Jeg er færdigvaccineret – og føler mig fri!

Jeg er færdigvaccineret!!! Som jeg skrev for noget tid siden, er jeg “røget med” ind i gruppe 5 pga. mit tidligere sygdomsforløb. Det betyder, at jeg i onsdags fik vaccine nr. 2 fra Pfizer bioNtech, og det er jeg selvfølgelig glad og taknemmelig for. Samtidig har jeg en følelse af frihed og lettelse, som er overraskende stor, selvom jeg jo aldrig har været i overhængende fare for at blive alvorligt syg af Corona. 

Jeg er vaccineret og føler mig meget heldig. Læs her, hvordan det er gået og om den store lettelse og frihed det er at være i sikkerhed mod Corona.

Det føles surrealistisk, som om man medvirker i en katastrofefilm, at gå ind i den store rå Øksnehal i København. At stille sig op i slangekøen af mennesker iført mundbind, der bevæger sig frem mod stolene foran rækken af små båse, hvor vaccinationen venter. Effektivt, venligt og velorganiseret er det – vi har styr på det her i Danmark!

Jeg er begge gange ankommet i god tid, ca. 20 minutters tid før mit vaccinetidspunkt, og det har passet meget godt med, at jeg har fået stikket på det aftalte mødetidspunkt. Der bliver spurgt ind til helbred og dagsform, før vaccinen bliver givet. Anden gang noteres eventuelle bivirkninger. Så kommer det lille stik ind i musklen i overarmen – og man går videre ud til 15 minutters observation. Igen en lidt underlig oplevelse af mennesker på siddende række med afstand og mundbind, der venter på friheden på den anden side. Men verden er jo generelt ikke, som vi kender den, og det her er forhåbentlig vejen til, at vi kan vende tilbage til at blive sociale væsner igen.

Ingen bivirkninger

Baggrunden for, at jeg kom med i gruppe 5, havde jeg i den grad godt undværet. Men, når det nu skulle være, så har jeg jo været heldig at blive tilbudt vaccine tidligt og ikke mindst at få gode Pfeizer-vaccine. Jeg har hørt om andre, det måtte igennem et par dages sygdom efter AstraZeneca-vaccinen, og med den mulige risiko for alvorlige bivirkninger er jeg glad for, at jeg ikke fik den.

Dækningen med Pfeizer bioNtech er også helt oppe på 95%, så jeg er næsten helt sikker på ikke at få Corona. Uanset vaccine, så er man jo også sikret et mildt forløb, hvis man skulle være så uheldig.

Første gang havde jeg lidt ømhed i armen, men det er stort set også, hvad jeg har mærket. Måske en anelse træthed i et par dage efter anden gang, men absolut ikke noget at tale om.

Jeg føler mig fri – man skal stadig passe på!

Selvom jeg er vaccineret, så kan jeg stadig risikere at blive smittet og bringe sygdommen videre til andre. I alt fald i teorien, for det er endnu ikke rigtigt undersøgt, i hvor stort et omfang, det kan lade sig gøre. Så jeg skal selvfølgelig stadig opføre mig som alle andre med sprit, afstand og mundbind. Nu må vi ALLE lige holde skansen, så vi kan lukke samfundet mere og mere op – og få alle vaccineret.

Selvom jeg stadig skal passe på – for vi skal passe på hinanden – så har jeg sådan en indre følelse af frihed og lettelse. Jeg ville for alt i verden ikke bringe andre i fare, men jeg er i det mindste dér, hvor jeg ikke kan blive syg. Og der skal nok en del til, tænker jeg, hvis jeg ligefrem skal bringe virussen videre, så længe, jeg holder afstand og spritter hænder. Det føles rigtigt godt, og jeg kan næsten ikke vente til alle har den følelse – og til at vi igen kan mødes, hygge os, spise og drikke sammen, gå ud på restauranter og museer og til koncerter.

Der er håb forude, og jeg GLÆDER MIG på alle måder ♥

4 kommentarer
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Eva,
   Som du sikkert har læst, så oplevede jeg også en hævet lymfekirtel og blev meget forskrækket! Den er altså helt væk nu, men det tog adskillige måneder.
   Desværre hører vi ikke meget om denne bivirkning, så det er meget ubehageligt. Mon ikke, den snart bliver mindre – og du kan ånde lettet op. Og ellers skal jeg selvfølgelig ikke være den, der opfordrer til at negligere symptomer.

   Men i alt fald er vi mange herinde, der har oplevet det.

   Kærlige hilsner
   Jeanette

   Svar
 1. Jytte Gulla Larsen
  Jytte Gulla Larsen siger:

  Hej er lige blevet vaccineret m Pfizer vaccinen ,,,har hævede ben nu og har haft det siden ,,mon der er andre der har oplevet det ! har læst om bivirkningerne men hævede ben og fødder er der intet om VH JYTTE

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Jytte,
   Jeg er på INGEN måder faglig ekspert, men jeg vil opfordre dig til at søge læge med det samme for en sikkerheds skyld. Jeg kan læse, at det er et symptom, der hvor der anbefales øjeblikkelig lægehjælp!
   Jeg håber, alt er fint.
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.