Min motivation til løb – og en smuk sang!

Min motivation til løb – og en smuk sang!

I søndags løb jeg Eremitageløbet, selvom jeg i år ikke helt var i topform til det – og selvom jeg var kommet i seng kl. 2 om natten og var i tvivl til det sidste, om jeg orkede det og havde lyst til at prygle mig selv igennem de 13,3 km. i bakkerne i Dyrehaven.

Jeg endte heldigvis – og mirakuløst nok – med at drage glad af sted. Vejret var perfekt, stemningen var god – og det lykkedes mig at komme igennem, ikke så hurtigt som jeg plejer, men på en behagelig måde. Jeg har jo haft suspenderet min træning fra oktober til maj, men jeg er på vej back on track, og så havde jeg besluttet mig for at fjerne alt mentalt pres ved bare at have som mål at gennemføre og ellers nyde turen.

eremitageleobFor 5 år tilbage syntes jeg, at motionsløb var noget af det mest latterlige i verden. Jeg mente, at det var som en flok kvæg, der blev gennet afsted på en rute, som man lige så vel kunne løbe selv. I dag er jeg lidt flov over at have haft så rigid en mening om noget, jeg aldrig havde prøvet – måske var jeg inderst inde misundelig, sådan som der jo ofte ligger noget bag, når man harcelerer så kraftigt.

I alt fald blev jeg pludseligt motiveret til at være med til nogle udvalgte løb (Alt for Damerne, Friløbet, E-løbet), og jeg – som ellers ikke er udpræget flokmenneske – blev grebet af energien og stemningen. Guderne skal vide, at det ikke er for at føre mig frem eller konkurrere – de 13,3 km. er rigeligt for mig, og jeg behøver ikke være det hurtigste dyr i skoven (og det er godt, for det bliver jeg nok heller aldrig). For mig er løbene bare nogle få hyggelige milepæle i min daglige motion, så der nogle afbræk og noget at træne hen i mod.

Ellers løber jeg for mig selv, for at have en sund og stærk (og slank, det indrømmer jeg) krop. Jeg vil gerne tilbage i form og være lidt hurtigere, end jeg er nu, men jeg har mine egne mål, og det handler ikke om at sammenligne mig selv med andre. Det handler om velvære både fysisk og psykisk.

Det handler om at finde den sport, som passer til én, men for mig er løb blevet den primære aktivitet og definitivt den mest effektive. For mig findes der ikke noget ret meget bedre, end at komme hjem fra en løbetur og smide mig på gulvet. I øjeblikket finder jeg India Arie på Spotify og nummeret I Am Light – og så ligger jeg dér og får pulsen ned og bare mærker efter, nyder det og slapper af.

Alt ser bare nemmere og lysere ud efter en løbetur – og sangen, den kan bruges til alle tider, hvor du lige har brug for at trække vejret og nyde nuet. Prøv selv at lytte og tage den ind!

I dag var jeg ude på en lille løbetur igen, og undervejs tænker man også så godt. Nogle blogindlæg er næsten skrevet inde i hovedet på en løbetur – og sådan er det også i dag. Undervejs spekulerede jeg på, hvad der egentlig driver mig afsted, når løb jo basalt set aldrig bliver sådan rigtig rart, mens det står på. Nogle presser jo endda sig selv langt, langt ud over, hvad jeg som almindelig motionist gør, mens andre aldrig formår at finde overskuddet eller motivationen til at få sig selv op af sofaen.

For mit eget vedkommende er jeg nået frem til, at motivationen handler om velvære, både bagefter og på den lange bane. Måske først og fremmest i en forståelse for at motion er et must. Det kan og bør simpelthen ikke undværes. Uden en stærk og sund krop, hvad har vi så?

Det behøver ikke være vildt eller overdrevent – det ville jeg aldrig gide eller kunne presse mig selv til, og desuden tror jeg fuldt og fast på moderat motion. Så dét, der får mig afsted – også i søndags – er et mål om at have det godt, og forhåbentlig holde mig stærk og rask – også slank…..og glad.

Skriv gerne en kommentar om dine tanker om motion, hvad du laver og hvor motivationen kommer fra.

Og husk, uanset, hvad du gør – YOU ARE LIGHT! ♥

Kærlig hilsen Jeanette

  2 replies

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.