Fristende forret med æble, gedeost og honning
Her får du opskriften på en rigtigt flot forret, som umiddelbart virker avanceret, og smager som sådan, men faktisk hverken er svær eller kompliceret at lave.
Hovedbestanddelen er æble bagt med gedeost, honning og lidt frisk timian. Resten er bare garnering med rucolasalat, indkogt balsamico, lidt friske æbletern og nødder.
Osten smager ikke voldsomt igennem, og du får en skøn kombination af syrligt og sødt.
Til fire personer skal du bruge
2 store æbler
en rulle gedeost
lidt frisk timian
akaciehonning
½ citron
rucolasalat
en håndfuld pinjekerner, grofthakkede hassenødder eller valnødder
½ dl. rød balsamicoeddike, som koges ind til ca. det halve.
Start med at skære æblerne ud fra siderne. Skær det første stykke skæl af, og skær derefter ca. ½ cm. tykke skiver af æblerne fra siderne, indtil du når kernehuset. Beregn 2-3 skiver æble pr. person. Gem resten af æblet og skær det ud i små fine tern.
Læg æbleskiverne i en bradepande med bagepapir. Pres lidt citron udover æblerne og læg derefter skiver af gedeosten ovenpå.
Lad osten være nogenlunde samme tykkelse som æblet eller en anelse tykkere. Hæld flydende akaciehonning over og drys med lidt frisk timian.
Bag æblerne i ovnen ved 200 grader indtil osten er smeltet og honningen er let brunlig. Honningen vil flyde lidt ud, men det betyder ikke noget. Du kan hælde den udfyldte honning over ved anretningen.
Anret tallerknerne med en håndfuld rucolasalat. Dryp salaten med balsamicoeddiken, som du har indkogt. Drys med de fine friske æbletern og enten ristede pinjekerner eller, som her, grofthakkede nødder sammen med friskkværnet peber og en smule salt.
Hej .. måske et dumt spørgsmål: men er det hvid eller rød balsamico der skal bruges? Vh og hodt nytår
Hej Lars,
der er så fint, at du spørger – det er rød balsamico. Jeg har skrevet det ind i opskriften nu, så det er klart.
mange hilsner og Godt Nytår
Jeanette
Tak for hurtigt svar. Den lækre ret, kan vi vist lige klemme ind som en ekstra forret, til vores vegetariske nytårsmenu i morgen 😊
Det lyder lækkert – den kan jo også sagtens laves om til nogle små canapeer til nytårstalen :-))))
Hej Birgit,
Jeg serverer den varm eller lun. Kan virkelig anbefales 🙂
Rigtig god dag.
Kh
Hylle
Skal denne ret serveres kold eller varm?