Jeg er startet til sang – hør, hvordan det går!


Jeg har kastet mig ud i sangundervisning hos den bedste sanglærer!!! Sanne Graulund – der også selv er udøvende sanger, komponist og pianist – holder til i hjertet af København og er bare en gudbenådet sang- og stemmelærer for alle fra begyndere til de topprofessionelle.

Hun kan gøre en forskel, både hvis man ønsker at blive en bedre sanger – eller en bedre taler, der kan rejse sig og tale med styrke og selvsikkerhed. Jeg kan personligt skrive under på, at bare de første to timers undervisning har flyttet mig enormt. Jeg har allerede har fået en ny og meget bedre forståelse – og værktøjer – til den altafgørende vejrtrækning.
Du skulle bare høre nogle høje toner, jeg nu kan komme op i! 😉

Sang giver glæde!

Har man sangen i hjertet ♥ bliver man bare grund-glad af at synge, og det giver så meget mening at arbejde med det. Om ikke andet, så for ens egen skyld! Jeg har ingen andre ambitioner med det, andet end at glæde mig selv. At have et musikalsk islæt i mit liv og nyde øveprocessen og selvfølgelig bliver bedre.

Jeg er ikke dén person i verden, der ligefrem taler højest eller fylder meget med hverken krop eller stemme, men med sangen udfolder jeg mig og har ingen problemer med at “have lyd på”.

At synge har altid trukket i mig. Ligefra jeg var barn har jeg elsket at synge, men var dengang for genert og stille til at gøre noget ved det, så det blev kun derhjemme foran spejlet. Som voksen kastede jeg mig ud i det, da jeg gerne ville give Sten en sang til vores bryllup i 2008, men stoppede sanglektionerne efter et par år. Fordi, jeg fik travlt med så meget andet – og fordi jeg glemte og overhørte, hvor meget sang faktisk betyder for mig og glæder mig helt ind i sjælen.

Jeg har nu – langt om længe – kastet mig ud i det igen. Og jeg kaster mig også ud i at lade dig høre lidt her på bloggen, hvor jeg er lige nu sangmæssigt, for jeg er sjovt nok ikke så genert længere, når det kommer til sang. Nogle gange må man bare gå planken ud, når der er noget, man kan lide at lave.

Det skulle gerne bliver en del bedre den kommende tid. Jeg øver mig alt fald flittigt herhjemme. Det skønne ved at bliver undervist af Sanne er nemlig også, at man, som en del af undervisning, får filer tilsendt med øvelser til stemmetræning. OG en indspilning af de sange, man øver på. Det er med til at forlænge glæden, når man kan fortsætte med at øve derhjemme til hendes klaverspil.

Connected Singing – den altafgørende vejrtrækning!

Sanne underviser i Connected Singing, som du kan læse om på hendes hjemmeside. Det betyder, at der arbejdes med hele kroppen, og bindevævet, hvor forskellige øvelser kan opløse de spændinger, der forhindre ens egen lyd i at flyde frit. Det handler om, at arbejde med bindevæv og muskler for at opnå et naturligt flow og kunne synge med kropsstøtte. (du kan finde tre gratis onlineøvelser på Connectedsinging.net).

Hun har et utal af øvelser til at få trænet vejrtrækningen, som gør en verden til forskel. Allerede første gang fik hun rykket mig og gjort mig i stand til at komme op i de høje toner bedre end nogensinde! Hun er virkelig, virkelig dygtig.

Sangundervisningen giver glæde – og selvtillid!

Sangundervisningen bliver et af ugens absolutte højdepunkter, når man først får prøvet det og kommer i gang. Man bliver udfordret, får lov at udtrykke sig gennem sang, bliver dygtigere og mere sikker – og får nye gode øvelser og sange med hjem at forsætte med. Måske tilfredsstillelsen ved at turde udfordre sig selv, og udvikle sig, endda også smitter af på den generelle glæde og selvtillid? Det tror jeg på.

I morgen skal jeg afsted til undervisning igen, og jeg glæder mig helt vildt.  (følger du mig på Instagram, kan det være, der igen kommer en lille prøve fra dagens undervisning på min story! ♥)

At synge kan være både grænseoverskridende, krævende og helt fantastisk! Har man lysten i hjertet til at synge, så er det bare med at springe ud i det – om man er ung eller ældre, det er underordnet.

Du kan læse mere om Sanne Graulund og hendes sangundervisning, og booke en time, på Connectedsinging.net.
Er du interesseret i stemmetræning, skal du kigge ind på hendes spændende side Voicefactory.live.

 

2 kommentarer
 1. Tina
  Tina siger:

  Det lyder da godt, du er go 🙂
  Øvelse gør mester og sang er dejligt.
  Jeg har selv gået til kor siden jeg var 8 år, er dog ikke så go mere, og træner heller ikke mere.
  Jeg glæder mig til at høre mere og måske du selv kan spille klaver en dag!
  Rigtig god søndag ønskes du herfra 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.