Saint-Malo med det vilde tidevand!

Tidevandet i Saint-Malo er en stor oplevelse.

Tredje stop på vores tur i Frankrig var byen Saint-Malo på den største ø i Bretagne, “Belle Île”. Bare en enkelt overnatning, så vi kunne opleve den unikke beliggenhed helt ud mod det barske Atlanterhav, den tykke bymur og tidevandet, hvor vandet i løbet af døgnet i gennemsnit stiger ca. 10 meter!

Har du læst den Pulitzerprisvindende roman “Alt det lys vi ikke ser“, så har også hørt om Saint-Malo, hvor det meste af handlingen foregår. Bogen har i alt fald vakt vores interesse for byen, som ligger bag en tyk mur direkte ud mod Atlanterhavet.

Bymuren i Saint-Malo byder på en spændende vandring langs Atlanterhavet.
Mest fascinerende er tidevandet, der stiger og falder i løbet af døgnet, typisk med op til 10 meters forskel!

Tidevandet i Saint-Malo stiger og falder med 12 meter i gennemsnit.

Saint-Malo har en voldsom historie fra invasion af pirater i det 17. århundrende til sønderbombning i 1944 af de allierede. Få bygningerne i den gamle bydel er originale, eftersom 80% af byen blev rekonstrueret efter den gamle arkitektur efter krigen.

Vi boede dog på Hotel Chateaubriand (ophavssted for madretten), som undgik bomberne. Især restauranten var smuk, pompøs og autentisk.

Vi boede på Hotel Chateaubriand (ophavssted for madretten), som undgik bomberne over Saint-Malo.

Alt det lys vi ikke ser

Vi havde bare en enkelt overnatning i Saint-Malo, og en dag til at opleve stedet var perfekt for os. Omgivelserne, tidevandet og muren er en stor oplevelse, men selve byen er et rent turistmekka.

Byen bærer præg af at være genopbygget, og der er utallige souvenirbutikker og spisesteder tæt pakket i den lille by. Det, synes jeg, er den mindst charmerende del. Har man læst romanen “Alt det lys vi ikke ser”, giver det byen en ekstra dimension – og man kan gå en tur omkring Rue Vauborel, som endda er stille og helt uden souvenirbutikker.

man kan gå en tur omkring Rue Vauborel, som er kendt fra romanen Alt det lys vi ikke ser.

Det vilde tidevand i Saint-Malo

Den helt store oplevelse i Saint-Malo er tidevandet, der falder og stiger op ad de tykke bymure, som man kan vandre rundt på.
Midt på eftermiddagen stod vandet langt op ad murene.

Højt tidevand i Saint-Malo
Lavt tidevand i Saint-Malo!
Da klokken var seks var vandet trukket lagt væk, og klipper og ø blev blotlagt og kunne besøges til fods. Folk valfartede ned til sandet og ud i det lave vand.

 

Da klokken var seks var vandet omkring Saint-Malo trukket lagt væk, og klipper og ø blev blotlagt og kunne besøges til fods.


Næste stop – efter knap 1.200 km. kørsel sydpå – er den lille by La-Cadière D’Azur midt imellem vinmarkerne i Bandol.


1 svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.