Parasite – et uforglemmeligt mesterværk!

Parasite Oscarvinder

 

Har du fået set Oscarvinderen Parasite? Den sydkoreanske film er så vild både i form og handling. Et sandt mesterværk, som jeg til fulde forstår er løbet med prisen som Bedste Film (og Bedste Instruktør samt Guldpalmen i Cannes).
Alene det, at Donald Trump har kritiseret, at en ikke-engelsksproget film har fået prisen, burde være grund nok til at se den!!! 😉

Jeg har også set den anden helt store Oscar-film, 1. verdenskrigsfilmen 1917. For mig er den helt åbenlyse forskel på de to, at jeg ikke har skænket 1917 en tanke siden, selvom den var en flot og også stærk fremstilling af 1. verdenskrigs umenneskelighed.
Men Parasite er en film, som i detaljen vil forblive i bevidstheden meget længe. Måske altid.

Subtil fremstilling af klasseskel

Parasite foregår i Sydkorea, hvor en familie lever i en ussel kælderbolig. De ernærer sig med lidt løsarbejde og er passive, sløsede og opgivende, indtil sønnen får mulighed for at svindle sig til et job som privatlærer i en meget rig familie. Snart får han resten af familien svindlet ind, søsteren som kunstlærer, moderen som husholderske og faderen som chauffør. På bekostning af de tidligere ansatte – det er alles kamp mod alle i samfundets nederste lag, hvor man kan smides væk fra den ene dag til den anden.

Det kunne have været en banal klasseskildring, men det er Parasite så langt fra. Det er en vild og nytænkende film i dens krydsfelt mellem alvor og komedie, fra lyst og let til kulsort og med en overraskende og morbid drejning. Alvoren siver langsomt ind i beskueren både under filmen, men også bagefter, når man fordøjer det hele.

Så spændende i både form og indhold og med sin helt egen stærke fremstilling af forskellene på rig og fattig i et moderne samfund som det sydkoreanske.

Er du filminteresseret, må du selvfølgelig ikke gå glip af Parasite ♥♥♥♥♥♥

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.