Passionsfrugtfromage med brændt marengs
Passionsfrugtfromage med brændt marengs er med garanti en dessert, som vil gøre dine gæster glade. Den smager så skønt, og så kan den hurtigt laves klar i forvejen. Fromage, synes jeg, er lidt underkendt, og nogle bliver nervøse for husblassen, men den er en meget nem og utrolig lækker dessert. Ikke mindst i denne version med de friske passionsfrugter og den søde marengs på toppen.
Opskrift på passionsfrugtfromage (4 personer)
4-5 passionsfrugter
75 g. sukker
1,5 dl vand
2½ dl piskefløde
1 dl græsk yoghurt 2%
3 blade husblas
Til marengsen skal du bruge 2 æggehvider str. s/m og 75 g. sukker
TIP! Har du ikke en brænder, så sæt i stedet bare små toppe af marengs på fromagen. Det bliver lige så lækkert!
Sådan laver du passionsfrugtfromage
◊ læg husblassen i i koldt vand i ca. 10 minutter.
◊ Fjern al kødet fra passionsfrugterne og kom det i en lille gryde sammen med vand og sukker.
Kog det i 2-3 minutter til en tynd sirup.
Tag gryden af blusset og lad den blive fingervarm
◊ Pisk fløde til en let flødeskum og rør yoghurten i.
◊ Si kernene fra passionsfrugten. Pres vandet af husblassen og rør den ud i den lune passionsfrugtsirup.
◊ Hæld siruppen i en tynd stråle i fromagen og vend det stille og roligt sammen til en ensartet masse.
◊ Fordel fromagen i skåle og stil den på køl i min. 3 timer.
Brændt marengs
Marengsen, som skal på toppen af desserten, kan du godt gøre klar en times tid før. Ellers pisker du den hurtigt, før serveringen.
Her skal du bruge 2 æggehvider str. s/m og 75 g. sukker.
Min bedste metode for at få marengs til at lykkes, er at piske æggehviden stiv først.
Derefter tilsættes sukker og du pisker indtil massen er meget sej og stiv og blank.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose og pynt fromagen lige inden serveringen.
Brænd hurtigt overfladen med en creme brulée-brænder.
Jeg har valgt at pynte med lidt marokkanske mynteblade. Du kan undlade dem eller fx fx. mynte eller citronmelisse.
Uhm en dejlig frisk dessert 🙂
Den er hermed gemt og skal prøves.
Tak og en rigtig god weekend til dig 🙂