Fennikel-agurkesalat

Fennikel-agurkesalat

agurke-fennikel-salat

Januar er en tid, hvor mange af os måske giver sundheden en ekstra opmærksomhed. Ovenpå julens frådserier og mange arrangementer, og her i vinterkulden, hvor man måske rører sig lidt mindre, er det fint at sætte fokus på at få godt med grøntsager. Især rå grøntsager kan mange af os nok bruge lidt mere af.
Og man kan sagtens lave flere slags salater og råkost som tilbehør og dermed skrue op for grøntsagerne og ned for kødet.

Her er en lille salat, som jeg synes er både frisk og lækker. Næsten som en sprød agurkesalat med papirtynde skiver fennikel.

Fennikel smager skønt, når det bliver skåret helt tyndt ud og får tilført noget syrlighed. Det er en rigtig godt idé at bruge et mandolinjern til formålet – det er i det hele taget er rigtigt godt redskab at have i køkkenet.

Jeg har fjernet kernerne fra agurken, for at gøre salaten mere sprød, og skåret den i grove skiver. Tilsæt fennikel efter smag.
Vend med lidt frisk citronsaft og olivenolie, lidt salt og peber. Lad gerne salaten trække en halv times tid før servering.

Tip! Du kan erstatte citronen med lidt hvidvinseddike.

 

2 replies
  1. Birgitte Bonde
    Birgitte Bonde siger:

    Aj men altså…denne opskrift må jeg også prøve – elsker sprøde grøntsager…og økologiske naturligvis 🙂 – men kører tit i de samme, så dejligt med inspiration. Tak 🙂

    Kh, Birgitte

    Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.