Frittata er den lækreste og nemmeste italienske æggeret!
Frittata er noget så simpelt som en italiensk æggekage eller ovnbagt omelet, som du kan variere i det uendelige og lave nemt og hurtigt som en lækker one-pot ret i pande eller ovn. Selv foretrækker jeg at lave æggeretten i ovnen, hvor den står og passer sig selv.
Jeg foretrækker retten varm med et stykke rugbrød eller flutes til, men det er også god lun eller sågar kold til madpakken eller skovturen. Du får et solidt måltid, der er super flot og helt utroligt let at lave. En rigtig god ret, hvis du får veninder på besøg! Sådan har jeg selv fået ideen hos min veninde Malene, der serverede en frittata med et god hjemmebagt brød til ♥
Minimal tidsforbrug og opvask – og en ret, som er imponerende lækker. What’s not to like. Server den til bruch, en let frokost eller som aftensmad med brød og evt. en salat til.
Her får du den i en lynhurtig version med frosne grøntsager, revet ost og baconstykker. Lettere bliver det ikke! Men du kan free-style totalt med denne ret og trylle lækre måltider frem med masser af grønt, ost og toppings – kun fantasien sætter grænser og det er stort set umuligt at gøre noget galt! Intet er specielt målfast her – og ovntemperatur og tid kan du også eksperimentere med.
Opskrift på lynhurtig frittata med frosne grøntsager, ost og bacon
Her er en skabelon, som du kan bruge som inspiration og gå ud fra. Krydderierne er kun et forslag – også her kan du freestyle som det passer dig.
Æggeretten er gjort ekstra nem med frosne grøntsager og tager vitterligt kun minutter at lave. Du kan supplere med alle de æg, grøntsager og toppings i form af fx parmaskine, mozarella, salatost, bacontern, asparges. pepperoni eller hvad du nu kan finde på. Prøv fx også at putte løgtern og kogte kartofler i.
En hurtig Google-søgning på Frittata vil også give dig masser af inspiration!
Æggemasse (til 3-4 personer)
8 æg
1½ dl. madlavningsfløde (eller mælk)
½-1 tsk stødt chili
1 tsk herbes de provence eller andre grønne krydderier
1 tsk salt
Peber
◊ Æg, fløde og krydderier piskes sammen til en jævn masse.
◊ Fordel grøntsager i en stor bradepande.
Jeg har her brugt 500 gram frossen rodfrugtblanding og 175 gram ærter. De må gerne være let optøede – ellers giv dem nogle minutter i ovnen.
(Jeg bruger en ScanPan med “stegepandebund”, hvor retten ikke brænder fast – men brug ellers bagepapir!)
◊ Hæld æggemassen over – og bag i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
◊ Efter 10 minutter sænker jeg varmen til 175 grader og fortsætter bagningen i yderligere 10 min.
◊ Fordel revet ost over retten og drys bacontern over. Bag yderligere ca. 10 minutter til osten og bacon har fået farve.
◊ Drys evt. frisk persille eller andre krydderurter over før serveringen.
Skriv en kommentar
Skriv din kommentar her!Alle er velkomne til at deltage