Gode mascaraer og et smukt julelook fra IDUN

Gode mascaraer og et smukt julelook fra IDUN

idun-mineralsFavoritmascaraer kan være et vidt begreb fra person til person. Nogle foretrækker et dramatisk look, nogle et diskret – for mit vedkommende er det nok lidt midt imellem og afhængigt af lejligheden. Og så skal de give flot resultat uden besvær!

Jeg kan nemlig godt lide, at en mascara er nem at bruge og ikke klatter, men samtidig giver en intenst sort farve og fylde, især i længden. Den må også gerne kunne bygges op til fyldige vipper, men uden at vipperne klistrer sammen!
De skal give en flot naturlig “kost”, som jeg kalder det, hvor vipperne er adskilte og ser bløde ud, men samtidig er lange og har et fint buk.

Til hverdag skal det gå hurtigt og nemt – men stadig med et flot resultat – til festlige lejligheder er det ok at arbejde lidt mere med det for at få et lidt mere dramatisk look.
Derfor er det også rart at have to forskellige mascaraer at vælge imellem.

***

Det er mange krav, men det kan lade sig gøre – og her er de mascara’er, som jeg er allermest vild med for tiden, og som alle lever op til mine skrappe krav.
Til sidst kan jeg ikke lade være med at vise dig et helt julelook fra svenske IDUN minerals – simpelthen fordi, det er så fint!

gode-mascaraer

Alle de mascara’er du ser på billedet lever op til mine krav om at være nemme at bruge, hverken kliste eller klatte, og give smukke buede og adskilte vipper med en pæn fylde og længde, uden at være for voldsom eller unaturlig.

De to yderst til venstre fra hhv. Sensai og Marc Jacobs er dem, jeg bruger, når den skal have lidt ekstra. Stadig lette at bruge, men da de giver større intensitet kræver de også, at man er omhyggelig, når man bruger dem. De kan begge bygges op til meget dybe intense og luksuriøse looks.

Marc Jacobs Velvet Noir er nok den af mine favoritter, der kræver mest koncentration og som der skal arbejdes lidt med, men til gengæld får du et meget luksuriøst look på vipperne. Den er elsket af skønhedseksperter – for mig først og fremmest god til fest! Koster 260 kr. hos Sephora.

marc-jacobs-velvet-noir

Det særlige ved Sensai 38ºC Volumising er, at den er vandfast ved alle væsker under 38 grader. Den holder til vand, tårer og sved – til gengæld kan den fjernes med varmt vand.

sensai-mascara-38
Sensai Mascara 38ºC Volumising koster 230 kr. hos Magasin.

***

De næste tre mascaraer – dem til højre – vil jeg alle kategorisere som værende lette at bruge, men stadig give meget, meget lækre vipper. Super nemme, når man har travlt – de giver meget nemt og hurtigt mit ønskede look med diskret volumen og adskilte vipper, der nok ser lange, men stadig bløde og naturlige ud.

IDUN GULL mascara fra det svenske mærke IDUN, der baserer sig på højrensede mineraler er god value for money  og giver dig nemme smukke vipper.
Den er lige nu på tilbud hos Matas til 143 kr.

idun-mascara

Guld-mascaraen fra Løwén, som mange bloggere og beautyeksperter er vilde med.
Det danske mærke går efter gode rene råvarer og gode materialer uden kemikalier – og god kvalitet til rimelige priser.
Det er i den grad lykkedes med denne Volume & Curl Mascara til 180 kr her.

loewen-mascara

Fra det London-baserede mærke Ciaté er deres Triple Shot mascara meget let at bruge, og den klumper ikke, næsten lige meget, hvor meget du bygger op med dem. Den giver en god intensitet og fine adskilte vipper, der ikke klistrer sammen. Det bliver en fin “kost” med en hurtig indsats, og det er noget, jeg kan lide!
Fås hos LookFantastic til 172 kr. her*.

ciate-mascara

***

Sidst – men bestemt ikke mindst – er der Lash Alert Mascara fra Eyeko. Det er også en super flot og intens mascara, der ikke klumper og er let at arbejde med. Den giver volumen og buk, og så har den det særlige, at den samtidig stimulerer vippernes vækst. I øvrigt kommer den i en tube, hvilket betyder, at du kan få selv det sidste med!
Du finder den til 180 kr. hos Matas.

eyeko_mascara

***

idun-minerals

Nu, hvor vi er ved svenske IDUN, så kunne jeg som sagt slet ikke lade være med at vise jer det her fine kit, som jeg har fået ind ad døren. Jeg kalder det et “julelook”, men det kan selvfølgelig bruges hele året rundt. Den røde farve er bare oplagt her til jul, og jeg har allerede taget neglelakken i brug som “årets juleneglelak”. Den har en meget smuk, klar rød farve, som hedder Rubin (nr. 5515). Den koster bare 63 kr. lige nu hos Matas!roed-neglelak-jul

Alene emballagen er jo svær at stå for, men indholdet er altså også i orden. Udover den rigtigt gode mascara, er der en rød læbestift i en let farve med det søde navn Jordgubb, en mineralbronzer i farven Sommardröm og endelig en lys øjenskygge, som jeg er blevet vild med i farven Fjällsippa. Den er på tilbud netop nu hos Matas til 95 kr., hvilket må siges at være en god pris på så fin en mineraløjenskygge.
Læbestiften finder du her. Neglelakken (så fin til jul!) fås her og mineralbronzer her.

idun-makeup

Kærlig hilsen Jeanette

5 replies
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Hej Eva,

   Tusind tak for dine kommentarer. Ja, det er en udfordring at lave økologiske – og ikke mindst allergivenlige – mascaraer, men jeg ved, at Miild er på vej med en efter lang tids udviklingsarbejde. Så den bliver spændende at prøve.
   Løwén hverken drysser eller er uholdbar, det er en rigtig god og nem mascara. Det er svært at sammenligne med netop YSL og HR, for de er i mine øjne ofte mere grandiose, hvor Løwén er i min kategori af mascaraer, der er lettere at bruge og giver lidt mindre tykkelse, men derimod fint adskilte og mere naturlige vipper, men stadig kan bygges op og give en fin intensitet.
   Jeg håber, det giver mening.

   KH og rigtig god dag 🙂
   Jeanette

   Svar
   • Eva Bacher
    Eva Bacher says:

    Det giver så fint mening! Der er selvf forskel på formålet m en mascara, der fik jeg lige slået dem over en kam.
    Jeg kan forstå på din kommentar, at Løwén vil være supergod til min 16-årige Luna, som er meget bedre end mig til at nøjes m et diskret lag. Jeg holder mig til mine sædvanlige mærker, men vil prøve Marc Jacobs næste gang. Eller Sensais. Hav en rigtig god dag, Jeanette ❣️

    Svar
 1. Eva B
  Eva B says:

  Et smukt design, Idun har. Kan ikke huske hvem der står for billederne på deres pudder og dåser iøvrigt, men det er så fint. Jeg køber simpelthen ikke grimt emballeret makeup, hvilket er lidt åndssvagt. Har aldrig prøvet Løwén mascaraen, har den godt på nethinden. Bliver altid lidt ‘mistænksom’ vedr om de her økologiske mascaraer holder ligeså godt og ikke drysser. Men den har jo fået en DBA, så det burde vel borge for kvaliteten. Hvad synes du, Jeanette – er den i samme klasse som fx YSL’s eller Rubinsteins?

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.