Jeg er blevet tilbudt vaccine i gruppe 5!

Den havde jeg ikke lige set komme! Jeg har klart anset mig selv for at være i den sidste gruppe 12 til vaccine mod Covid-19, men i går fik jeg tilbud om at bestille en tid som værende i gruppen af personer i særligt øget risiko for at blive alvorligt syge eller dø med COVID-19!!!!
At det er noget af en opgave at prøve at finde et ledigt tidspunkt er én ting – noget andet er, at jeg synes, der er mange andre, der behøver det stik langt mere end jeg gør!


Jeg kiggede noget, da jeg i går fik besked i min e-boks med tilbud om Covid-19 vaccine. Godt nok er jeg i forebyggende behandling efter min sygdom for to år siden, men jeg er erklæret 100% rask og fejler absolut ingenting.

Jeg opfatter på ingen måde mig selv som sårbar, men jeg er åbenbart kommet med i gruppen af mennesker i behandling på sygehuset, selvom jeg reelt ikke lever op til kriterierne for være i gruppe 5. (Gruppe 5 vaccineres nu og frem til slut april sideløbende med høje aldersgrupper).

Du er i gruppe 5, hvis flere af nedenstående punkter passer:
• Du har sygdommen i særlig alvorlig grad
• Du lider af flere sygdomme
• Du tager megen forskellig medicin for dine sygdomme
• Du har nedsat funktionsevne
• Du bliver behandlet eller får din sygdom kontrolleret på et sygehus
• Du er over 65 år

 

Vi skal jo alle have vaccinen før eller siden, men jeg må ærligt sige, at jeg hellere havde set fx mine forældre få vaccinen nu. Selvfølgelig er det et kæmpe logistisk arbejde at udvælge folk til vaccinen, men at tage en 54-årig sund og rask person som mig, før en 75-årig med mén efter en blodprop i hjernen, er svært at forstå. Jeg kender også andre, der står i en langt mere kritisk situation, der venter på at få besked i e-boksen.

 

NB! Jeg har efter udgivelsen af dette indlæg fået bekræftet, via en anden i en tilsvarende situation, at der faktisk tilsyneladende er tale om en fejl! Men jeg har efter seriøse overvejelser valgt at tage imod vaccinen.


295 klik hver gang!

Jeg er i et dilemma, om jeg overhovedet skal optage en plads i vaccinekøen på nuværende tidspunkt og sikre mig en Pfizer-BioNtech vaccine, som er den mest effektive. På den anden side er jeg fristet til at benytte mig af tilbuddet og se at få det overstået.

Overhovedet at få en tid lige nu har vist sig ikke at være så let endda! Jeg kan lige nu tjekke tider frem til 21. april og der er INGEN tider nogen steder.

Det kræver 295 klik med musen at tjekke de tilgængelige datoer på de fem nærmeste steder i hovedstadsområdet – og det må man så gøre jævnligt, hvis man vil forsøge at finde et hul.
Dét, som frisører og andre kan finde ud af med at “finde nærmeste ledige tid”, det kan systemet ikke.

Jeg kan godt forstå, at det er en udfordring for ældre mennesker at finde en tid – og lige nu er der altså slet ingen ledige tider til alle dem, der er indkaldt her i hovedstadsområdet. Det må være en kæmpe skuffelse for de mennesker, der er svage, bange og isolerede og tror, at de nu kan få stikket!

Det er ikke fordi, jeg skal lyde utaknemmelig – men der er altså noget logistik, der kan arbejdes på! ♥

 

12 kommentarer
 1. Samrawit
  Samrawit siger:

  Hej
  Jeg har læst deres kommenter om corona vaccination og jeg vil gerne spørge om at jeg har får først vaccination COVID-19
  AstraZeneca i den 12 februar 2021.den gange fik med det samme hævede i min høje side min ansigtet og halsen. Jeg har haft også smerter til min høje arm og med det samme fik jeg en lymfeknuder i halsen og jeg har stadig væk den hævede jeg har været mange gange tii undersøger som CT scanning to gange og mange gange tii undersøger med ultralydsscanning. Man det ikke finde ud hvad er det.
  Jeg har stadig væk den hævede lymfeknuder og spænden mig .
  Jeg har skrive i dag jeg vil høre fra jer noget råd hvad skal jeg går med det.
  Tak for hjælpen.
  Samri

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Samri,

   Det er dejligt, at du skriver og har fundet min blog. Jeg er jo desværre ikke læge og har kun skrevet om mine egne erfaringer. Det gjorde mig bange at få en hævet lymfekirtel ved nøglebenet. Jeg blev beroliget, da jeg læste amerikanske læger på nettet fortælle om, at det er en normal bivirkning at se hævende lymfer i den samme side, som man er blevet stukket.
   Jeg er dog ikke den rette til at give et endeligt svar på, hvad det er i dit tilfælde. Jeg ville dog selv være beroliget, hvis jeg var blevet scannet og det ikke er ondartet.
   Andre her har skrevet om oplevelse med hævede lymfer, som varede ved meget længe. Men som sagt, så kan jeg ikke som almindeligt menneske være skråsikker på din situation.

   Jeg håber, du finder ud af det og kan blive beroliget.

   De bedste hilsner
   Jeanette

   Svar
 2. Anne
  Anne siger:

  Jeg har det samme dilemma, da jeg også er blevet tilbudt vaccine i gruppe 5. Jeg ville selv placere mig i gruppe 10 eller 12. Jeg har anoreksi i moderat grad og går i ambulant behandling hos Klinik for Spiseforstyrrelser, som har indstillet mig til vaccination i gruppe 5. Men mit fysiske helbred er ikke hårdt medtaget, så selvom min sygdom belaster kroppen, synes jeg stadig patienter med kræft, KOL osv. bør blive prioriteret før mig… Den er svær, synes jeg. Jeg vil gerne have vaccinen, men ville gerne give min plads i køen til en anden, hvis jeg kunne.

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Anne,
   Hvor er det dejligt, at du skriver og deler din oplevelse og dine tanker! Jeg er glad for, at høre, at der er andre, der har samme overvejelser og samme dilemma som mig.
   Det gør mig virkelig ondt med din sygdom, og jeg forstår præcis, hvor du står med hensyn til slet ikke at være så sårbar, at du reelt hører hjemme i gruppe 5.

   Jeg har besluttet mig for at tage den tilbudte vaccine ud fra en betragtning om, at vi jo alle skal have den før eller siden. Så er det overstået og om kort tid kommer det formentlig til at gå rigtigt hurtigt med vaccinationerne alligevel. Men det ER et moralsk dilemma. Alle, jeg har vendt det med, har sagt, at jeg da bare skulle slå til. Så det har jeg gjort og får første stik på mandag. Jeg kan heller ikke sige mig helt fri for – egoistisk – at glæde mig over at få Pfizer vaccinen.

   Mange hilsner og al mulig held og lykke
   Jeanette

   Svar
 3. Elisabet
  Elisabet siger:

  Du har modtaget det fordi man mener du er i en risiko gruppe, husk det er et tilbud du kan vælge fra, hvis du syntes andre skal før dig og du selv vil vente til senere. Ingen skal have dårlig samvittighed over at modtage en vaccine. Hvor skal vi være glad for at vi bor i et land som Danmark❤️

  Svar
 4. tina/mormormedstiletter
  tina/mormormedstiletter siger:

  Hold da op – jeg forstår godt dit dilemma.
  Men synes dog, at du skal tage imod den, for så ved du jo, at du ikke har corona, hvis du skulle få noget influenza agtigt.

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Tak 🙂 Jeg har faktisk fået tider nu – synes bare, at der er andre, der længes så meget efter beskyttelsen. Men inden længe, så får vi den jo alle.
   Ha en dejlig dag.
   KH Jeanette

   Svar
 5. Katharina juul Busk
  Katharina juul Busk siger:

  Kan godt forstå at du har dine betænkeligheder og det er jo sundt nok i sig selv. Det gør ingen skade at se ud over sin egen næsetip. Men den er tilbudt til dig af en grund og selvfølgelig skal du tage imod.. Dine forældre har brug for dig hvis de skulle blive ramt ( 🤞🏻 Hvad de selvfølgelig ikke bliver 🤞🏻 ) Min kæreste fik den i fredags og det gik helt fint. Lidt feber og kulerystelser en nat og så var det ovre.. Håber du får en tid inden året er ovre 😉
  God søndag herfra 😀

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Katharina,
   Tak for dit fine input. Jeg er på ingen måder nervøs for vaccinen – og er ikke tvivl om, at jeg skal have den.
   jeg har fået tid nu her i marts! 🙂

   Ha en dejlig dag.
   KH Jeanette

   Svar
 6. Tina
  Tina siger:

  Slå til, du skal endelig vælge det til, for du er i risikogruppe og kan få kræften tilbage (desværre).
  Det vil altid være svært for vores system at vælge og at gøre det så retfærdigt som muligt.
  Min datter og jeg er også i gr.5 grundet kræftforløb og nedsat immun mv.
  Selv er jeg lidt betænkelig med hvad en sådan vaccine kan gøre i kroppen, men vil da tage den alligevel så snart det bliver muligt. Vores region har lige meldt ud, at de nu indkalder til gr.5 og vores læge har sagt vi er i denne gr.
  Du må ikke have det dårligt med det, dine forældre må passe godt på sig indtil de tilbydes vaccine.
  Knus og god søndag 🙂

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Tina,
   Du har helt ret, og jeg har også slået til og det er efter en del forsøg nu lykkedes snart at få tid!
   Jeg er slet ikke bange for vaccinen og glæder mig til at få den. Selvom jeg har en lille risiko for tilbagefald, så er jeg ikke oplagt gruppe 5 kandidat, men noget af det må nok tages i større grupper for at få det til at gå stærkt.
   Så, jeg ser jeg ud over den egoistiske følelse og slår glad til.

   Dejlig dag til dig.
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.