,

Tiden er din!

“Tiden er din” er en sætning, jeg har taget med mig fra det seneste modul på mit psykoterapeut-studie, og som bliver ved med at poppe op i min bevidsthed.
Jeg vil derfor ønske dig Godt Nytår med mine tanker om, at der nu
for os alle ligger et helt nyt år med blanke dage foran os, som vi langt hen ad vejen selv vælger, hvordan vi vil fylde op.

 

Da jeg startede på mit studie, skulle jeg som noget af det første lave et lagkagediagram over, hvordan jeg bruger min tid. Jeg valgte at se det over en typisk uge og fik pludseligt et meget konkret billede på de valg, jeg træffer om, hvordan jeg prioriterer at bruge den tid, jeg har til rådighed.

Ser man eksistentialistisk på det – og udsagnet Tiden er din er i den grad eksistentialistisk – så er en analyse af måden, vi bruger vores tid på, en analyse af vores eksistens, af den måde, vi er i verden på.

Prøv selv at overveje, hvordan du bruger timerne i dit liv, og hvordan dit liv på den måde tegner sig. Er der noget, DU inderst inde kunne tænke dig at bruge mindre eller mere tid på?


Hvert eneste valg, vi tager – og som vi altid selv er ansvarlige for – er med til at forme og skabe vores identitet. I følge eksistentialisterne er det i sidste instans friheden, som giver livet mening – og denne frihed kan mistes, når vi overlader valgene til andre.
Og lad mig gentage: Tiden er din!

Min tid er mit nytårsfortsæt

Min tid havde de seneste par år været et tema for mig – og er det stadigvæk – fordi jeg har en indre slavepisker, der ofte får mig til at føle, at dagene flyver afsted og tiden – og jeg selv – ikke slår til.

Dette års nytårsfortsæt skal for mig derfor handle om at finde frem til at bruge min tid i størst mulig overensstemmelse med mine egne sande værdier og hvad jeg har lyst til. Og give mig selv en accept af, at mine dage rent faktisk er et resultat af mine valg og derfor helt som de skal være.

Jeg føler allerede, jeg er godt på vej – i 2020 er jeg jo fx sprunget ud i et nyt studie! Jeg er også blevet lidt bedre til at sige nej – og jeg er i proces med at lære at mærke endnu mere efter,  hvad jeg rent faktisk har lyst til. Men der er stadig plads til forbedringer i en udvikling, der forhåbentlig aldrig stopper.

For ikke så længe siden skrev jeg et indlæg om, at mange af os er alt for fokuserede på, hvad vi bør og skal i stedet for, hvad vi har lyst til. Du kan læse indlægget Det handler om dig her.


Hvorfor ikke bruge indgangen til det nye år til at se vores eksistens og væren-i-verden lidt efter i sømmene. Tager skærmene og de sociale medier for mange af dine dyrebare timer? Eller arbejdet og andre krav, du forsøger at leve op til? Er det ting, du savner, men ikke få plads og overskud til at få puttet ind i programmet? Mennesker, der tager mere end de giver? Er der valg, du tager, som dybest set ikke er gode for dig? Gør du alt for meget af pligt og for at leve op til nogle ydre – eller indre – forventninger? Hvad gør dig allermest glad?

TIDEN ER DIN ♥

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.