Uge 18 – Fokus og Favoritter!

Så blev det igen tid til operation og en uge, hvor jeg blev slået ud af den normale gænge. Ind imellem kan jeg godt føle det som om, jeg lige er faldet ud af en centrifuge, men alt i alt, så går det godt. Jeg heler hurtigt og har ikke de store smerter, anden operation har nærmest gjort mig mindre træt end den første. Med to operationer inden for en måned (4. og 30. april), så skulle det være noget af et marathonløb for kroppen, men jeg har det faktisk rigtigt godt og har da også booket mig ind på et yogahold på fredag. Nu er det op på hesten igen, og så må jeg jo ellers vente en uges tid mere på resultaterne og se, om det skal blive til een operation mere, før jeg er helt ude af det (du kan læse mere her).
Som jeg har skrevet flere gange før, så er jeg bare glad og lykkelig for at være fange i mammografiet på et meget tidligt stadie. Selvom det selvfølgelig er surt, at der overhovedet var noget, så synes jeg, at det er vigtigt at holde fast i det positive.

Sammenhæng mellem krop og tanker? 

Normalt er jeg ikke den specielt alternative eller spirituelle type, men jeg har en stor tro på, at der i nogle situationener kan være en sammenhæng mellem vores krop og vores tanker og livsindstilling. Ikke forstået på den måde, at man kan tænke sig ud af alt, eller at man kan klandre sig selv eller andre for at blive syge (tænk bare på børn, der bliver syge). Men, når det er sagt, så tror jeg på, at man kan gøre en forskel ved fastholde en positiv tankegang, visualisere, forsøge at leve i balance, søge ro og meditation, nyde naturen og sige nej til stress og negativitet, glæde sig og lægge vægt på alle de gode ting, man har at leve for. Jeg er på ingen måde i mod traditionel behandling, men jeg har en dyb overbevisning om, at vi i nogle tilfælde kan medvirke til at gøre os selv både syge og raske.

Jeg vil anbefale dokumentaren HEAL på Netflix, hvis du synes emnet er interessant. I den er der bl.a. en forsker, der har set på de gennemgående ni faktorer hos mennesker, der spontant har helbredt sig selv. De to er helt konkret sund kost og kosttilskud – alle de andre er mentale faktorer som dem, jeg nævner.
Du kan se traileren her.


Alene hjemme!

Egentlig skulle jeg være rejst til Club La Santa i fredags sammen med Sten, min svigermor, pigerne og svigersønnerne, vores lille nye barnebarn – søde, dejlige, fine Asta. Den tur besluttede jeg, at det var klogest at springe over for at slappe af ovenpå strabadserne og i øvrigt ikke risikere at stå langt væk med en infektion i såret.
Så nu prøver jeg noget, som jeg ikke har prøvet i 12 år – jeg er alene hjemme i en uge! En veninde mente, at det var på tide og måske er det også lidt underligt, men vi har bare højst været adskilt 2-3 dage af gangen. Vi kan godt lide at være sammen, selvom vi i det daglige også laver mange ting hver for sig. Sten syntes, det var meget mærkeligt at gå og pakke og tage ud af døren alene. Omvendt er det naturligvis også ved at være mere og mere underligt at være alene i huset som dagene går.

Det skal siges, at Sten jo støtter mig 100% og derfor havde tilbudt at blive hjemme, men det skulle bestemt ikke ødelægge deres tur. Jeg ved, at jeg er savnet på turen af dem alle sammen, og det er en god nok følelse for mig, så jeg skal bestemt ikke være et offer.

Omvendt går jeg herhjemme og kommer mig stille og roligt, og der er selvfølgelig også noget super sundt i at være væk fra hinanden og mærke savnet. Man finder meget ind til sig selv og kommer lidt ud af comfort zonen og hverdagen. Mærker sig selv mere, og det føles godt, når det nu skal være.
Jeg har masser af aftaler, og det er nok nemmere at være alene hjemme i hverdagen og de vante omgivelser, end at være den, der er ude. Sådan har jeg det i alt fald.
Jeg tror også, at Sten trænger til et break væk fra operationer og al den angst, vi har været igennem – så ses vi igen på fredag med fornyede kræfter og en glæde over at være sammen igen.

Når katten er ude…..

Imellem dejlige besøg hos og af veninder – og en tur i biffen og se Dronningen (langt om længe – den er virkelig god), så har jeg også lidt for meget tid til at rykke lidt rundt på det hele i huset. Jeg synes stadig ikke, at alt er 100% på plads og færdigt siden vi flyttede ind i august. Så nu prøver jeg at ryste posen lidt og steppe lidt op i bl.a. stuerne.

Min veninde Sus og jeg endte med at gå lidt amok i går, da hun kom med en lænestol, som jeg har fået lov at arve. Det er i øvrigt ikke den første ting, vi bytter ofte ting og sager, hvilket du kan læse mere om her. Vi blev slet ikke færdige, og jeg håber, hun kommer igen i løbet af ugen, for det er faktisk ret hyggeligt at hjælpe med at indrette hos hinanden. Det kan anbefales!


Så starter indretningslavinen. Kender du det? Man starter med én ting, og så breder det sig, som om man havde væltet en dominobrik. Sus har et fantastisk touch, når det kommer til indretning, så det var dejligt med sparring og hjælp, og nu har jeg bare lyst til at flytte rundt på det hele.


Og det er en rigtig god ting at gøre, når manden er for langt væk til at protestere 😉 Til gengæld tror jeg, at han bliver godt tilfreds med, at hans “kongestol” har fået en ny og endnu bedre placering ♥

 

Så jeg har TRAVLT – med at være alene hjemme – som du sikkert kan forstå. Og med at rode hele huset rundt og gøre det fint igen inden på fredag, når Sten heldigvis komme hjem igen 😉
Med at hele efter operationen både fysisk og psykisk, og med dejlige aftaler med venner, som forkæler mig her i min “ensomhed”.

Der er også en ny læserpræmie på vej i løbet af i dag eller i morgen. En ret skøn nyhed fra Filorga, som jeg synes, at en af jer skal have chancen for at prøve. Så vi hører meget snart ved igen.
Og ellers vil jeg ønske dig en rigtig skøn uge ♥

  4 replies
  1. Winnie
   Winnie siger:

   Jeanette du er på alle måder en positiv inspiration, der forstår at få det bedste ud af livet 🙂

   Svar
  2. Tina
   Tina siger:

   God aften fru “Græsenke” 🙂
   Det er nok også bedst for din krop og sjæl at blive hjemme og finde roen og heale kroppen igen.
   Jeg vil have set “Heal”, for du har ret med positive tanker og følelser er sygdom og modgang noget nemmere at tackle.
   Dejligt med jeres bytte, det er en rigtig god idé 🙂
   Ønsker dig en god rolig aften og god bedring 🙂

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Godaften Tina og tak for din søde hilsen,
    Jeg har været hos gode venner i dag, og jeg lider bestemt ingen nød. Jeg nyder min healing og at alt snart er godt og jeg er kommet ud på den anden side. Trods alt meget, meget heldig.
    Håber også, at alt er godt hos dig.
    KH Jeanette

    Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.