,

Parforholdet er muligt for alle

“Parforholdet er muligt for alle” er en bog for dig, der gerne vil forbedre eller afklare dit nuværende parforhold eller finde en passende partner. Måske er du i tvivl, om du har fundet den rette – eller du bliver ved med at forelske dig i den forkerte.
Det er ikke letlæst eller -gjort, men en guldgrube dig, der vil fordybe dig og på egen hånd arbejde med dig selv. Forfatteren, den tyske psykolog Stefanie Stahl, er verdenskendt for bestselleren “Barnet i dig skal finde et hjem“. I den nye bog zoomer hun ind på, hvordan vi tager kampen op med vores tidligt grundlagte trossætninger og beskyttelsesstrategier. Du får værktøjet til lære dine barnlige adfærdsmønstre at kende og finde solbarnet i dig selv og træne i at skifte til voksenperspektiv, når noget rammer dig.

"Parforholdet er muligt for alle" er en ny bog for dig, der gerne vil forbedre eller afklare dit nuværende parforhold eller finde en passende partner. Måske er du i tvivl, om du har fundet den rette - eller du bliver ved med at forelske dig i den forkerte.

Anmeldelse/reklamelink til Saxo

 

“Et lykkeligt kærlighedsforhold er ikke et spørgsmål om held, men et spørgsmål om indre holdning og om personlig beslutning.”  Stefanie Stahl, Psykolog og bestsellerforfatter

Vi bærer alle på prægninger fra barndommen og trossætninger om os selv, som på godt og ondt har betydning for, hvordan vi agerer i livet og i parforhold. Det samme har vores partner. Og hvis den ene fx bærer rundt på en angst for at miste og for ikke at være god nok, og den anden en angst for omklamring og opslugning, så bliver det en dårlig og selvforstærkende cocktail.

Lige indtil, vi stifter bekendtskab med vores indre skyggebarn og lærer at se på det med nye voksne øjne.

 

“VI SKAL TAGE KAMPEN OP MED VORES BESKYTTELSESSTRATEGIER FOR AT FORBEDRE FORHOLDET ELLER FINDE EN PASSENDE PARTNER”


Det gode parforhold

Det gode parforhold handler, ifølge Stefanie Stahl, om at befinde sig i en BALANCE mellem nærhed og frihed – mellem tilknytning og autonomi.

ET FORHOLD, HVOR DU HVERKEN ER OVERTILKNYTTET ELLER FLYGTER FRA NÆRHEDEN.

(På hendes hjemmeside kan du teste (på engelsk), hvilken type, du selv er. Om du er den, der flygter fra nærheden, den der er overtilknyttet, eller om du er en balanceartist).

Uanset, hvem vi er, og hvor god en barndom, vi har haft, så har der fundet en prægning sted. Det er de færreste, der ikke vil have det, som forfatteren kalder et skyggebarn, indeni. En indgroet forestilling om os selv som værende fx forkerte, sårbare og måske endda ikke værd at elske. Måske har du oplevet svigt og stoler ikke på nogen. Eller måske været overbeskyttet, omklamret eller invaderet. Alt, hvad vi har med os, præger vores måde at være i verden på, og i parforholdet på. Lige indtil, vi får øje på det og kan forholde os til det fra nye perspektiver.

 

Fordi, vi/skyggebarnet i os ikke vil mærke de svære og belastende følelser, har vi skabt nogle beskyttelsesstrategier, der virkede en gang – men som kan spænde ben for et godt og balanceret parforhold med den rette partner. Det kan være, at vi klynker, jamrer, trækker os, tilpasser os eller noget helt femte.

Lær dit skyggebarn og dit solbarn at kende

I “Parforholdet er muligt for alle”, får du et meget omfattende værk om dynamikkerne i et parforhold, om bl.a. underlegenhed/overlegenhed, om forskellene på mænd og kvinder, om tilpasning og selvhævdelse, om narcissisme, om at være introvert/ekstrovert, om at balancere mellem tryghed og nærhed, selvstændighed og afstand.

 

ER DU TYPEN, DER IKKE LADER DEN ANDEN KOMME FOR TÆT PÅ ELLER ER DU TYPEN, DER OVERTILPASSER DIG OG ER BANGE FOR AT BLIVE FORLADT?


Det stammer alt sammen fra dit indre skyggebarn, der har fået indprentet nogle trossætninger om sig selv. Dem projicerer vi i øvrigt også ofte over i den anden, så vi tillægger partneren at have de samme overbevisninger. Han/hun har ingen respekt for mig, værdsætter mig ikke, jeg er i værd at elske, bare for at tage nogle eksempler.

Din trossætninger får du mulighed for at finde frem til i bogen. De negative overbevisninger, som dit indre barn bærer med sig, er dem, der resulterer i bestemte følelser og beskyttelsesstrategier.

Til gengæld har du også et solbarn, der har gode mindre og gode opfattelser og følelser omkring sig selv. Solbarnet kommer du også til at hilse på og får værktøjerne til at finde de lyse overbevisninger om dig selv frem, når du bliver overmandet af de negative sider.

Gennem arbejdet med dig selv igennem bogen, vil du lære at skifte mellem forskellige perspektiver, når de gamle mønstre og skyggebarnet aktiveres. Der er en empatisk side, hvor du overvejer, hvad din strategi gør ved partneren, fx når du trækker dig tilbage, bliver tavs og kold. Og der er dit voksne perspektiv, der iagttager skyggebarnet og forstår, at du ikke længere er et barn. Du er voksen, og du bestemmer selv, og der er ingen, der kan hverken true eller omklamre dig.


Ikke alle forhold skal lykkes

Selvom, det kan lyde enkelt, så påpeger Stefanie Stahl også selv, at der er MANGE informationer i denne her bog. Hvis du giver dig tid til den, så vil jeg vove den påstand, at der vil være skelsættende ting at opdage i bogen for de fleste. Der er en grund til, at den har været på tyske Spiegels Bestsellerliste for faglitteratur de seneste tre år i træk.

 

Det handler om at lære DIG SELV at kende. Så du kan optimere din egen måde at være i et forhold på og blive mere fri og balanceret, så du kan holde fast i dig selv uden at være bange for nærheden eller for at miste hverken dig selv eller den anden.


I bogen listes en række punkter, hvor et forhold ikke er sundt. Herunder, at din partner fx ikke tåler kritik (så er du prisgivet i et forhold, der aldrig kan ændre sig eller udvikle sig) eller NÆGTER at udvikle sig selv personligt og taler nedsættende om psykologi og terapi.

Når vi først vi har forstået mekanismerne i bogen, så behøver vi ikke længere vente på, at vores partner forandrer sig, eller at mr. eller mrs. Right banker på, men vi bliver i stand til at tage lykken i egen hånd.

Det er jo ikke alle parforhold, som kan eller skal repareres  – og bogen giver også indsigt og mod til at komme videre og finde en mere passende partner. Sammen med dit egen solbarn, og viden om dit skyggebarn – og den nye måde at se tingene fra andre vinkler, så har du en langt bedre ballast til at finde den rette partner. Eller få det mere balanceret der, hvor du allerede er.

 

FIND PARFORHOLDET ER MULIGT FOR ALLE HOS SAXO (reklamelink)

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.