Opskrift på den lækreste ramsløgspesto

Her får du min opskriftpesto med ramsløg, som simpelthen er noget af det lækreste.

Ramsløgene pipler op af jorden i haver og i skovbunden, og de stadigt spæde blade – der er de bedste – smager af en blanding af purløg og hvidløg, er en fantastisk gratis krydderurt at hente ind i køkkenet. Brug den fx hakket i salater eller brug den i wokretter eller til grønt drys på ovnbagte rodfrugter og kartofler, til dressinger og til pesto. Saml en pose og opbevar ramsløgene i køleskabet, hvor de kan holde sig 3-4 dage.

Den fantastisk velsmagende ramsløgspesto kan bruges som tilbehør til salat eller pasta, til kartofler, som dip eller på et stykke godt brød eller i en sandwich.

Pesto med ramsløg opskrift

Opskrift på ramsløgspesto

Du kan lave pesto med forskellige former for nødder og kerner, men jeg har til ramsløgene valgt den klassiske vej med pinjekerner.

  • Opskrift på ramsløgpesto 100 g ramløg
    50 gram letristede pinjekerner
    100 g god parmesanost
    1 dl jomfru olivenolie
    ½ dl friskpresset citronsaft
    Lidt salt og peber

Pestoen er lynhurtig at lave på en foodprocessor. En blender kan evt. også bruges.
Målene på de forskellige ingredienser kan naturligvis ændres efter smag og behag, og det betyder ikke så meget, om der er lidt mere eller lidt mindre af noget – det skal nok blive en fantastisk pesto!

  • pesto med ramsløgSkyl ramløgene godt.
    Rist pinjekernerne let for at give ekstra smag.
    Skær parmesanosten i tern.
    Kør alle tre ting hurtigt sammen i foodprocessoren sammen med citronsaften.
    Tilsæt olien og kør hurtigt færdigt, så du får en ensartet, men stadig grynet, pesto.
    Smag til med en smule salt og peber. Hjemmelavet pesto med ramsløg

Hvor længe holder den hjemmelavede pesto?

Når du først har denne her pesto stående i køleskabet, så lover jeg, at den nok skal få ben at gå på lynhurtigt. Holdbarheden vil være omkring en uges tid – med mindre, du vælger at skylle glasset med atamon. (Det er også muligt at fryse pestoen, men den er allerbedst frisk).

God fornøjelse ♥

 

4 replies
  1. Elsebeth
    Elsebeth says:

    Ramsløgssmørret tilsættes også lidt citron, rulles og lægges i fryseren. Skæres derefter i passende stykker og herefter straks i fryseren igen.

    Svar
    • Jeanette
      Jeanette says:

      Tak for det – jeg må se at komme i gang med en lækker kryddersmør.
      Jeg kan også anbefale at putte hakkede semi dried tomater i (og gerne lidt af lagen). Det smager helt fantastisk.

      KH Jeanette

      Svar
  2. Elsebeth
    Elsebeth says:

    Her i det sønderjyske plukkede vi en god portion for en måned siden. Der blev laver ramsløgssmør og -olie, som jeg ikke sier – så den er hurtigt lavet. Når frugterne kommer meget senere på året, vil jeg sylte de fine grønne perler. Dem brugte man i min barndom som kapers.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.