Derfor bruger jeg hybenkerneolie

Derfor bruger jeg hybenkerneolie i hudplejen!

Hybenkerneolie i hudplejen er noget, de længe har været vilde med i USA, og i Danmark er vi nu for alvor ved at få øjnene op for den orange olies mange gode egenskaber. Ole Henriksen anbefaler hybenkerneolie til at mindske alderspletter, rynker og ar i sin bog Perfekt hud, som du kan læse mere om her.

Nu er jeg selv begyndt at bruge denne her økologiske ufortyndede hybenkerneolie fra Danica Skincare – og jeg tvivler på, at jeg nogensinde kommer til at slippe den igen!

ren-hybenkerneolie

Det tidligere Saltskrub, som nu hedder Danica Skincare, var fremsynede, da de for snart 10 år siden var de første i Danmark, der lancerede en ren hybenkerneolieog de har stadig i dag den reneste 100% hybenkerneolie – både med og uden parfume og i en økologisk udgave.

Her er der altså tale om den rene ufortyndede vare, som ikke er blandet sammen med en masse andre olier, som man ofte ser i andre produkter med  hybenkerneolie.

Du finder den på webshoppen her.

Jeg bruger hybenkerneolien i kombination med mine forskellige andre hudplejeprodukter. Det gode er, at du kan supplere med hybenkerneolie, uanset hvad du ellers bruger i din daglige rutine. Du kan bruge olien som både serum og creme, morgen og aften, over og under dine normale produkter.

Jeg vil i øvrigt anbefale, at du husker at exfoliere og også meget gerne, om ikke dagligt, så en gang om ugen, bruger gode produkter med frugtsyre, så du sikrer en udskiftning af hudcellerne og får en klar og frisk udstråling og en hud, der kan tage godt i mod plejen fra olier og cremer.

Hvis du i øvrigt vil slå to fluer med et smæk, exfoliere og få hybenkerneolie samtidig, så prøv den fantastiske nye økologiske ansigtsscrub med hybenkerneolie fra Danica Skincare. Jeg lover, at du får den vildeste glatte babyhud! Jeg bruger den ca. 1 gang om ugen i ansigtet, på hals og décolleté. Den koster 280 kr. for 100 ml. (rækker til meget lang tid) og kan købes her.

ansigtsscrub-hybenkerneolie

Hvad er det så, hybenkerneolie kan? Den er kendt for at have en regenerende effekt, fx ved sår eller skoldninger, men den virker også ophelende på ar, efter såvel operationer som ar efter akne ,fordi den gør huden mere elastisk. Man mærker med det samme, at hybenkerneolie gør huden ekstremt blød. Prøv at sove bare en enkelt nat med et godt lag olie! Du er så blød og lækker, når du vågner næste dag.

Noget af det, som Ole Henriksen også nævner, er oliens evne til at formindske alderspletter og pigmentering. Fantastisk – vi vil så gerne have en flot ensartet hud! Og så er den også med til at opretholde hudens struktur og stimulerer collagenproduktionen med det store indhold af bl.a. vitamin A retinol og  C-vitamin.

Efter, at jeg har fået øjnene op for hybenkerneolien bruger jeg den stort set hver aften, inden jeg går i seng. Jeg bruger et generøst lag – måske også lidt mere, end man behøver, men en god ting kan man næsten ikke få for meget af. Ind imellem ses det på mit hovedpudebetræk, men det går at i vask – det bedste er den bløde, glatte og velplejede følelse, jeg har næste morgen. Hvis jeg har brug for ekstra fugt, bruger jeg også et tyndt lag om dagen ovenpå mine andre produkter. Med andre ord bruger jeg olien som både serum og creme – over eller under andre produkter i forhold til, hvad jeg lige synes, at min hud har brug for. Den er helt klart kommet for at blive en del af mit faste repertoire på badeværelset.

anti-age-produkter
voksenlivsstil-spons

Produkterne er stillet til rådighed for min test af Danica Skincare

 

 

 

6 replies
 1. Bettina
  Bettina siger:

  Kære Jeanette

  Sikke et Dejligt indlæg med hos info 🙂

  Jeg har rosacea og overvejer pt at investere i Ole Henriksens Pure Truth Youth Activating Oil, som skulle være rigtig god som hhv fugtgivende og plejende til tør hud. Kan dog se at den åbenbart består af 100% hybenkerneolie. Ved du tilfældigvis hvordan den evt. adskiller sig fra de (meget) billigere samme typen olier på brune glasflasker i helsekostforretningen? Er det kvaliteten af olien der er den afgørende forskel, eller kan der være tilføjet ekstra vitaminer el uden at den behøver at fremgå af ingredienslisten? Er lidt i vildrede om den vil være en “god investering” eller ej 😉 på forhånd tusind tak for svar!

  Venlig hilsen Bettina.

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Bettina,

   Mange tak for din søde kommentar 🙂

   Jeg er stor fan af Ole Henriksen og har flere favoritter blandt hans produkter.
   Hans Truth Serum indeholder ganske rigtigt hybenkerneolie, men langt fra 100%, hybenkerneolien er ret langt nede på ingredienslisten. Den indeholder bl.a. også ekstrakt fra appelsin og grøn te. Serummen er skabt til at give huden masser af C-vitamin – for at give glød og glathed – og det er i sig selv en bedrift at sammensætte noget, som giver et højt og ikke mindst stabilt indhold af dette vitamin. Hvis du ønsker et fugtigivende anti-age serum, så er det den, du skal investere i. Den vil også have den fordel, fremfor den rene hybenkerneolie, at den absorberes meget, meget let.
   Hybenkerneolie er dog i sig selv en “tør” olie, der ikke fedter ret meget.

   Jeg synes bestemt også, at det kunne give stor mening for dig at prøve en helt ren hybenkerneolie. Jeg tror, du vil bliver overrasket over, hvor fantastisk den er som både creme, og du kan også bruge den som serum i kombination med anden hudpleje.
   Jeg kender desværre ikke alle dem fra helsekostforretningerne, men så længe, de er koldpressede og 100% hybenkerneolier, så kan jeg ikke se, at de ikke skal være i orden. Jeg ville dog nok personligt gå efter noget økologisk og gerne dansk som fx Urtegaarden. https://www.urtegaarden.dk/vegetabilske-olier/hybenkerneolie-oeko-10-ml

   Min egen rene og økologiske favorit er fra Danica Skincare (dem, der hed Saltskrub før). Den koster 250 kl. for 30 ml. https://danicaskincare.dk/produkt/oekologisk-hybenkerneolie-parfumefri-30-ml/

   Jeg håber, du kan bruge svaret – og hører meget gerne fra dig, når du har besluttet dig og prøvet produktet.

   De allerbedste hilsner
   Jeanette

   Svar
   • Bettina
    Bettina siger:

    Hej igen Jeanette.

    Tusind tak for svar, igen med dejlig brugbar info 😊
    Det serum du nævner har jeg allerede købt, og glæder mig til at gå i gang med at prøve det. Det er mere olien i samme serie, som jeg gerne vil høre din mening om 🙂
    Det er den her:
    https://nicehair.dk/ole-henriksen-pure-truth-youth-activating-oil.html

    Såvidt jeg kan se, står det at den består af 100% hybenkerneolie. Men undrer mig over at den er så meget dyrere end andre flasker af denne olie? Tror du det er pga et højere indhold næringsstoffer el?
    Pft for svar
    Kh Bettina

    Svar
 2. Mie Bertelsen
  Mie Bertelsen siger:

  Hej Jeanette. Dejlig artikel du har lavet:-) Jeg er selv lidt ny i denne brug af olie. Har tidligere altid bare brugt almindelige fugtighedscremer med alverdens syntetiske ingredienser. Har nu eksperimenteret lidt med ricinusolie og ansigtsmaske med manuka honning, der virkelig giver mig en blød og skinnende hud. Jeg læst også om hybenkerneolie på castorolie.dk/hybenkerneolie, og efter jeg nu også har læst din artikel, så vil jeg i gang med at prøve den spændende olie. Du skriver at du anbefaler at exfoliere huden en gang om ugen. Kan du kort forklare hvordan du gør det og hvilket produkt du bruger?
  Mie

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Mie,
   Hvor er det dejligt at høre, at du får så gode resultater med olierne. Hybenkerneolien kan helt bestemt noget særligt!
   Jeg har fået et stigende fokus på at eksfoliere huden, og det er ikke noget, man skal være bange for at gøre ofte. Faktisk kan du med nogle produkter gøre det dagligt.
   Ved at fjerne de døde hudceller baner du vejen for at optage de gode ting – og du provokerer og stimulerer også huden til at danne nye hudceller.
   Du kan enten eksfoliere mekanisk med korn – eller kemisk med syrer og/eller enzymer. Sidstnævnte falder i flere kategorier, som arbejder i hudens yderste lag eller længere i dybden.

   I dette indlæg skriver jeg en masse om, hvordan jeg holder mig hud – https://qland.dk/beauty/saadan-holder-jeg-huden-ung/. Bl.a. skriver jeg: Det kan ikke siges for tit – peeling eller exfoliering af huden gør en kæmpe forskel! Alt efter, hvor sart din hud er, og hvor kraftige produkter, du vælger, kan du peele dagligt eller nogle gange om ugen. I dag findes der mange fantastiske kemiske peelinger med enzymer og syrer, som bare skal sidde kort tid. Du kan også bruge et produkt med små korn til en mekanisk peeling af overfladen – men vekls gerne eller brug produkter med begge dele.

   Her er nogle bud på nogle gode produkter:
   SYRE: Filorga Oxygen Peel som indeholder 6 forskellige syrer. Meget nem løsning, som kan bruges dagligt.

   Enzym + korn: Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish. Bruges nogle gange om ugen.

   Mildt risbaseret enzympulver: Dermalogica daily microfoliant. Kan bruges dagligt. Har en lysnende effekt og er ved flittig brug god på pigmentpletter.
   Effektiv enzympeeling, som man skal arbejde lidt mere med og massere ind i nogle minutter: Nimue Exfoliating Enzyme. Kan bruges nogle gange om ugen eller hver anden dag.

   Sig endelig til, hvis du har brug for at vide mere – eller vil have flere produkter at vælge imellem.
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.