Morgendagene er en smuk fransk roman om en haves helende kraft

Morgendagene handler om at bære det ubærlige. Om at miste det dyrebareste i livet og finde en vej gennem en have og en afdød gammel kvinde.

Mélissa da Costa er en af Frankrigs bedst sælgende forfattere og hendes roman Morgendagene er solgt til oversættelse til 18 sprog – fornyeligt udkom den på dansk, og jeg forstår til fulde dens popularitet.

Anmeldelse

Morgendagene handler om at bære det ubærlige. Om at miste det dyrebareste i livet og finde en vej i sorgen gennem en have og gamle kalendere med noter fra en afdød gammel kvinde.

Amanda har vendt verden ryggen. Den verden, som hun kendte, med job, lejlighed og venner, og som er sunket i grus.
Hvordan lever man, når man har mistet det vigtigste og kæreste, man har? 

Mélissa da Costa beskriver sorgen og meningsløsheden uden at det bliver trivielt. Hun formår at balancere det følelsesmæssige og sorgfulde på smukkeste vis uden, at det bliver patetisk.

 

Amande følger sin impuls og udlever sin afdøde mands drøm om at leve på landet. Hun lejer et gammelt forfaldent og isoleret bondehus i Auvergne for at være alene med sin sorg. Her finder hun den gamle ejer, Madame Hugues gamle kalendere med noter om årets gang i haven.
Efterhånden bliver den afdøde kvinde og hendes have indgangen til at finde et ståsted. Hun lærer og hun genskaber langsomt livet i den gamle have.

Langsomt bliver huset og haven en helende kraft for Amanda, der også langsomt åbner sig mod verden igen. Først modvilligt for en hjemløs kat, og derefter for andre mennesker.

Morgendagene er en smuk roman om sorg og om langsomt at vende tilbage til livet, om den livgivende natur, jorden, havens og planternes kraft og om heling gennem meningsfulde relationer.

Morgendagene af Mélissa de Costa fås hos Saxo her.

 

Mélissa da Costa beskriver sorgen og meningsløsheden uden at det bliver trivielt. Hun formår at balancere det følelsesmæssige og sorgfulde på smukkeste vis uden, at det bliver patetisk.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.