Uhmmm….Umahro! Fantastisk dadelkage med nødder og appelsin

Fantastisk dadelkage med nødder og appelsin

Denne her opskriftdadelkage med nødder og appelsiner er bare fantastisk!

Den er fra bogen Slip slikket af Umahro Cadogan og Lone Rasmussen.  Jeg faldt straks for denne kage, som bogen helt rigtigt hævder er uhyggeligt velsmagende. Den er faktisk vanvittig god, og så kan den holde sig frisk og lækker i 3 dage, fordi den er så klæg og konfektagtig (men det bliver nu ikke aktuelt hjemme hos mig, for den er umulig at holde fingrene fra så længe).
Den kræver en foodprocessor, og så er den ikke billig at lave, men tænk over, hvad en gang fredagsslik ellers kan løbe op i!

dadelkage

Kagen kan forberedes på 15 min. og i sig selv gør slik helt unødvendig:

Du skal bruge:
400 g dadler (jeg bruger tørrede dadler fra fx Irma eller Urtekram)
200 g mandler – de kan erstattes af eller blandes med cashewnødder, hasselnødder eller pinjekerner (jeg bruger som regel 160 g cashewnødder og 40 g pinjekerner)
fintrevet skræl og saft af 1 (eller 2 små) øko appelsin
5-6 spsk kokosolie eller rapsolie (jeg bruger Urtekrams kokosolie)
½ finthakket vanillestang eller 1 tsk vanillepulver (hak vanillestangen fint, efter du har taget kornene ud, og tilsæt det i dejen)
2 tsk stødt kanel
en lillebitte knivspids salt og friskkværnet peber
6 mellemstore (øko) æg

Kør alle ingredienser, på nær æggene, i en foodprocessor, til du opnår en jævn, lidt marcipanagtig konsistens. Tilsæt æggene ét ad gangen, mens foodprocessoren stadig kører.
Kom dejen i en smurt bradepande, springform eller lign. og bag den i 40-45 min. ved 160 grader. Lad den køle lidt af før serveringen.

 

I bogen fortæller de to forfattere deres personlige historie og forhold til mad. Lone Rasmussen, som tidligere trøstespiser, overspiser og sukkerafhængig, og Umahro Cadogan, som har spist sig ud af sygdom. Der er ingen fanatisme eller løftede pegefingre, og sukker er ikke forbudt, men den er en øjenåbner i forhold til det “skod-slik” og de usunde og billige industrielle produkter, vi hovedløst falder for – køb den hos Saxo(reklamelink)

Du kan i øvrigt besøge Umahros sundhedsunivers og finde masser af opskrifter og inspiration her.



 

7 replies
    • Hylle
      Hylle says:

      Hej Ellen,

      Det må blive et gæt fra min side, men eftersom nødderne jo alligevel bliver blendet, vil jeg tro, at det er nogenlunde samme forhold. Du kan jo holde fx 50 gram tilbage og tilsætte det til sidst, hvis du vurderer, at dejen kan bære det. Den skal være ikke være alt for flydende i konsistensen.
      I modsat fald kan du altid give det lidt ekstra appelsinsaft.

      Jeg håber, du får et godt resultat. Under alle omstændigheder er denne kage fantastisk, og jeg tror bestemt ikke, det kan gå galt.
      Hører gerne om resultatet!

      Kh
      Jeanette

      Svar
  1. Voksenlivsstil
    Voksenlivsstil says:

    Hej Heidi,
    Jeg har ikke selv prøvet at fryse kagen – den er simpelthen for god til, at der bliver noget tilbage ;-). Den kan i øvrigt holde sig flere dage i køleskabet. MEN, jeg tror nu godt, den kan fryses, eftersom tørrede dadler generelt er velegnet til frys. Hvis du forsøger dig, hører jeg meget gerne om resultatet her.

    Mange hilsner
    Hylle

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.