Nem og sund kartoffelporresuppe

Nem og sund kartoffelporresuppe

Trænger du også til lidt at varme dig på her i vinterkulden? Hvad med en lækker kartoffelporresuppe, som oveni købet er et hurtigt, sundt og velsmagende måltid.
Man tænker ofte, at suppe er alt for besværligt at lave, men det kræver faktisk meget lidt. Især hvis man “snyder” og bruger en god færdig bouillon.

Porrekartoffelsuppe

Du skal bruge (til 4 personer)
2 store porrer
2 store bagekartofler (ca. 600 g.)
1 dl hvidvin
lidt timian – frisk eller tørret
4-5 kviste persille og et par laurbærblade
1 liter bouillon – hjemmekogt eller som alternativ økologisk Herbamare
evt. lidt citronsaft
salt/peber
bacontern til pynt

  • Rens porrerne grundigt og skær dem ud i ringe. Brug ikke for meget af det grønne, men gem lidt af det til fint udskåret pynt på suppen

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Sautér dem sammen med porrerne i lidt olivenolie. Det skal ikke tage farve, men må gerne sauteres i ca. 10 minutter.

  • Krydr med lidt timian, salt og peber. Hold igen med saltet, da bouillonen typisk er salt.

  • Tilsæt hvidvinen og lad den dampe af i nogle minutter.

  • Bind persille og laurbærblade sammen med snor og kom det i suppen sammen med bouillonen.

  • Lad suppen simre en god halv times tid.

  • Fisk persillen og laurbærbladene op og blend suppen. Brug gerne en stavblender.

  • Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

  • Pynt med tynde rå porreringe og ristede bacontern.

    Serveres med surdejsbrød, flutes eller rugbrødssnack (kan købes færdige hos bageren eller lav dem selv)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.