Gæsteanmeldelse: Internetfænomenet “AFTER”

Gæsteanmeldelse: Internetfænomenet “AFTER”

Denne bog har jeg overladt til et af min families unge medlemmer, Frederikke på 17, at anmelde. Hun kalder bogserien en slags Fifthy Shades of Grey for unge, og det viser sig, at hun har været fan af serien allerede fra den gang, den startede på internettet.
Siden har den udviklet sig til lidt af en fænomen med millioner af online læsere (vi taler om over 1 mia. visninger!) og siden hen bøgerne. Læs anmeldelsen – så er du med!

After-tvivlen

”Tvivlen” er anden bog i serien ”After”, af forfatteren Anna Todd, som startede historien som en Fan Fiction på Wattpad. Wattpad er et online samfund for læsere og forfattere, hvor man kan dele sine historier gratis. Efter 1 milliard visninger blev de fire bøger publiceret og oversat til bl.a. dansk. Og som om en bog ikke er nok, har der endda også været snak om, at der skal laves en film baseret på bøgerne. Nogle af bogens karakterer var oprindelig navngivet efter boybandet One Direction. Men forfatteren måtte ændre navnene på de fem personer, som skulle forestille drengene fra One Direction, da historien er mere fantasi end virkelighed. Deraf navnet til genren ”Fan Fiction”.

Bogserien handler om pigen Tessa, der går på Washington State University, hvor at hun møder Hardin (Harry fra One Direction). Tessa har altid været den fornuftige pige, der tog de rigtige beslutninger i forhold til sit liv, hun lavede alle sine lektier og fik gode karakterer. Hun gjorde som sin mor sagde uden spørgsmål, og hun havde den ”rigtige” kæreste, før hun mødte Hardin.

Efter hun møder Hardin, deraf titlen ”After”, begynder hun at drikke, pjække fra timerne og sige fra overfor sin mor. ”Tvivlen” handler om, hvad Tessa skal gøre efter en offentlig afsløring af et væddemål, der handlede om, hvor lang tid det ville tage for Hardin at tage Tessa’s mødom mod penge fra hans såkaldte venner. Hun er i tvivl, om hun skal prøve at komme videre med sit liv uden Hardin, eller om hun kan tilgive ham for, hvad han har gjort. Men den magnetiske og seksuelle tiltrækning mellem Tessa og Hardin gør det svært for hende at holde sig væk.

Serien ”After” er en form for ungdomsversion af ”Fifty Shades of Grey”.

Eftersom at jeg har fulgt med siden begyndelsen af ”After” fænomenet, kan man kalde mig en fan. Historien om Hardin og Tessa har fået mig til at græde og grine til ekstremer, det er en bog man ikke kan lade være med at elske. En af grundene til at man ikke kan holde op med at læse bogen, er at man vil vide hvordan deres forhold udvikler sig, om de forbliver et par, eller om de til sidst ender med at holde sig helt fra hinanden.

Jeg er sikker på, at der er mange andre end mig der vil forelske sig i Hardin og Tessa, og deres liv i byen Pullman.

 

Tusind tak for den flotte anmeldelse til Frederikke Hylleborg.

Frederikke-Hylleborg

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.