Lækre muffins med marcipan, æble og kanel
Muffins med æble og marcipan er nemme og hurtige at lave. De ser flotte ud og smager lige så godt! Måske har du lidt marcipan liggende her i juletiden – måske endda et madæble fra haven – og ellers er de selvfølgelig lækre hele året rundt. Opskriften får du her.
Muffins med æble og marcipan
125 g blødt smør
150 g sukker
4 æg
200 g mel
2 tsk bagepulver
½ vanillestang – eller tilsvarende vanillepulver
½ dl mælk
ca. 150 g skrællede æblestykker vendt i 1 tsk. kanel og 1 spsk sukker. Er du vild med kanel, så giv dem lidt mere.
150 g marcipan i tern
◊ Rør det bløde smør sammen med sukkeret med en håndmixer. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem.
◊ Tilsæt mel og bagepulver samt vanille og rør godt sammen.
◊ Tilsæt ½ dl mælk og rør dejen ensartet.
◊ Fyld nu dejen i muffinsformene. Hvis du, som jeg har gjort her på billedet, bruger en bageform, kan du fylde papirformene 3/4 op med dej.
Dejen passer til 12 stk. Bruger du papirformene alene, så lav flere og fyld kun halvt op, ellers flyder de sandsynligvis over!
◊ Fordel marcipanstykker og æblestykker og tryk dem ganske let ned i dejen.
◊ Bages ved 175 grader i ca. 23-25 min. til de er gyldne.
Skriv en kommentar
Skriv din kommentar her!Alle er velkomne til at deltage