Sådan sikrer du, at du får nok Omega 3!

Omega 3 er det uomtvisteligt afgørende, at vi får nok af i vores kost. Det kan du læse om i dette indlæg – og nederst finder du en kode, der giver dig 40% rabat til Active Omega-3.

Der er bred enighed blandt forskerne i, at de langkædede Omega 3 fedtsyrer EPA og DHA – som er dem, vi får fra fisk – er godt for funktionen af hjertet, hjernen og synet, og desværre får mange for lidt i en gennemsnitlig dansk kost.
Heldigvis kan det klares med kosttilskud, hvilket jeg selv sværger til og har gjort i flere år for at være på den sikre side, og for at få et stabilt indtag og undgå mangel på de vigtige Omega-3 fedtsyrer. Jeg får nemlig, med hånden på hjertet, ikke altid de anbefalede 350 gram fisk hver uge, hvoraf de 200 gram skal være fra fede fisk. Fisk indeholder dog også en masse andre gode ting, så du skal ikke gå ned på fisk, selvom du tager kosttilskud!

Med Active Omega-3 fra Vesterålens Naturprodukter er det stabile indtag klaret med bare 2 små synkevenlige kapsler med højkoncentreret kvalitetsolie een gang dagligt! Så føler jeg mig tryg på bl.a. mit hjerte og min hjernes vegne.

Omega 3 er ikke bare Omega 3. Der er forskellige essentielle Omega 3-fedtsyrer, som spiller hver deres VIGTIGE rolle i kroppen. I fx hørfrø, rapsolie, valnødder og paranødder finder du den form af Omega-3 fedtsyre, der hedder ALA (Alfalinolensyre). Fra fisk eller kosttilskud får du Omega-3 fedtsyrerne EPA (Eicosapentaensyre) og DHA (Docosahexaensyre).

Balancen mellem Omega-3 og Omega-6 er tippet her i Vesten

Der findes også Omega-6 fedtsyrer i kosten. Balancen mellem Omega-6 og Omega-3 er et punkt, hvor vi her i Vesten afviger meget fra de sunde asiatiske lande med deres fiske- og grøntsagsrige kost. Ikke, at der som sådan er noget galt med Omega-6, som vi også har brug for, men vores indtag er gået op, mens indtaget af Omega-3 er gået ned. Og det er ikke optimalt for sundheden.

Fra 1960’erne kom der et øget indhold af sojaolie, solsikkeolie og majsolie ind i vores kost, som indeholder Omega-6 fedtsyrer. Vi får Omega-6 gennem bl.a. mange af de færdigfremstillede fristelser, der står foran os hver eneste dag i form af produkter som fast food, kiks, kager, chips og slik, som indeholder sojaolie, solsikkeolie og majsolie.

“I gamle dage” var der langt flere Omega 3-fedtsyrer i vores kost, blandt andet fordi man spiste mere fisk. Dyrene gik på græs, og kødet havde derfor også et højere indhold af Omega-3 fedtsyren ALA (køb derfor også kød fra græssende dyr!!!).

Fisk og fiskeolie er stadig den bedste Omega 3-kilde, fordi vi her får de vigtige langkædede EPA- og DHA-fedtsyrer, som kroppen kun selv i begrænset omfang kan danne fra ALA-fedtsyrer.

Abonnér på et stabilt Omega-3 indtag!

Jeg har taget fiskeolie i mange år efterhånden, og det giver mig god tryghed for, at jeg får nok af de vigtige Omega-3 fedtsyrer.

Omega 3 produkterne fra Vesterålens Naturprodukter har været på markedet i mere end 20 år og er blandt de mest solgte i Norden.
Active Omega 3 er højkoncentreret fiskeolie af høj kvalitet, og derfor behøver man kun 2 kapsler om dagen. Det er underlagt strenge løbende kvalitetskontroller og oprenset for urenheder og tungmetaller. Bare det at se på den klare kapsel gøre den indbydende!

Active Omega-3 er desuden fra bæredygtigt fiskeri og mærket Friend of the Sea. Olien er tilsat D-vitamin, som styrker immunforsvaret og desuden optages bedre i forbindelse med fiskeolien, da det er et fedtopløseligt vitamin.

Hvis du gerne vil sikre dig et vedvarende og stabilt indtag af de essentielle omega-3 fedtsyrer EPA og DHA, så kan du vælge at abonnere på Active Omega-3 fra Vesterålens Naturprodukter og få dem sendt direkte hjem i din postkasse hver anden måned.

Du får 40% rabat på din første bestilling (normalprisen er fx 279 kr. for 2 måneders forbrug) med RABATKODEN QLAND. Læs mere og bestil her.

EPA og DHA bidrager til en normal hjertefunktion. DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion og et normalt syn. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA, svarende til indholdet i to kapsler af Active Omega-3. D-Vitamin bidrager til immunsystemets normale funktionHusk som altid, at kosttilskud ikke kan erstatte en varieret kost! 

  0 replies

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.