Midt mellem vinmarkerne i Bandol!

Ferie i La Cadière-d’Azur midt mellem vinmarkerne i Bandol.

Fjerde og sidste desitnation på vores Frankrigstur var i en lille provencalske middelalderlandsby La Cadière-d’Azur, på toppen af en bakke omkranset af vinmarker. Efter tre korte og oplevelsesmættede stop var det tid at falde ned i et sted sammen med gode venner – og det kan altså også noget!

Nu, vel hjemme igen, efter 20 timers køretur i streg fredag-lørdag, er det tid til at runde historien om vores lille Frankrigs road trip af!

Nu har du kunnet læse om Arras, hvor jeg gik i min mormors fodspor, om Bayeux, hvor jeg fik en endnu stærkere forståelse for 2. verdenskrig i Frankrig – også i forhold til, hvad min mormor, må have oplevet. Og om Saint-Malo, som måtte næsten helt genopbygges efter krigen, og som ikke mindst har den vildeste rå omgivelser i form af Atlanterhavet og tidevandet.

Fjerde og sidste destination var i Bandol, midt mellem vinmarker og i provencalsk autenticitet ved den landsby La Cadiére-d’Azur.

La Cadière-d’Azur ligger midt mellem vinmarkerne i Bandol.

Vinhøsten var i fuld gang. Mange steder i Bandol foregår det ved håndkraft, og det var så charmerende at opleve. Druerne smager også ganske godt, kan jeg afsløre.

 

Tak, fordi du har læst med om en tur, der har betydet meget for mig. Jeg fandt ikke familie til min mormor – det var selvfølgelig også et skud i tågen – men jeg føler, at jeg har lært hende mere at kende. Hvad det betyder for mig er svært at sætte ord på, men det HAR betydning for mig, at jeg – langt om længe – har været der. I den lille landsby, hvor hun blev født, og i de gader, hvor hun må have gået. Og jeg har rakt ud og gjort et forsøg, jeg har spurgt mig for, og jeg har oprettet mig på MyHeritage. Så, hvis der var nogen derude, der gerne ville i kontakt, så var det muligt. Der er ikke noget, der er ugjort – jeg ved, hvor hun kom fra og min forståelse og empati for hendes skæbne er vokset. Måske er  jeg endda blevet gladere for mit eget navn, Jeanette, som jeg har fra hende, fordi hendes franske kapitel nu er blevet lidt mere lukket op for mig.


La-Cadiére d’Azur

La Cadière-d’Azur er meget smukt og autentisk, og byen har gennem tiden tiltrukket meget kunstnere og malere.

La Cadière-d’Azur er meget smukt og autentisk, og byen har gennem tiden – med god grund – tiltrukket mange kunstnere og malere.

Vi kom fra Saint-Malo, som jeg vel, uden at fornærme nogen, kan sige er en rigtig turistdestination, og tilbagelagde over 1.000 km. ned til Provence. Her ventede fem dage med gode venner i et lejet hus i det mere stille La Cadiére-d’Azur 6 km. fra feriebyen Bandol.

Det slog, hvor meget, jeg elsker at falde ned i et mere autentisk miljø, hvor der også er en dagligdag, og ikke bare et liv baseret på turisme. Efter nogle meget intense og oplevelsesrige dage, var det dejligt bare at være – uden at skulle så meget. Hver ting til sin tid, og jeg synes, at denne tur har haft en god blanding af det hele.

Den fine bager i La Cadière-d’Azur er et dagligt højdepunkt i sig selv.

Her er dagens gåtur til bageren en oplevelse i sig selv – nærmest et højdepunkt at gå de par km. hver vej, forbi vinmarkerne fra det hus, som vores venner har lejet gennem en del år.

Byen har en tilbagetrukket beliggenhed, ganske få km. fra kysten, 6 km. fra Bandol og med udsigt til den mere kendte by La Castellet på den næste bjergtop. Der er få, men gode, restauranter, den obligatoriske Bar Central og et smukt og stemningsfuldt lille torv. Nogle få søde butikker og så selvfølgelig hele to bagere, hvor vi hver morgen hentede baguette og croissanter.

Bandol er så typisk Provencalsk og flere steder med føler man sig henført til filmen A Good Year.

Området er så typisk Provencalsk og flere steder med føler man sig henført til filmen A Good Year.

 

Tid til at læne sig tilbage!

Vi var meget privilegerede at være inviteret til La-Cadiere af venner, der kender området ud og ind. Så vi blev kørt lidt rundt i nærområdet og fik set både stranden i Saint-Cyr-les-Lecques og et par vingårde. Ikke for meget – vi havde kørt rigeligt 🙂 – men nok til at få serveret et indtryk af det kendte vinområde, hvor høsten i øvrigt var i fuld gang. Så vi kunne på alle måder læne os tilbage og bare nyde livet!

Vi boede i et skønt lejet feriehus lige udenfor La-Cadiere.

Poolen her var til vores disposition, og det var jo den rene lykke at slå sig ned her med sol, badning og gode snakke ♥


Ikke mindst blev det til fem dage med nærvær, sjov og ballade, og fælles oplevelser med fire af vores rigtigt gode venner. Uden de store “præstationer”, men hvor der var plads til at falde ned, slappe af, nyde nærområdet og fornemme dagliglivet. Dét kan altså også noget!

Det var slut for Frankrigsturen for denne gang. Og hold op, den har budt på meget forskelligt – og berigende på hver sin måde. Nu er det tilbage i det smukke efterår i Danmark med gode oplevelser og ny energi i rygsækken.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.