Stenbiderrogn – den lækreste forret på 10 minutter!
Så er det igen tid til stenbiderrogn, nordens kaviar og en rigtig forårsbebuder. Du behøver ikke mange minutters forberedelsestid for at servere én af de lækreste forretter. Lad gæsterne selv montere rognen ovenpå brødet sammen med creme fraiche og hakket rødløg og evt. lidt citron og dild.
Normalt serveres de friske stenbiderrogn med blinis eller ristet toast, som er den rigtige klassiske version. Her har jeg dog valgt en lidt alternativ udgave med ristet rugbrød.
Sådan gør du (4 personer)
Skyl ca. 200 gram rogn og lad den dryppe godt af.
Smag til med en lille smule salt og citron. Hvis du er i god tid, vil det være fint at lade rognen trække med saltet i et par timer.
Smag ca. 2 dl creme fraiche eller græsk yoghurt til med salt og peber.
Hak et lille rødløg fint.
Tip Prøv også stenbiderrognen ovenpå en halv avocado med creme fraiche og lidt klippet dild.
Det er nu heller ikke ilde til små nye kartofler – og evt. lidt smør.