Mit forhold til biler

Jeg fik ny bil i fredags! Det vil sige, at jeg har leaset en lille sort Fiat 500, og selvom jeg kommer fra en luksusbil – som jeg skal vende tilbage til – så er jeg mindst lige så glad for min nye lille handy og feminine bil.

Fiat 500 star

Jeg hentede bilen hos Djarlo Automobiler i Nærum, hvor jeg må sige, at jeg fik en helt utrolig god service! Jeg fik en lånebil i et par dage, og skal alligevel kun betale ½ leasing i januar. Og så blev den leveret med mere end en halv tank benzin til at starte på. Selv vinterdækkene er monteret på pænere fælge, end jeg havde forventet.

Egentlig har jeg ikke det store forhold til biler. Måske som kvinders forhold til biler er flest. Generelt er det vigtigere for mig, hvor jeg skal hen, end hvad jeg kører i.
Bilen skal selvfølgelig fungere og være stabil, ikke koste mig det hvide ud af øjnene, og ikke bruge for meget benzin – det bedste ville jo nok i virkeligheden være en el-bil, men det må blive næste gang.

Jeg er dog ikke mere indifferent, end at bilen da gerne må være pæn, og for første gang nogensinde er det lykkedes mig at få en sort bil. Hver gang, jeg har fået ny bil, og herunder tæller en række firmabiler i forbindelse med mine jobs, har der ikke lige kunnet leveres en sort bil inden for rimelig tid. Men nu er det altså langt om længe blevet til noget!

Jeg har haft en Fiat 500 før – en hvid med sort foldetag – og jeg følte mig også dengang veltilpas og hjemme i den lille bil. Den er sød og smart, nem at parkere og komme omkring i. Så nu er jeg tilbage efter at have været omkring noget, som burde have været en “drømmebil”.

Fra Mercedes Cabriolet til Fiat 500

For et par år siden spurgte min søde mand mig, om ikke jeg havde en drømmebil? Ærligt talt, det havde jeg ikke rigtigt, og det har jeg heller ikke i dag. Men vi talte lidt videre om det, og jeg blev revet med af stemningen og bilentusiasmen, og det endte med, at jeg fik en Mercedes SLK, sådan en smuk cabriolet, og har kørt i den i de sidste to år.

Du kan nok se, at det umiddelbart er noget af en bilmæssig nedgradering, jeg har valgt. Men biler betyder ikke så meget for mig, når det kommer til stykket. Jeg har ikke brug for at være så flot kørende, og har aldrig være overlykkelig over Mercedesen. I alt fald ikke i en grad, der modsvarer at have så relativt mange penge stående ved fortorvskanten! Og de udgifter, der kommer i vedligeholdelse (den var fra 2012) for mig, der kører 8.000 km. om året, og ofte kører med toget, er det jo nærmest hul i hovedet.

Næste bil skal være på el

Noget helt andet er klimaet og overgangen til el-biler. Jeg var bange for at brænde inde med en dyr benzinbil eller i alt fald tabe mange penge på den, fordi det går så stærkt med klimabevidstheden – og hurra for det – og fordi der kommer flere og flere fede el-biler på markedet.
Derfor har jeg også valgt at lease. Det er bekymringsløst og jeg kan skifte til el inden for et par år eller tre.

Nu har jeg nået at prøve det! At køre i en smuk og hurtig bil med mulighed for vind i håret om sommeren. Så jeg kan stadig med hånden på hjertet sige, at det ikke betyder noget for mig, for jeg er lige så lykkelig for min lille fikse Fiat 500 med glas i taget. Og pengene – dem kan jeg sagtens finde på noget andet og bedre at bruge til 🙂


I det hele taget, så er jeg taknemmelig for, at jeg er så heldig at have min egen bil, og friheden til at vælge og prioritere ♥
Når jeg nu kigger på den, ud af den regnfulde rude fra kontoret, så er jeg glad. Den har i øvrigt en søster stående på den anden side, også i sort, men med foldetag (jeg ville hellere have glas i taget denne gang). En rigtig damebil – og den kan sagtens være en drømmebil også. Vi må bare også huske at være glade for sætte pris på det, vi har!

  5 replies
  1. Birgitte
   Birgitte siger:

   Den er så fin din nye bil, jeg kan godt forstå, du er glad for den, tillykke med den kære Jeanette❤️

   Jeg er helt enig i din indstilling til biler. Vi kan godt se, hvad der er lækkert, men hvor er det en vigtig pointe, du skriver “Generelt er det vigtigere, hvor du skal hen, end hvad du kører i”🙏

   Knus Birgitte

   Svar
  2. Anni
   Anni siger:

   STORT TILLYKKE!

   En charmerende lille bil – den skal du nok få mange gode ture i…..
   Og så er det skønt med stort glastag. Især i regnvejr når hyggen breder sig som i et lille sommerhus.

   Svar
  3. Tina
   Tina siger:

   Tillykke med ny bil 🙂
   Den er måske også nemmere at parkere med !
   Jeg ville nok beholde den anden du havde, da jeg selv er til gode biler med fartmulighed 🙂
   Men min datter står og skal have en ny lille bil, så det var måske en mulighed med en Fiat, selvom vi hælder til en hybrid.
   Rigtig god søndag og håber du får mange gode ture i din nye flotte bil 🙂

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Tak 🙂
    Ja, det er lækkert med en stor motor, men alt taget i betragtning, miljø og økonomi, så er valget faldet anderledes ud. Det er nok ikke alle, der forstår det, men så meget betyder biler ikke for mig, at jeg vil fortsætte med at prioritere så mange penge på det. Og jeg er heldigvis LIGE så lykkelig i min Fiat 500. Så længe, vi kan komme afsted og har gode til at køre hen til, så skal vi være glade.
    Kærlig hilsen og god søndag
    Jeanette

    Svar
    • Tina
     Tina siger:

     Ja du har ret, så meget betyder en bil jo ikke i forhold til et godt helbred og tag over hovedet 🙂
     Efter min arbejdsulykke må jeg slet ikke køre bil mere, men før var jeg glad for “stærke biler”, både de seje 4WD og de hurtige.
     Den er flot din Fiat500 og sikkert meget bedre for miljøet end den store 🙂
     En god ny uge ønskes du herfra 🙂

     Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.