Weekend i kunstens tegn hos Kunstværket i Lejre!

Jeanette Hylleborg malerier

Weekendens produktion, der nu bare står og venter på en gloss/lak – og det store maleri skal have en sort ramme. Det vigtigste var nu al den inspiration og nye teknikker, jeg har fået med hjem!

Jeg har brug weekenden på et kursus i abstrakt maleri! To intense, hyggelige og meget lærerige dage på Kunstværket i Lejre med den dygtige underviser og maler Mette Lorentzen. Mette har både faste ugehold, weekendkurser og lidt længere sommerkurser både med sig selv og med eksterne undervisere.

Selvom, der var flere med på holdet, som kommer fast hos Mette til undervisning, var stemningen utroligt inkluderende og hyggelig. Og der er også fagligt set plads til alle, uanset niveau. Om du begynder, eller nysgerrig på at prøve kræfter med at male, eller om du er øvet og har brug for ny inspiration og teknikker, så er det virkelig et sted, jeg vil anbefale.

Jeg havde brug for det sidste – et spark videre med mit maleri, og jeg føler mig i den grad motiveret nu og er gået hjem med mange nye ting i værktøjskassen ♥

Maler Mette Lorentzen

Mette selv er – foruden at være uddannet inden for kunstformidling – en super dygtig og spændende portrætmaler. Her sidder hun ved sit maleri “Blown Away”, som du også kan se (og købe) på hendes hjemmeside her.


At male abstrakt handler om at give slip!

De to dages intensive undervisning fra 10-16 giver et kæmpe boost, når man maler. Man får gennemgået teknikker, får inspiration til komposition og farvevalg, og der er individuel feedback løbende.

Først fik vi en kort fælles introduktion til abstrakt maleri, som i øvrigt er langt sværere end mange nok forestiller sig. Det er lag-på-lag, lys og mørke, tykke og tynde lag, farver, der spiller sammen og op til hinanden. Der kan bruges pensler, spatler, svampe, klude – nærmest alt, hvad man kan finde på er tilladt. Og når man maler med akryl, som i dette tilfælde – og som jeg altid gør – spiller vand også et stor rolle i at lege med malingen og dens tykkelse og dækkeevne.

Men måske hander det allermest om at turde give slip og lade sig føre af sin intuition, og det er også noget sådan et kursus kan give mod til – og teknikker til. At male på tid fx, eller male med venstre hånd (hvis man er højrehåndet).

På den måde kan det være en kæmpe gave at kaste sig ud i maleriet, og der var faktisk flere af kursisterne, der i sin tid var kommet i gang med maleriet efter at være gået ned med stress! At male tvinger dig til at være i nuet, og det åbner for noget større end hverdagens almindelige gøremål. Det forløser en kreativ side og kan være ekstremt tilfredsstillende.

Ét maleri på 6½ minut – ét på 6 timer!

Vi fik en sjov opgave, hvor vi fik præcis 1½ minut til at male et helt hvidt lærred med tre farver efter eget valg. Nogle timer senere fik vi 5 minutter og muligheden for at tilføre to yderligere farver. For mit vedkommende udløste opgaven, at jeg blev meget bedre i stand til at give slip og lade mig føre af min indskydelse.
Faktisk blev billedet så godt, at jeg valgte at lade det stå som det var og sætte min signatur på det. 6½ minut – så kort tid kan det altså tage at lave et billede, hvis man er heldig og sætter den lige i skabet.

Kursus i abstrakt maleri

Mit andet maleri derimod har mange, mange farvelag og har taget nærmere 6 timer og kostet lidt frustrationer undervejs. Frustrationen er ofte en følgesvend, når man maler, men det er en del af processen, og til gengæld ved jeg, at det bare handler om at blive ved og ved, når man maler abstrakt, som jeg gør.

Abstrakt maleri

At se andre male giver ny inspiration

Det giver også masser af inspiration og gode tips og ideer at se de andre kursister male! Vi var ni deltagere med hvert sit særlige udtryk, farvevalg, talenter og teknikker, som man kunne suge til sig af. Der var feedback til hver enkelt, som også ind imellem blev brugt som eksempler til os alle. En meget dynamisk og praktisk måde at lære på.
Det var en kæmpe fornøjelse at møde de andre og høre om deres vidt forskellige baggrunde både i deres malermæssige og private og professionelle liv. Så det har på alle måder være en berigende weekend ♥

Du kan klikke på billederne i galleriet og se stemninger fra kurset.

 

Tip! Smid aldrig malingrester ud – bland dem i en lille bøtte, og du får en unik ubetalelig farve, der hele tiden skifter!

Malerkursus

 

Alt i alt må jeg bare sige, at sådan en weekend er fantastisk godt givet ud. Man får lært nyt, mødt nye mennesker, udfoldet sig kunstnerisk og får masser af inspiration og motivation med sig, som man kan bygge videre på bagefter.

Så jeg kan kun sige tak herfra til Mette og mine medkursister for en, på alle måder, berigende weekend!

Hvis du er blevet inspireret kan du se mere om kurser i både abstrakt maleri, portrætter og skulpturer på Kunstværket.dk.

  1 svar

  Skriv en kommentar

  Want to join the discussion?
  Feel free to contribute!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.