I LOVE te

I LOVE te

Jeg er så heldig at være afhængig –  af te! Jeg elsker te, og drikker det fra morgen til aften. Det er sundt, det indeholder ingen kalorier, en sød te (selv uden sukker) kan endda dæmpe endda trangen til at indtage andre kalorieholdige ting. Men det er nu ikke derfor, jeg drikker det. Jeg kan bare godt lide det og har drukket te, siden jeg var barn. Det handler om vaner, og her er for en gang skyld en god een af slagsen.

TE

Det er hyggeligt at finde frem til de teer, man bedst kan lidt. Måske er det kommet nye varianter. Det er hyggeligt at lave den helt rigtige kop te (jeg brød mig ikke om grøn te, før jeg fandt ud af, at vandet skal være 80-90 grader, og ikke kogende, for ikke at blive bitter). Det smager dejligt, sikrer væskebalancen (te er meget lidt vanddrivende, og man optager normalt 80 – 95 pct. af  væsken i te), og så har den en række dokumenterede sundhedseffekter.

Sort, grøn, oolong eller hvid te – de stammer alle fra den samme plante. De indeholder alle store mængder flavonoider og fenoler, der menes at være med til at bekæmpe vira og infektioner. Og alle indeholder også stoffet quercetin, som man mener kan bekæmpe kræftceller. Forskning peger i retning af, at te kan være med til at forebygge åreforkalkning og for højt kolesterol. Og studier viser, at grøn te kan øge fedtforbrændingen.

Næste gang, du keder dig eller synes du “trænger” til noget uden egentlig at være sulten, så prøv med en dejlig kop te.

 

1 svar
  1. Mandi Erlandsen
    Mandi Erlandsen siger:

    Igennem sidste vinter har jeg drukket te som aldrig før! Målet var hjælp til væggttab, og netop for at give lidt til den søde tand, uden det kostede kalorier. Vægttabet lykkedes og samtidig har jeg aldrig været så lidt syg, som i vinters. Jeg har ikke før nu tænkt, at det kunne skyldes teen:-)

    Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.