Tefal Actifry – smart eller overflødig?

Tefal Actifry – smart eller overflødig?

tefal-actifry-anmeldelse

Vi investerede for et par måneder siden i en Tefal Actifry. Nu er der gået tilpas lang tid med test til, at jeg kan fortælle her på bloggen, om den er et hit – eller om den er endt bagerst i et skab.

Actifry bliver nogle steder kaldt en frituregryde, hvilket er en sandhed med modifikationer. Den er i virkeligheden en varmluftovn, der kræver meget lidt fedtstof og automatisk drejer indholdet rundt under tilberedningen. Når du laver fx kartofler bliver de mere sprøde og lækre, og minder meget om pomfritter, i forhold til i en almindelig ovn.

actifry-pommefritter
Det gælder i øvrigt også alle mulige andre grøntsager – du kan tilberede og blande nærmest hvad som helst og køre det i Actifryeren. Grøntsager, kød og sågar frugt.

actifryer-tefal-rodfrugter

Der er også andre fordele. Tilberedningen kræver meget lidt fedtstof. Til 1 kg. kartofler bruger du kun 1 spsk. olie. Du putter kartoflerne i maskinen, hælder lidt olie over – gerne iblandet krydderier, chili, hvidløg m.v. Sæt maskinen igang og afhængig af mængde har du lækre bagte grøntsager efter 30-40 minutter. Du behøver ikke nødvendigvis se til dem undervejs.

Laver du fx kylling skal du ikke bruge fedtstof overhovedet! Her er der kastet en pakke kyllingelår i maskinen, krydret og trykket på knappen. Når du åbner efter 30 minutter ser det sådan ud.

actifry-kylling

Tefal Actifry er ikke need to have, for du kan sagtens lave noget lignende i en almindelig ovn, men den er smart og ret nice to have. Vores Actifry er helt klart kommet for at blive! Først og fremmest, fordi den er så nem at bruge. Man knalder tingene i, krydrer, og lader den køre. Den inderste skål løftes op, og maden er klar!
Den giver en ekstra sprødhed, og så varmer den endda op med en nænsomhed, der ikke overstiger 150 grader.
Den sparer på fedtet, den passer sig selv og er let at rengøre.

Den larmer lidt, når den kører, skal dog siges. Så hvis du er meget sensitiv for “maskin-støj”, så er den muligvis ikke noget for dig.

Du kan læse mere og se eksempler på opskrifter her.

Actifry fås i mange forskellige størrelser og modeller. Vores er til 1 kg. og passer til op til 4 personer. Jeg har fundet den på tilbud til 999 kr. hos Føtex.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.