Overalls og fisketur – det er lige mig!

Fisketur på Øresund
Foråret kan Coronaen ikke tage fra os, og hvor er det dejligt at se alting grønnes dag for dag og at mærke solens varme! Det er – trods alt – en god årstid, vi går i møde. Og med tiden er jeg blevet mere og mere glad for at være ude i naturen. Faktisk er det blevet noget af det, der giver allermest værdi for mig.

Forleden havde vi fiskestængerne med ud på en lille sejltur på Øresund for at se, om vi kunne fange en torsk. Det er årtier siden, jeg har haft en fiskestang i hånden – jeg kan ikke en gang huske hvornår. Men det gik helt fint med at håndtere hjul og stang. Det er nok ligesom at cykle: har man først lært det, så glemmer man det ikke! Og jeg er blevet helt vild med at komme tilbage til den aktivitet!

Jeg er vokset op ved en sø – den smukke Gyrstinge Sø ved Ringsted omgivet at bøgeskov. Allerede fra barn var jeg med ude at fiske, og jeg var ofte med min farfar ude at sætte åleline i skumringen. Og, endnu mere spændende, at hente den op igen i den tidlige sommermorgen og se dagens fangst af ål og sandarter, før der ventede NesQuik kakao og sigtebrød hjemme hos min farmor.

Jeg havde næsten helt glemt, hvor sjovt det er at fiske, og i andet forsøg fik jeg en torsk på krogen!!!!

Torsk i Øresund
Fordi, jeg ikke er så stor (164 cm.) og meget feminin i mit udtryk, så er der af og til nogle, der tror, at jeg er en meget sart og fin type 🙂
Det er jeg nok også en gang imellem – men man skal ikke skue hunden på hårene, og jeg tåler altså lidt af hvert og er bestemt ikke bange for at tage fat.
Jeg indrømmer dog, at jeg ikke er den store dræber! Jeg er ikke vild med at tage fisken af krogen – så det måtte Sten klare – og jeg få også medlidenhed med den. Det duer jo egentlig ikke, for jeg har ingen problemer med at rense, filetere og tilberede eller spise den! Men man kan jo ikke være god til det hele! 😉

Overalls
Nu har jeg virkeligt fået blod på tanden med at stå med en fiskestang, og jeg satser på, at vi snart skal ud igen.

En anden ting, jeg er blevet vild med – uden den store sammenligning i øvrigt – er at gå i overalls! Det er super hyggeligt. Sten kalder dem mine “Super Mario bukser” og mener, at jeg er ekstra sej til at åbne marmeladeglas m.m., når jeg har dem på 🙂 🙂 🙂 Også her er jeg kommet lidt tilbage til barndommen, hvor jeg stadig husker mine røde smækbukser, som vi kaldte dem dengang. Endelig har jeg fået taget – skal vi sige mod til mig og har købt et par overalls. Det synes jeg faktisk ikke, man kan blive for gammel til, og hold op, hvor har jeg fået mange komplimenter for dem. Mest for, at det er “sødt”, og det er fint med mig. (jeg har fundet dem hos ASOS til ikke så mange penge).
Det behøver ikke altid være så “pænt”.

Så måske er jeg gået lidt i barndom – måske bare ind i kernen af mig selv, hvilket jo også er noget af, vi kan blive rigtigt gode til med alderen. Ude i solen, med fiskestang og overalls.

7 replies
 1. Anni
  Anni siger:

  Nej – det ser vel nok skønt ud og du er en bedårende lystfisker! Ikke helt nemt at trække en så tung fisk ombord.
  Der findes så mange lækre opskrifter med torsk i ovnfast fad. Og du har jo ovnen ombord….Ønsker jer rigtig gode sejladser på Øresund!

  Svar
 2. Janet/Livsmoden
  Janet/Livsmoden siger:

  😁Vi bliver da aldrig for gamle til hverken smækbukser, lystfiskeri eller kakaodrik👍Voksne er jo som bekendt børn der er blevet sindssyge 🤣

  Kh fra Janet

  Svar
 3. Marianne
  Marianne siger:

  Det lyder som en herlig tur. Det er næsten en skam, Morten er flyttet fra København. Han fangede mange torsk i havnen. Så kunne I være taget på tur….

  Svar
 4. Tina
  Tina siger:

  Hvor ser du godt ud i overalls og med fiskestang 🙂
  Flot fangst og torsk smager godt 🙂
  Jeg elsker også både jagt og fisketure og vi tog altid pigerne med, da de var små, så de kunne lære det og efterfølgende spise af fangsten.
  Ønsker du og gemalen et smukt forår med ture på havet og i haven mv. 🙂

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Tusind tak, hvor er du sød. Ja, jeg er også opvokset med jagt og fiskeri og ser det som meget naturlige ting. Og ja, frisk fisk er fantastisk.
   Rigtig god uge til dig.
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.