Jeg er over 50 – men jeg er ikke usynlig!

Kvinder over 50 er ikke usynlige

Jeg kan godt blive lidt træt i hovedet af at høre klicheen, at kvinder over 50 er usynlige. Faktisk er det ikke en præmis, jeg synes, vi skal acceptere, og en retorik, vi skal lade os forføre af. Det gælder, om vi er 50, 60, 70 eller ældre. Eller i fyrrerne og på vej mod de 50 og skræmt ved tanken om, at nu bliver man snart usynlig som kvinde!

Ligesom kvinder generelt får stadig mere magt, politisk, erhvervsmæssigt og over deres eget liv, så skal vi heller ikke som modne kvinder automatisk føle os mindreværdige eller ignoreret. Vi har masser af power og sidder endda på en stor del af forbruget, hvilket mange virksomheder og reklamefolk også har fundet ud af. En ny bølge af aldrende kvindelige modeller, stilikoner – og bloggere for den sags skyld – går foran og viser vejen. Det handler om at se godt ud med den alder, man har. Gammel er cool og rynker er godt på vej til at blive in!

Jeg er 53 og jeg føler mig da på ingen måde usynlig. Jeg er jo MIG med hele min personlighed, min viden, min adfærd, min kunnen, mine talenter, mine interesser, mit udtryk – og også mit udseende, min form, min stil og min personlighed. Jeg er – ligesom du – så meget mere og andet end et udseende.

Det handler om at acceptere sin alder og hvile i det – og være den bedste udgave af sig selv, der hvor man nu en gang er. Forhåbentlig med vedvarende sundhed og vitalitet.
I stedet for at give op og tænke – at nu er jeg usynlig – så har jeg stadig magten over mit eget liv og tager ansvar for at pleje mig selv med motion, indre ro, yoga og meditation, selvudvikling, sund mad, gode hudprodukter. Og jeg fortsætter selvfølgelig min personlige stil med tøj og makeup og har ikke tænk at gå i et med tapetet bare fordi, jeg bliver ældre.

Vi kan ikke sætte tiden i stå, men vi kan tage kontrol og få det bedste ud af livet, uanset alder!

Usynligheden bestemmes af vores egne værdier

Det kan da godt være, at håndværkerne ikke ligefrem vender sig om eller pifter af begejstring, når jeg kommer gående, men det har jeg ærligt talt aldrig helt forstået, hvad jeg skulle bruge til. Jeg føler mig hverken mere eller mindre usynlig, fordi det ikke er – og aldrig har været – en værdi for mig. Jeg vil hellere værdsættes for hele min person, og være i balance med mig selv og mine omgivelser, end at blive bekræftet af tilfældige personer.

Lad ikke andre definere, hvornår du skal føle dig usynlig!

Det manglende pift indikerer naturligvis en nedadgående seksuel kapital – og særligt i segmentet af yngre mænd. Surprise, de skal selvfølgelig pifte efter dem, der er nogenlunde på deres egen alder, og ikke på deres mødre og bedstemødres. I stedet for at se os selv som usynlige, kan vi vende det om og se det som en frisættelse. Jeg er ærligt talt piv ligeglad med, om der bliver kigget efter mig på gaden. Jeg har ikke brug for det – det er ikke det, der definerer min værdi som menneske her på jorden. Man må da gerne se på mig, men det er ikke afgørende for min lykke.

I det hele taget, så er hviler jeg nu så meget i mig selv, at jeg kan være meget mere ligeglad, og mindre afhængig af, hvad andre tænker og mener.

Hvis vi definerer os selv udfra yngre mænds manglende interesse, så har vi slet og ret sat barren et helt forkert sted. Det ville være den mest latterlige og ligegyldige faktor i forhold til at sætte prædikatet “usynlig” på sig selv, når der i virkeligheden vil være helt andre ting – som diskrimination på arbejdsmarkedet – der kan være langt mere alvorlige. Men også her har kvinder masser af ressourcer til at kæmpe og skabe nye veje og måske skabe selvstændige forretninger eller tage nye uddannelser. Og hvor mange mænd hører vi kalde sig selv usynlige, fordi de oplever en – i øvrigt ulovlig – aldersdiskrimation?

Livet skal leves hele livet!

Hvis vi bliver ved med at fortælle os selv og hinanden, at vi er usynlige, skal vi nok blive det! Tværtimod bør vi ranke ryggen og se alle fordelene og mulighederne ved at komme op i årene! Livet skal leves hele livet – og efter de 50 har vi endda ofte mulighed for at gå i dybden med os selv og vores interesser og nyde det og udvikle os endnu mere. Blive endnu klogere og elske os selv endnu mere præcis for dem, vi er.

Naturligvis har vi alle forskellige værdisæt, men med alderen er jeg kommet til at leve langt mere indefra og ud – ikke udefra og ind – og status og ydre succes betyder generelt meget mindre for mig i dag end, da jeg var yngre. At jeg så har valgt at stille mig frem som blogger kan måske virke som et paradoks. Jeg blogger ikke for at blive set – det bilder jeg da i alt fald mig selv ind – men for give mig selv en mulighed for at udtrykke mig. Fordi, jeg kan lide det og elsker at inspirere andre.

Men jeg blogger også for at vise, at vi kvinder over 50 netop ikke er usynlige.

Vi skal tro på os selv!

Jeg siger ikke, det udelukkende er en dans på roser at blive ældre – der kan være eller vil komme tab – udover af vores egen ungdom – af vores nærmeste, vores helbred og styrke, job, økonomi osv. Men specielt for os kvinder, må vi ikke falde i den grøft, at vi selv tror på vores usynlighed og tænker, at det hele kan være ligemeget, og  at der derfor ikke er noget at kæmpe for.

Pas på dine tanker, de bliver til ord.  Pas på dine ord, de bliver til handlinger.  Pas på dine handlinger, de bliver til vaner.  Pas på dine vaner, de bliver til din karaktér.  Pas på din karaktér, for den bliver din skæbne. (Mahatma Gandhi.)

 

I stedet for at give op på forhånd, handler det om at være aktive og måske endda frygtløse. Tro på os selv, søge andres selskab, støtte og inspiration, være nysgerrige. Og give os selv den gave, der er, at være i form, stærke og sunde. Vi får overskud og føler os mere selvsikre, ser bedre ud og kan føre os med personlighed og stil. Få det bedste ud af tingene og nyde vores liv som de kvinder, vi altid har været.

Og hvem gider så overhovedet tale om alder? ♥

 

 

15 kommentarer
 1. Skou Per
  Skou Per siger:

  Søger en kvind med kæmpe strut pater og meget brede hoster og kæmpe strut røv som fot fasong til at leve samen med. Jeg sev + 60 År og er Got ved mugen og natur uddannet og timewøkleder Masinføre og elsker meget social samvær med hjemme bag og sex på sofaen og i lænestolen.VH. Seximan.

  Svar
 2. Tina
  Tina siger:

  Hørt og så godt beskrevet 🙂
  Smukt citat af Gandhi 🙂
  Usynlig, har det været oppe i medierne?
  Jeg har heldigvis ikke hørt det omtalt før og føler mig langt fra usynlig.
  Da du skrev rynker er in, så husker jeg i mine unge dage, da jeg rejste verden rundt og elskede at fotografere ældre mennesker med rynker – det siger så meget om et menneske og alt livets gennemgang og er så smukt 🙂
  Aften hilsner og tak for at du som moden blogger baner vejen 🙂

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Tina,
   Tusind tak for din søde kommentar.
   Ja, det er et begreb, der af og til dukker op, at kvinder over en vis alder bliver betraget – eller føler sig – som usynlige i forskellige sammenhænge. Det er heldigvis noget, der ændrer sig dramatisk i disse år, og en præmis, jeg bestemt ikke synes, vi skal tro på.
   Mange kærlige hilsner og god dag til dig
   Jeanette

   Svar
 3. Lise Schlägelberger Simonsen
  Lise Schlägelberger Simonsen siger:

  Skønt at læse. Jeg lider virkelig af alders forskrækkelse (altså min egen alder), så det er dejligt at læse et indlæg med spot på den anden side. Og jeg oplever det også – man hviler mere i sig selv, lever indefra og ud og slipper for at angle efter den overfladiske opmærksomhed og lade sig definere af denne. Det er en lettelse. Og børn bliver ældre og nye muligheder åbner sig. Det er lige før jeg er blevet kureret for min alders forskrækkelse. Tak for det

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Lise,
   Hvor blev jeg dog glad, da jeg læste din kommentar!!! Tusind tak for at dele dine tanker – og tak for at tage mine overvejelser ind.
   Det er jo en forfærdelig tanke, at vi skal være bange for vores alder i stedet for at nyde livet i alle dets faser med de fordele, de nu bringer. Og se på os selv med milde øjne livet igennem.

   Og jeg er enig i, at det er en enorm lettelse og berigelse at finde ind til et autentisk liv, hvor man selv er den, der er i kontrol med, hvad der føles godt og skidt.
   Endnu et citat: The only way out is in! (Isha Sadhguru).

   Alt det bedste til dig.
   KH Jeanette

   Svar
 4. Birgitte
  Birgitte siger:

  AMEN! Det er hovedet på sømmet, kæreste Jeanette – jeg bifalder alle dine betragtninger. Tak fordi du sætter så skønne og gode ord på.
  Knus Birgitte

  Svar
 5. Gitte K
  Gitte K siger:

  JA! Jeg er med! Fedt skrevet!
  Minder mig om det fantastiske franske sprog. “ J’ai 47 ans” betyder “jeg er 47 år” eller mere præcist “jeg HAR 47 år”. Jeg HAR nemlig 47 års livserfaring, glæder og sorger under frakken 🥰 jeg ER summen af mine år og mit liv.
  Ha’ en skøn dag og tak for dine ord ❤️
  Gitte K

  Svar
 6. tina/mormormedstiletter
  tina/mormormedstiletter siger:

  Super, super godt indlæg:-)
  Helt igennem enig med dig i dine betragtninger.
  Vi er i en ny tid, med nye normer og nye måder at betragte alder på og det er og bliver spændende for os og vore medsøstre de næste mange år:-)

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Tusind tak, Tina, det glæder mig meget at høre, at du synes om indlægget!
   Og så fedt, at vi er flere, der stiller os frem og viser, at der er masser af power i os voksne kvinder 🥰
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.