På ferie i Løkken

Løkken Strand
Du skal lige have en lille hilsen fra det skønne danske ferieland, hvor vi lige nu befinder os i Løkken.

Turen bestilte vi allerede sidste år, og jeg har længe talt om at komme tilbage på ferie i området, hvor jeg var mange gange som ung med mine forældre. Den gang i 80’erne boede vi i Blokhus, som var voldsomt populært, nærmest hvad Tisvilde og Skagen er i dag. Det samme var Løkken, og på trods af, at vi her i midten af juni befinder os lige i udkanten af højsæsonen, fornemmer man, at det ikke længere er helt det samme. Her er måske en anelse slidt, mens Blokhus og Lønstrup, på hver sin side af Løkken, stadig er mere eksklusive. Men sådan går det med populariteten, den kommer i bølger, og jeg har personligt intet mål med at være de steder, som er  in og hippe, og hvor folk kommer for at blive set. Og vigtigst af alt, så er jeg VILD med naturen heroppe i Nordvestjylland. Lyset, stranden, den gamle sommerhuse, feriestemningen. Det er Danmark, når det er allerbedst.

Løkken Badehotel

Vi bor på Løkken Badehotel. Navnet stammer vel nok fra gamle dage, og i dag ville det være mere passende at kalde det Løkken ferielejligheder. Det er, hvad det er. Små praktiske lejligheder, placeret centralt midt i byen. Der er intet badehotelsstemning over indretningen, som ikke ligefrem er køn. Men det fungerer, vi har ja-hatten på, og vi nyder faktisk at være her og sidde på vores lille altan og spise og hygge os. De lysegule vægge med savsmuldstapet, de mønstrede gardiner og billige møbler forsvinder ligesom lidt i baggrunden i solskinsvejret, stemningen, de gule huse og al den smukke natur. Og så sover vi i øvrigt som sten!

Løkken

Stranden, klitterne og solnedgangen

Vi har været utroligt heldige med vejret, så den unikke brede strand med det fineste og blødeste sand og de smukke bølgende klitter er blevet nydt ekstra meget.

Stranden ved Løkken

Det er rent, det er friskt og lækkert, og det er rå og ægte natur, når det er smukkest. For mig er naturen hovedattraktionen.
At være så heldig at ligge en dag i klitterne med havets brusen på den ene side og fuglekvidder på den anden, vækker både minder og er fuldstændigt afslappende og tilfredsstillende.

Bikini Under Protection

På stranden ved Løkken – hvor jeg får prøvet min nye bikini fra Under Protection, som jeg er fuldstændig skudt i.

 

Aftenerne er helt særlige med solnedgangen. Måske med en god hjemmelavet is fra gågaden i Løkken i hånden.
Jeg kan slet ikke lade være med at tage billeder!

I solnedgang i Løkken

Det lys!!! Og den mand!

En solnedgang ved Vesterhavet er ren balsam for sjælen.

Solnedgang i Løkken

Løkken Strand i solnedgang   

 

Lønstrup

Forleden gik turen til et kærligt gensyn med Blokhus, og i går var vi i Lønstrup nord for Løkken. En mindre by, som er præget af mange kunsthåndværkere.
Først besøgte vi dog Rubjerg Mile og fyret, som sidste år blev flyttet længere ind i sikkerhed fra havet under stor mediebevågenhed. I sandhed en bedrift og et vidne om et rigt samfund både kulturelt og økonomisk.
Turen op til fyret er noget af det smukkeste, og til sidst når man selve vandreklitten, som er så imponerende.

På vej mod Rubjerg fyr

Udsigten deroppe fra er imponerende og smuk. Man behøver ikke tage til udlandet for at nyde spektakulær natur! Her var fyret med tiden styrtet ned, hvis det ikke var blevet flyttet.

Udsigt ved Rubjerg Fyr

Ved rubjerg fyr

Jeg er i mit es i solskin og smuk natur!

Glashuset i Lønstrup

Turens bedste måltid var frokosten i går på Restaurant Glashuset i Lønstrup. Der er glaspusteri i den ene ende og den skønneste smagfulde restaurant i den anden. Det bedste sted, du kan besøge i Lønstrup!
Nu er madoplevelser ikke det letteste at gengive, men vi fik den mest velkomponerede dagens frokostret med skærising, nye kartofler, lokal kål, purløgsblomster og fiskesauce.

Restaurant Glashuset Lønstrup

Glashuset Lønstrup

Løkken ligger lige i smørhullet af attraktioner, og i dag går turen de ca. 80 km. til Skagen, hvor vi vil nyde grenen og byen – og kunstmuseet ikke mindst.
Lur mig, om der ikke kommer et lille indlæg deroppe fra med flere anbefalinger til det vidunderlige danske sommerland ♥

 

4 kommentarer
 1. Tina
  Tina siger:

  Fantastiske billeder 🙂
  Jeg er selv Vendelbo og savner det nordligste jyske.
  Jeg kender dem som før havde Løkken badehotel, så I må nyde jeres dage i området, det er jo helt perfekt vejr nu 🙂

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Tina,
   Mange tak for din hilsen. Det var sådan nogle dejlige dage i det smukke Vestjylland.
   Nyd de smukke solskinsdage!
   Kærlig hilsen
   Jeanette

   Svar
 2. tina/mormormedstiletter
  tina/mormormedstiletter siger:

  Velkommen til min hjemegn (er selv Skagbo)!
  Fantastisk at du er så begejstret, det varmer mit nordjyske hjerte;-)

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Tina,
   Tusind tak. Det glæder mig at høre! Og det kommer lige fra hjertet. Jeg har så mange gode minder fra ferier i Blokhus, da jeg var ung, og jeg er ikke mindre begejstret i dag.
   Nyd de skønne sommerdage i jeres smukke hus.
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.