,

Jeg overvejer en ny uddannelse!


En tanke, som jeg har leget med i nok snart ti år, er ved at blive en realitet. Så nu får jeg også lyst til at løfte sløret for mine planer her på bloggen. Jeg overvejer nemlig meget seriøst at påbegynde en 4-årig uddannelse som psykoterapeut til efteråret og er nået så langt, at jeg netop har fået svar på, at jeg egner mig til optagelse ♥

Faktisk er jeg også så småt begyndt at indkøbe bøger fra pensumlisten, hvilket også må siges at være et tydeligt tegn på, at beslutningen er ved at tage alvorligt form i mit hoved. Der har været meget langt fra tanke til handling, men nu er det kommet dertil, hvor det trækker vildt i mig for at lære nyt og udvikle mig både personligt og kompetencemæssigt.
Nogle ting – store ting – skal modnes, og jeg tror på, at de kommer, når de skal komme.

Jeg er oprindeligt – for mange år siden – uddannet cand. merc., og har arbejdet med marketing og kommunikation. De senere år har jeg gået fra at være ansat til at koncentrere mig om Qland og en overgang også en webshop. Men ønsket om at arbejde med mennesker, og forhåbentlig kunne gøre en forskel for andre, har taget mere og mere form.

Alder må aldrig blive en hindring for udvikling

Som 54-årig kunne man selvfølgelig overveje, om det er lige lovligt sent at gå i gang, men på den anden side, så skal vi aldrig lade alderen være en hindring for at lære nyt og udvikle os.

For mig handler livet om at være i bevægelse, at udvikle mig og blive klogere og bedre. Med en bevidsthed om, at det hele slutter en dag, men ikke som en hindring.

Og terapeuter bliver kun bedre med alderen og med den erfaring, ro, rummelighed, overblik og viden, vi akkumulerer. Så hvorfor ikke?

At sætte sig selv i spil

Jeg har forelsket mig i gestaltterapien, som på uddannelsesstedet beskrives som “terapi, når det er bedst: enkelt, autentisk, kærligt og virkningsfuldt”. Moderne gestaltterapi er respektfuld, oplevelsesorienteret og hviler på et helhedsorienteret menneskesyn. Krop, følelser, hjerne og sjæl er alle vigtige elementer i dét at være menneske. (Nordisk Gestalt Institut).

Noget af det, som tiltrækker mig er, at man som terapeut byder ind med det menneske, man er  – med oprigtig respekt og interesse – og med en kreativ og individuel metode. Uden facit og skemaer, men skabt til den enkelte og dennes situation. Her kan jeg igen kun se alder, viden og erfaring som et aktiv fremfor en hindring – og kompetencerne som gyldige, så længe man lever og er ved sine fulde fem! 🙂

For at nå så langt, at man kan kalde sig gestaltterapeut, skal man igennem et stort arbejde med at lære sig selv at kende, så man ved præcis, hvor man kommer fra, når man møder andre i respekt, præcis som de er. Det kræver rummelighed og respekt og selve metoden handler om på et velfunderet grundlag at være i stand til at interessere sig for andre og skabe et rum for selvindsigt og vækst.

QLAND forever!

Det var et indblik i mine inderste planer og tanker, og det bliver sikkert noget, du kommer til at høre meget mere om i fremtiden, hvis alt går, som jeg forestiller mig.

Uanset, hvad der sker, så er QLAND en stor del af mig og kommer til at fortsætte. Bloggen er både blevet en naturlig forlængelse af min identitet, og med den har jeg også et oprigtigt ønske om at kunne inspirere andre kvinder. Da jeg startede den (under navnet Voksenlivsstil), for nøjagtigt otte år siden, var min tanke, at også voksne kvinder har masser at give hinanden. Blogs skulle ikke kun være for de unge, og det er det heldigvis heller ikke i dag, hvor jeg har fået flere gode kolleger. Vi har alle brug nogle at spejle os i, og jeg håber med Qland at kunne være med til at sætte en fed streg under, at alder ikke er en hindring for at have det godt med os selv og forfølge vores drømme.

14 kommentarer
 1. Anni
  Anni siger:

  Det bliver du god til! Du har det i dig og har altid haft det. Din empati og individ forståelse fylder i rummet på en aldrig anmassende måde.
  Tillykke med beslutningen!

  Svar
 2. Rikke Langkow
  Rikke Langkow siger:

  Hvor skønt st læse.
  Jeg er sikker på at du blir en helt fantastisk psykoterapeut.
  Held & Lykke ❤️

  Svar
 3. Annette
  Annette siger:

  En fantastisk rejse vil starte og dejligt når man bliver ved at rejse med udviklingen.
  Kh din vej
  Annette

  Svar
 4. Tina
  Tina siger:

  Stort tillykke med beslutningen 🙂
  Gestalt lyder lige som det rette for dig, så det skal du nok blive glad for 🙂
  Og du har ret, det er aldrig for sent.
  Det bliver spændende at følge din efteruddannelse 🙂
  Jeg læste også videre for få år tilbage.
  Håber du har nydt pinsen og det smukke vejr, en god ny uge ønskes 🙂

  Svar
 5. Marianne
  Marianne siger:

  Hej Jeanette, det er virkelig lækker læsning – super initiativ – ønsker dig alt det bedste og dét bliver så godt.

  Svar
 6. Lone Hansen
  Lone Hansen siger:

  Du er et vidunderligt menneske som med garanti har netop den indlevelsesevne der skal til. Al mulig held og lykke til dig Jeanette❤

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.