Klinisk mammografi – derfor er jeg lidt stille!

Vi kom hjem fra vores fantastiske tur til Indien mandag eftermiddag. Herefter skulle vi lige lande hjemme igen efter den 19 timer lange rejse, have hentet både kat og hund og tilbage til vores hverdag herhjemme, som jeg jo også elsker.

Der er dog en enkelt ting, som jeg også er kommet hjem til, og som jeg lige kort vil nævne – uden, at det dog skal være et større drama. For det føler man i forvejen hurtigt, at det bliver, når man ryger ind i den mølle, hvor jeg er lige nu. Men bare så du forstår, hvis jeg ikke har været helt så meget på, som jeg plejer! ♥

 indkaldt til klinisk mammografi

Indkaldt til klinisk mammografi!

Jeg havde før ferien fået foretaget en “yderligere undersøgelse” efter mammografiscreeningen! En såkaldt klinisk mammografi, som endte med en biopsi før ferien – og endnu en, som var planlagt til denne uge. Det er mildt sagt chokerende overhovedet at blive indkaldt til en yderligere undersøgelse, fordi der var noget, der ser mistænkeligt ud på røntgenbillederne.
Men jeg vil fortælle om hele forløbet i detaljer og de psykiske konsekvenser, jeg har oplevet, når jeg er helt igennem, formentlig en gang i næste uge. Og jeg har en hel del at fortælle!

INTET ondartet indtil videre!

I den biopsi, der jeg fik taget før ferien af en lille knude på 6 mm., var der IKKE fundet ondartede celler, men i mellemtiden var lægerne blevet enige om, at der var een lille knude mere ved siden af, som også skulle undersøges. Jeg har meget tæt brystvæv åbenbart, og er derfor meget svær at læse med røntgen og ultralyd. Så på den igen!!!!
Onsdag biopsier på højre side een gang mere – og i dag biopsi af mikroforkalkninger på venstre, hvilket foregår på en lidt anden måde, fordi det er noget virkelig småtteri. Og heldigvis for det. Det skal også siges, at jeg intet har, der er mærkbart udefra eller giver symtomer af nogen art.

Hvad skal der nu ske?

Næste step er nu at vente til på onsdag, hvor der kommer svar fra laboratoriet på de sidste to undersøgelser. Jeg er heldig, for vi er nede i småtingsafdelingen og selv worst case vil være til at håndtere med et mikrokirurgisk indgreb. Men som sagt, så forsøger jeg at forholde mig positiv og tro på, at der heller ikke er noget at finde i de to sidste områder, der er taget prøver af. Skulle der være noget ondartet at spore, vil det naturligvis være en meget grim følelse, men jeg er, uanset hvad, stadig heldig i forhold til så mange andre, hvilket jeg er dybt taknemmelig for.
Er det hele godartet, vil de måske stadig finde på at tage de små områder med forandringer ud for en sikkerheds skyld, men det vil være fint nok.

Sådan ligger landet, og selvom jeg måske lyder nøgtern, så er det ikke noget rar situation at være i – også fordi følelser og angst ind imellem tager over på det rationelle, og fordi der er noget væmmeligt over hele processen, som er ret upersonlig. Det er da også en kendt sag, at screeningsprogrammet for brystkræft har nogle psykiske konsekvenser, og det kan jeg nu skrive under på.

En tur i vridemaskinen – og nu skal vi videre!

Nu ved du, hvor jeg er lige nu, hvis jeg er lidt mere stille end normalt. Jeg er virkelig kommet en tur i vridemaskinen, og samtidig vil jeg virkelig heller ikke overdramatisere min situation i respekt for de mennesker, der for alvor har kræft inde på livet. Jeg er trods alt “bare” snuppet i en screening, og det er enten ingenting eller meget, meget lidt. Jeg har selv to kvinder i min familie, yngre end mig selv, som har svære kræftdiagnoser, og en god ven ligeså, så det her er INGENTING i forhold. Jeg føler så meget med dem, når jeg tænker på, hvad de må stå igennem.

Jeg vil alligevel senere gerne beskrive step for step, hvad sådan en klinisk mammografi opleves, ikke mindst psykisk. Men det vender vi tilbage til.
Og ellers er det hele som det plejer og vi høres snart ved med mere glade ting her på bloggen ♥

 

 

17 replies
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Janet,
   Af hjertet tak! Ja, der bliver bare passet godt på mig, og det skal man jo bare være taknemmelig for.
   Tusind tak, fordi du skrev.
   KH Jeanette

   Svar
 1. Anette Ninon
  Anette Ninon siger:

  Kære Jeanette
  Du spørger om jeg min forskrækkelse er lagt bag mig.
  Jeg har bestemt mig for at tænke positivt.
  At glæde sig hver dag.
  At gå en halv time hver dag
  At samle min familie.
  At sætte blomster i vase.
  Tage til nogle steder jeg gerne vil se. (Du har lige været afsted)
  At fylde livet med det der betyder noget.
  💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
  Kærlig hilsen Anette

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Anette,
   Det er bare så dejligt. Jeg gik netop og tænkte på, at sådan en omgang får een til at elske det danske ord PYT endnu mere. Og kombineret med en tur til Indien oveni, så er der nogle ting, som jeg ikke tager helt så højtideligt som før. Det er bare med at få noget positivt ud at tingene, når vi kan.
   Så NYD nu din weekend og mange tak fordi du skrev.
   KH Jeanette

   Svar
 2. anne
  anne siger:

  Føler med dig, har selv lige været igennem kræft forløb, fundet ved rutine mammografi og uden nogle symptomer hos mig.
  Jeg priser mig lykkelig over denne screening tilbydes og over vores dygtige sundhedsvæsen.

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Anne,
   Tusind tak, og tillykke med, at du er kommet godt igennem. Det er rigtigt dejligt at høre, så tak fordi du skrev!
   Mange kærlig hilsner
   Jeanette

   Svar
 3. Anette Ninon
  Anette Ninon siger:

  Kæreste Jeanette
  Føler med dig, og forstår dig. Var selv igennem et forløb for 3 år siden.
  😘

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Anette,
   Af hjertet tak for din hilsen. Det er så rart, at så mange forstår det pres, man er under. Selv, hvis det endda viser sig ikke at være noget.
   Har du lagt forskrækkelsen bag dig?
   Kærlig hilsen
   Jeanette

   Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Tusind tak, kære Pia. Ja, og det er i det hele taget voldsomt, at der bliver sat en kræftpakke i gang, før man overhovedet fejler noget.
   Men jeg krydser fingre for at også de sidste prøver er normale.
   Knus og god weekend
   Jeanette

   Svar
 4. Birgit Walløe
  Birgit Walløe siger:

  Tak fordi du deler det med os.
  Jeg krydser fingre for at svarene er fine og sender varme tanker.

  Svar
 5. Rikke Langkow
  Rikke Langkow siger:

  Krydser fingere for at det hele er okay.
  Jeg kender alt for godt kræft forløb, da min mand i feb 2017 fik konstateret uhelbredeligt kræft.
  Vi har besluttede os for at det ikke skal styre vores liv, men det har naturligvis påvirkede os begge to og vi prøver at leve så normalt som muligt.
  De bedste tanker herfra ❤️

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære, kære Rikke,
   Tusind tak for din søde hilsen. Det, som jeg lige nu er igennem er jo ingenting – i bedste fald vitterligt ingenting – i forhold til, hvad I lever med, og det gør ondt i mit hjerte at tænke på.
   Jeg har to i min familie, som lever deres liv på samme måde og får en masse godt ud af det, trods det umenneskelige pres. Heldigvis er lægerne blevet meget dygtigere, og jeg håber alt det bedste for jer.
   Det er flot, at I sammen kan finde en strategi og en god måde at leve på.

   Mange kærlige hilsner med ønske om en dejlig weekend til jer begge!

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.