Lækre muffins med marcipan, æble og kanel

Muffins med æble og marcipan er nemme og hurtige at lave. De ser flotte ud og smager lige så godt! Måske har du lidt marcipan liggende her i juletiden – måske endda et madæble fra haven – og ellers er de selvfølgelig lækre hele året rundt. Opskriften får du her.

Muffins med æble og marcipan 

125 g blødt smør
150 g sukker
4 æg
200 g mel
2 tsk bagepulver
½ vanillestang – eller tilsvarende vanillepulver
½ dl mælk

ca. 150 g skrællede æblestykker vendt i 1 tsk. kanel og 1 spsk sukker. Er du vild med kanel, så giv dem lidt mere.
150 g marcipan i tern

◊ Rør det bløde smør sammen med sukkeret med en håndmixer. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem.

◊ Tilsæt mel og bagepulver samt vanille og rør godt sammen.

◊ Tilsæt ½ dl mælk og rør dejen ensartet.

◊  Fyld nu dejen i muffinsformene. Hvis du, som jeg har gjort her på billedet, bruger en bageform, kan du fylde papirformene 3/4 op med dej.
Dejen passer til 12 stk. Bruger du papirformene alene, så lav flere og fyld kun halvt op, ellers flyder de sandsynligvis over!

◊ Fordel marcipanstykker og æblestykker og tryk dem ganske let ned i dejen.

◊ Bages ved 175 grader i ca. 23-25 min. til de er gyldne.

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.