Inderst inde er jeg en 38-årig svækling!

Her til morgen har jeg fået lavet en kropsanalyse hernede på Club La Santa, og jeg var selvfølgelig lidt spændt på resultatet af alt fra BMI og fedtprocent til knoglemasse, muskelmasse, mængden af skadeligt dybereliggende fedt, basalstofskifte og ikke mindst min biologiske alder.

Hvor præcis deres professionelle Tanita-vægt er, skal jeg ikke kunne bedømme, men mon ikke, den giver et meget godt fingerpej om, hvor man ligger henne. I alt fald påstår fabrikanten selv, at den er markedets mest pålidelige og præcise. Så jeg vælger at tage den som en god rettesnor i forhold til, hvor jeg ligger – og der er både gode og en enkelt ikke helt så god nyhed.

Tanita kropsanalyse Club La Santa

Kropsanalysen gav mig en masse gode nyheder – og en enkelt løftet pegefinger!

15 år yngre i biologisk alder!

Jeg kunne ikke sige fra fri fra at være forfængelig nok til allerførst at se på afsløringen af min metaboliske alder, også kaldet biologiske alder. Den ligger på 38 år. Altså 15 år yngre, end jeg er! ♥

Eftersom, det siger meget om ens sundhedstilstand, er jeg selvfølgelig super glad for resultatet, og fordi det viser, at det virkelig betyder noget at spise sundt og dyrke motion.

Det er især fedtprocenten, som holdt op imod muskelmasse, alder og køn, der giver en lavere biologisk alder end kalenderen tilskriver. Jeg er især glad for, at jeg ligger ekstremt lavt, når det gælder det skadelige dybereliggende fedt, som befinder sig inde mellem organerne. Min knoglemasse og fedtmasse ligger som de skal, og jeg er vægtmæssigt i den laveste ende af normalområdet.

Alt er super godt, men der er et område, som jeg skal til at tage mere alvorligt!

Jeg er en svækling!

Tab af muskelmasse med årene

Det er vigtigt at vedligeholde muskelmasse, når man kommer op i årene!

Jeg har et – i bogstaveligst forstand – svagt punkt! Og jeg vidste det godt, hvis jeg skal være helt ærlig. Min muskelmasse ligger i den lave ende. Ikke katastrofalt, men der er rejst et flag om, at jeg skal se at tage mig sammen og få lavet noget mere styrkebetonet træning. Fordi, jeg løber og dyrker yoga og qi gong, er jeg ret godt kørende på ben og core, men også på skulderområdet, men arme og bryst trænger i dén grad til at løfte nogle vægte.

Der sker også det, at man med en lavere muskelmasse, får et lavere basalstofskifte. Det vil sige, at kroppen har et lavere kaloriebehov for at holde sig i gang under total afslapning. Her er jeg ganske tæt på normalområdet, men alligevel lige under, og det kan gå hen og blive et problem med tiden, fordi vi hele tiden naturligt mister muskelmasse, hvis jeg ikke gør noget ved det – og jeg selvfølgelig tager min sundhed alvorligt.

Jeg følger op om 6 måneder

Nu gælder det om, at jeg kommer ind i nogle lidt bedre rutiner, når jeg kommer hjem, og får fitnesscentret lidt mere ind i ugeprogrammet. For mange er det en glidebane, at man ikke få holdt muskelmassen ved lige, og kaloriebehovet derfor bliver mindre med årene. Og derfor stiger vægten lettere, fedtprocenten stiger, måske det farlige fedt mellem organerne – og den biologiske alder stiger med dårlig sundhed til følge.

Det er ikke fordi, jeg skal være stor og muskuløs – det bliver jeg nok heller aldrig – men kropsanalysen i dag har synliggjort, hvor jeg kan gøre det bedre. Jeg vil nemlig gerne passe på mig selv og være sund også i fremtiden. Og nu har jeg fået en lang række optimistiske målinger og et enkelt fingerpej om, hvad jeg kan gøre bedre.

Muskelmasse med alderen

Om 6 måneder ser vi, om jeg er blevet lidt stærkere!

Det er første gang, jeg har prøvet sådan en kropsanalyse, men det bliver ikke sidste gang. Jeg har tænkt mig at følge op, når vi næste gang er på Club La Santa om 6 måneder. Så skal der gerne være lidt flere muller 🙂

Om målingen er 100% korrekt, er som sagt nok tvivlsomt, men det er dog en professionel vægt (i modsætning til dem til hjemmebrug), og for mig er der ingen tvivl om, at målingen giver en interessant viden, motivation og er med til at give et lille spark i den rigtige retning.

Prøv det eventuelt, hvis du har mulighed for det i fx dit fitnesscenter, hvis du er også gerne vil vide mere om din kropssammesætning, og hvor du kan sætte ind på sundheden!

2 replies
 1. Tina
  Tina siger:

  Hvor spændende 🙂
  Og tillykke med de 38 år !
  Musklerne kan du så give et nap, du er velkommen her på gården, her er mange jobs til den træning 🙂
  Det kunne være jeg skulle prøve en sådan vægt, det er jo en fornuftig rettesnor og alle læger burde måske sætte ind med at få vejet deres patienter og rådgive dem, det kunne godt være klogt på den lange bane 🙂
  En smuk dag ønskes du herfra 🙂

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   haha, jeg kan faktisk tage godt fat! Jeg har jo ikke så stor have mere, så jeg ville nok have godt af en tur på landet.
   Du har så ret i, at vores vægt og livsstil betyder utroligt meget – og ofte kan gøre andet og mere end medicin.
   en rigtig dejlig dag til dig også.
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.