,

Tyndt hår og hårtab hos kvinder kan afhjælpes!

Hårklinikken hormonelt hårtab
Kvinder og hårtab
er ikke noget, vi taler så meget om, men ikke desto mindre oplever rigtigt mange kvinder i alle aldre en større eller mindre udtynding af håret.
Her kan du læse om årsagerne til kvindeligt hårtab, og hvad man kan gøre ved det. For der er faktisk hjælp at hente, hvis man vil bevare eller genvinde et lækkert og tykt hår. Måske endda tykkere end det før har været!

Flere end en tredjedel af alle kvinder oplever betydeligt hårtab i løbet af livet!

Min egen motivation til at dykke ned i emnet er, at jeg de næste fem år skal tage antihormoner, der blokerer for dannelsen af østrogen i min krop. Én af bivirkningerne kan være en udtynding af håret, hvilket jeg naturligvis gerne vil undgå. Hårtab er så synligt, og kan virke meget traumatisk. Både kvinder, og mænd for den sags skyld, har ofte meget selvværd siddende i hårpragten, og  tyndt hår eller skaldethed kan opleves som et stort problem for livskvaliteten.

Jeg gør opmærksom på, at Hårklinikken har foræret mig de omtalte produkter.

Jo hurtigere, du sætter ind, jo bedre!

Jeg har valgt at tage kontakt til Hårklinikken, som er førende i behandling af hårtab. Med dem i ryggen føler jeg mig tryg, hvis stress, medicin eller traumet efter operationer skulle sætte sig i kroppen og begynde at få mit hår til at fælde og tynde ud. Eller, hvis jeg er genetisk disponeret, så hormontabet efter overgangsalder og medicin medfører, at jeg ellers ville få tyndere hår.

Problemet for en del kvinder er nemlig, at de venter for længe med at søge hjælp, hvis de oplever hårtab, hvor det faktisk kan være afgørende at behandle problemet så tidligt som muligt.

Længere nede kan du se, hvilken behandling, jeg er gået i gang med for at styrke væksten af håret.

Hvorfor får kvinder hårtab?

Hormonelle ændringer er en af årsagerne til kvinders hårtab. Forskellige medicinske behandlinger, p-piller, graviditet, overgangsalder m.m. kan føre til, at man taber hår i større eller mindre grad. Andre igen mister alt håret efter kemobehandlinger og oplever problemer med en begrænset genvækst bagefter.
Alvorlig sygdom, fejlernæring, stress og traumer kan føre til, at man kan opleve hårtab. Og nogle gange vil der være flere faktorer, der spiller ind på samme tid, når kriser og sygdom rammer.

Uanset, om du oplever et stort eller et lille hårtab, er der hjælp at hente – og jo hurtigere, du sætter ind, jo bedre!

Er du i tvivl om du har brug for hjælp til dit hår – så ring og få en GRATIS telefonkonsultation hos specialisterne hos Hårklinikken.

Hver tredie kvinde i overgangsalderen oplever hårtab

Hver tredje kvinde i overgangsalderen vil opleve, at deres hår bliver tyndere, og hårtabet kan vise sig på samme måde som hos mænd, hvor det sker på toppen og på siderne af hovedet.
Jeg har valgt at gå i gang med at behandle mit hår, selvom det endnu ikke er nødvendigt – og måske aldrig bliver det – men min medicin indebærer en risiko for at reducere mit, heldigvis meget fyldige, hår. Og jo tidligere man sætter ind på en behandling, før hårsækkene går til, jo mere kan man mindske hårtabet.

Genetisk betinget hårtab hos kvinder

Rigtigt mange kvinder er prædisponerede til genetisk hårtab, der minder om mandlig udtynding af håret, som accelereres, når de udsættes for mandlige kønshormoner fx efter overgangsalderen.
Det starter typisk ovenpå hovedet og foran, hvor man kan opleve fældning og se, at håret får mindre fylde. Måske bliver hestehalen efterhånden tyndere og tyndere. Udtyndingen kan sagtens gå i dvale, men vil typisk komme igen og øge problemet med tiden.

Problemet er, at kvinder ofte slår hårtabet hen som stress eller måske tror, det er deres egen skyld pga. stylingprodukter, føntørrer, glattejern osv., fordi vi først og fremmest forbinder hårtab med et mandligt problem.
Men det er som sagt vigtigt at sætte ind med behandling så tidligt som muligt.

genetisk hårtab hos kvinder

I mit tilfælde er jeg genetisk disponeret, så jeg har tyndere hår i tindingerne og foran i siderne. Her sætter jeg ekstra ind med behandlingen. Efter tre måneder vil der sandsynligvis være resultater, som jeg naturligvis deler her på bloggen.

 

Kosttilskud virker, hvis du mangler vitaminer

Det kan være nyttigt at styrke håret med kosttilskud særligt, hvis hårtabet skyldes fejlernæring, hårde slankekure, mangel på visse vitaminer og mineraler, eller fx protein. Her kan lægen evt. være behjælpelig med en blodprøve. Men har du andre årsager til hårtabet som beskrevet ovenover, fx stress, hormoneller forandringer eller arveligt betinget hårtab, så er det de andre midler, du skal tage i brug.
Hårklinikken har i øvrigt udvalgt deres anbefalede kosttilskud i deres webshop her.

Jeg er startet med Ekstrakt fra Hårklinikken for at forebygge udtynding

Middel mod hårtab

Jeg er nu gået i gang med en i første omgang tremåneders kur hos Hårklinikken, som skal stimulere min hårvækst.
Efter en personlig konsultation, hvor mit hår er blevet vurderet af en specialist, er der blevet blandet en personlig ekstrakt til mig, der skal styrke min generelle vækst i forhold til antihormoner og overgangsalder samt går ind på den lette genetiske udtynding foran. Det første er mest forebyggende og giver mig en god tryg fornemmelse i forhold til eventuelle bivirkninger af min medicin. Dernæst synes jeg, det er så spændende om tre måneder at se, hvor mange nye hår, jeg har fået foran.

Behandling af hårtab

Ekstrakten bruges hver aften i baner i håret med ca. 1 cm. mellemrum, typisk 6-8 ml, som fordeles med en lille kanyle med en praktisk plasticspids. Man bliver grundigt instrueret og får også en skriftlig vejledning med hjem, så det er nemt at gå til.
Man kan sagtens springe en hårvask over, selvom ekstrakten er kommet i om aftenen. Det giver kun en lidt lækker afstivning af håret i hovedbunden. Ekstrakten indeholder ingen kunstige eller farlige stoffer, men er baseret på virksomme stoffer udvundet fra planter og mælk.

Hårpleje efter overgangsalder

Til pleje af mit hår, har jeg fået anvist deres Restorative shampoo (298 kr.), der beroliger hovedbunden og ikke mindst reducerer talgproduktionen, som er en medvirkende årsag til hårtab forårsaget af hormonelle forandringer og derfor optimerer forholdene for hårvækst.
Ind imellem kan jeg bruge den fugtgivende og plejende Fortifying shampoo (268 kr.).

Til mit lidt tørre hår med naturligt fald skal jeg bruge Hårklinikkens Hair Mask (298 kr.), der er et ret revolutionerende produkt, idet det åbner hårstrået og tilfører intens fugt indefra.
Den kan også bruges som leave-in og i stedet for hårolier, der lægger sig udenpå håret. Jeg kan her efter få dages brug allerede fornemme, at min hår virker meget mere gennemfugtet og samlet – og ser mindre “stresset” ud.

Hvad koster det at behandle hårtab?

En skræddersyet behandling som min, der stimulerer hårvæksten, koster omkring 775 kr. om måneden, og vil i forhold til at opleve tyndt hår eller decideret hårtab for de fleste være det hele værd. Det kan også være, at de unikke plejeprodukter vil være nok til at løse dine eventuelle udfordringer med håret (du kan købe produkterne her).

Hårtab hos kvinder

Hårklinikken har klinikker i Danmark i København og Aarhus. Du finder mere information og oplysninger om gratis telefonkonsultation på Haarklinikken.dk.
Og husk, at det er bedre at spørge for tidligt end at vente for længe, hvis du oplever hårtab udover det normale.

 

4 kommentarer
 1. Kristina
  Kristina siger:

  Du kan godt glæde dig. Jeg er selv i et forløb og har været det snart 1 års tid, og efter ca 1/2 års tid begyndte folk at kunne se mit hår blev tykkere og mine huller var væk. Jeg er så glad for jeg fik dem anbefalet og kan kun anbefale det til andre der lider af pludselig hårtab.

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hvor er det fantastisk at høre. Jeg synes allerede nu, at mit hår er blevet meget bedre alene af hårprodukterne, så jeg glæder mig vildt til at se, hvad ekstrakten kan gøre.
   Tillykke med dit resultat og tusind tak, fordi du deler din erfaring herinde.
   KH Jeanette

   Svar
 2. Gitte NO
  Gitte NO siger:

  Det bliver spændende at følge Jeanette! Jeg har selv på et tidspunkt været til et hårevent hos Hårklinikken og overvejede også at begynde på en behandling, men kviede mig alligevel lidt pga. prisen. Så vidt jeg husker dækker de 775 kr. kun selve ekstrakten og så kommer shampo, conditioner mm. oveni – så det ville løbe op i ca. 1.000 kr./md. Jeg er altid lidt forbeholden overfor hjemmesiders før/nu fotos – MEN hvis nu en almindelig bruger som du får et synligt godt resultat, kunne jeg godt være fristet til at se på det igen.
  God dag til dig 🙂

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Gitte,
   Det glæder mig meget, at du kan bruge mit forløb. Det bliver spændende at se, hvordan det går! Allerede nu er jeg helt vild med effekten af shampoo og kur, hvor mit hår føles mere samlet og gennemfugtet allerede.
   Jeg har tjekket og prisen er omkring den 775 kr. inkl. plejeprodukter. Det er selvfølgelig stadig mange penge, men har man et problem med hårtab, der går een på, så er de givet godt ud, synes jeg.
   Jeg glæder mig til at vende tilbage om 3 måneder!
   Rigtig god weekend og tak, fordi du skrev.
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.