Lækre sprøde knækbrød med majsmel
Her får du opskriften på de bedste hjemmelavede knækbrød. De bliver sprøde og lette og smager virkelig godt. De er i øvrigt glutenfri, fordi de er bagt med majsmel.
Knækbrød er ingen sag at lave selv, og der findes mange forskellige opskrifter. De her glutenfri knækbrød skiller sig ud i både smag og sprødhed. Uanset, om du har et issue med gluten eller ej, er de simpelthen bare lækre!
Opskrift på sprøde glutenfri knækbrød
Opskriften passer til en ovnbradepande.
1 dl. sesamfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. græskarkerner
1. dl. hørfrø
1 tsk. flagesalt
3 dl. kogende vand
3 dl. majsmel
Du kan selvfølgelig freestyle med frø og kerner, som du har lyst eller efter, hvad du har i skabet. Eller, hvis du finder en god blanding i supermarkedet.
1. Bland alle de tørre ingredienser sammen.
2. Tilsæt olie og kogende vand og rør det hele sammen med en ske. Dejen skal være klæg og halvfast. Suppler med lidt majsmel, hvis den er for tynd.
3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir (eller spred dejen ud med en paletkniv). Ca. 3 mm., eller hvad der svarer til kernernes størrelse, er passende. Er laget for tykt bliver knækbrødet ikke sprødt.
4. Bages ved 200 grader til farven er gylden. Det tager ca. 45-60 minutter afhængigt af din ovn.
Det gør ikke noget, hvis nogle af kanterne får lidt ekstra farve – det bliver smagen ikke ringere af!
Lad knækbrødene køle af, før du brækker dem ud i rustikke brud. Ønsker du mere ensartede knækbrød, kan du med en kniv markere stykkerne, før du bager dem – skær ikke igennem.
Tusind tak til Britt Ahlefeldt for opskriften! ♥
God aften og håber jeres første advent var dejlig 🙂
Sikke en skøn opskrift, godt med frø mv., den skal bestem bages herhjemme 🙂
Tak for altid gode indlæg og en hyggelig december ønskes du og dine 🙂
Fantastisk med knækbrød i en kold tid, ved de er lækre 🙌🌷