Uge 21 – Fokus og Favoritter!

 Så blev det søndag, og jeg sidder igen og skriver om ugen, der er gået. Og hvilken uge, hvor jeg slap ud af tre forfærdelige måneders usikkerhed og psykisk belastning og kunne begynde at finde tilbage til mig selv og mit normale liv igen (læs mere her).

Da jeg onsdag formiddag fik afklaret den sidste forebyggende del af mit forløb, og dermed kan se en lykkelig ende på det hele inden for den næste måned, så kunne jeg for alvor begynde at nyde livet igen. Så første del af ugen repræsenterer alt det hårde og forfærdelige – og fra onsdag formiddag følte jeg mig let og fri, og mit liv begyndte at folde sig ud igen.

Slut med sygdom!

Selvom, jeg har valgt at dele mit sygdomsforløb her på bloggen, så har jeg en klar holdning til, at jeg ikke vil hænge fast i det her med sygdom og tidlig brystkræft. Jeg kan slet ikke identificere mig selv med det, og jeg skal bare videre hurtigst muligt. Jeg er så utrolig heldig, at det er fanget og behandlet i tide, og om en måned, når jeg har fået de 15 strålebehandlinger, der skal forebygge et eventuelt tilbagefald, så er jeg ude af det. Jeg skal ganske vist tage en pille, der sænker indholdet af østrogen i kroppen, hver dag i 5 år, men det er trods alt en mindre del af det, som jeg forventer vil gå let.

Mine tanker går omkring det faktum, at jeg er rask, og at jeg er heldig og taknemmelig. Min strategi går på at forebygge og holde mig stærk og sund, og forebygge bivirkninger, fremfor at være angst for, hvad der kan ske.

Jeg kommer sikkert til at fortælle om, hvordan det forløber med strålebehandlingen, og hvilke tiltag jeg tager omkring fx kost, men nu tænker jeg frem, og mit liv fortsætter en ny bevidsthed om at nyde livet og passe ekstra godt på mig selv både fysisk og mentalt (de to ting hænger i øvrigt også sammen).

Jeg er gået all in på kosten!

Man kan gøre en del selv for at forebygge brystkræft, og kræft i det hele taget, og jeg er for 3 uger siden begyndt at gå all in på kosten.
Det betyder, at jeg har tabt 2-3 kilo (og Sten har også smidt et par stykker), og spiser ultrasundt. Før, du tænker, at jeg er fanatisk – og det er jeg for tiden – så må du overveje, hvad jeg har været igennem, og hvilken kæmpe angst, jeg har oplevet. Det ønsker jeg ikke at gå igennem igen, og hvis jeg kan gøre noget selv, så gør jeg det hellere end gerne.
Et lavt BMI, sammen med motion og en fornuftig kost vil både reducere risikoen for fremtidig sygdom og bringe mig lettere igennem strålebehandlingerne.

Det har for mig handlet om at skrue bare en lille smule på kosten, og jeg mangler bestemt ikke noget. Der vil selvfølgelig blive plads til en is eller en kage, eller et enkelt glas bobler en gang imellem, men den daglige kost er justeret, så den nu indeholder ekstra meget fisk, grønt, frugt, nødder, frø, gode olier og fuldkorn. Og færre mejerivarer og rødt kød – og ingen alkohol, slik, færdigfremstillede kiks og kager samt forarbejdet kød.
Jeg vil uddybe det i et indlæg snart, hvis du er interesset.

Der er kommet fisk på bordet hos mig som aldrig før!

Målet er Royal Run den 10. juni!

I dag har jeg været til en skøn 2½ timers Yin Yoga workshop med arbejde i dybden med kroppens fundament, med nærvær og opmærksomhed og om at lytte til alle de signaler vore kroppe sender. Det var lige, hvad jeg havde behov for, og bestemt noget, som er med til at bringe mig tilbage på sporet igen. Ikke mindst med den fantastiske yogalærer Connie Gorming. Det foregik på Østerbro i København, hos Salig, som du kan læse mere om her.

Jeg har også fået gang i løbeskoene igen (fik nye i fødselsdagsgave i april, så optimismen har da været i behold 🙂 ), og efter at have ligget stille pga. operationerne, så er det ikke fordi, mit løb er prangende. I går løb jeg 6 km., ikke så hurtigt, som jeg plejer, men det bliver forhåbentlig snart bedre. Mit mål – eller mit håb – er at gennemføre de 10 km. til Royal Run den 10. juni.

Billedresultat for royal run 10 juni

Ugens favorit!

Jeg skal være helt ærlig og sige, at der ikke har været mentalt overskud hos mig til at interessere mig ret meget for beautyprodukter på det sidste. Meeen også det begynder at vende tilbage, og jeg har et lille efterslæb af de bedste forårsnyheder, som jeg brygger på til dig een af de nærmeste dage. For mit eget vedkommende har jeg også kun lige holdt skruen nogenlunde i vandet med hudplejen, men nu kommer også energien til det tilbage igen. Og jeg trænger efter den “5 år ældre på 3 måneder” tur, jeg har været igennem.

I går tog jeg en effektiv quick fix, der virkelig fik rettet, og strammet lidt op, på det hele. Eksfoliering og syrer – sammen med fugt, er det hjørnestenene i en perfekt hudpleje – med et par fantastiske klassikere fra Exuviance, som jeg vil fremhæve som denne uges favoritter.
De fås hos klinikker over hele landet, som også har nogle fantastiske behandlinger.
Exuviance peelingExuviance maske

Først ca. 2 minutter med Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish. Exfoliering med både mekanisk peeling i form af fine små krystaller, syrer og enzymer, der fjerner alle urenheder og døde hudceller, reducerer mørke pletter og stimulerer regenereringen af celler.
Derefter ca. 10 minutter, hvor den fantastiske ansigtsmaske Bionic Oxygen Facial får lov at boble op til en hvid skum,  der ilter huden og stimulerer og opbygger og giver masser af fugt, energi og udstråling. Perfekt til stresset hud!

♥♥♥♥

Således på vej tilbage på banen igen vil jeg ønske dig en skøn ny uge. Vi høres snart ved igen!

 

  4 replies
  1. Tina
   Tina siger:

   God formiddag kære Jeanette!
   Sikke også et forløb du har været igennem og godt du er ovenpå igen 🙂
   Jeg forstår godt at du nu vil bygge din krop op og holde den stærk og “Always look on the bright side of life” 🙂
   Nu bor du jo tæt på IOM I Lyngby og her kan du få hjælp til at holde din krop i balance hvad angår:
   Vitaminer, Mineraler, Hormoner, Enzymer….
   Du kan få taget gode prøver fra Nordic Laboratories og ud fra disse bygge dig selv korrekt op – altså hvis du har lyst hertil.
   Da jeg arbejdede i Afrika fik jeg desværre parasitter af forskellig slags som har brudt min krop ned og ca. hvert 10-12 år blusser det op og skal holdes nede og i kort snor, hertil bruger jeg IOM.
   Ønsker dig en god uge og tak for altid gode indlæg 🙂
   Pas godt på dig selv.

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Kære Tina,

    Tak for din søde hilsen.

    Tak for dit råd om klinikken. Heldigvis har jeg blodprøver, der alle uden undtagelse ligger flot inden for normalområdet 🙂
    Jeg ved godt, at de i Lyngby bl.a. laver intravenøse C-vitaminbehandlinger. Selv et almindeligt tilskud af c-vitamin hjemme er noget, som onkologen direkte fraråder, fordi den nyeste forskning viser, at for mange antioxidanter kan have en negativ effekt på bl.a. strålebehandlingen. I det hele taget, så siger de, at jeg kun må tage multivitamin, d-vitamin og kalk (de sidste SKAL jeg tage pga. medicinen, som nedsætter østrogenet).
    Vi taler simpelthen om, at man har fundet ud af, at tilbagekomst og dødelighed i opfølgningsperioden er større hos kvinder, der tog tilskud med antioxidanter (ikke gennem kosten), fordi det HJÆLPER kræftcellerne med at overleve! Så det fortæller blot noget om, at man skal være yderst varsom med, hvad man benytter sig af i forhold til alternativ behandling, fordi det kan virke fuldstændigt modsat hensigten.

    Det er dejligt at høre, at det hjælper dig. For mig bliver det 100% naturlig kost og motion, der bliver det vigtigste, for som du kan se, så er det meget komplicereret, når man taler om cancerceller.
    Men tusind tak for dine søde tanker og rigtig god dag.

    KH Jeanette

    Svar
  2. Lykke
   Lykke siger:

   Hi 🤗 Dejligt at høre du er fint for fight igen ! Kommer til at tænke på mht. dette indlæg om kosten/motion, at der alligevel har været et par stykker af vores `sundheds-guruer` her i DK, der trods der gode livsstil, alligevel er blevet ramt af kræften 😆 Så man bliver jo i tvivl om, hvad man skal tro og gøre ? Vi Er enige om, at man ikke skal være meget overvægtig, men tror du ikke, at hvis man blot følger sin sunde fornuft og som udgangspunkt spiser fornuftigt, ja så kan man ikke gøre meget mere end blot at live livet 🤗😀

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Hej Lykke,

    Tak skal du have, jeg er også rigtigt glad 🙂

    Det er jo meget individuelt, hvad man vælger at tro på, men al forskning viser, at kost og motion gør en afgørende forskel i forhold til behandling, forebyggelse og bivirkninger.
    Vi kan ALLE blive ramt af sygdom, bl.a. forsøger man at kortlægge de genetiske baggrunde for, at nogle får brystkræft – og risikoen gælder, uanset om vi er sundhedsguruer, sportsfolk, tykke, tynde eller hvad vi er, men jeg tror, den helt store forskel ligger i, hvordan man derefter klarer behandlingerne og reducerer risikoen for, at sygdommen vender tilbage igen.
    Man kan ikke tillade sig at drage den “omvendte” konklusion, at fordi en sund person får kræft, så er kost og motion ligegyldige faktorer. Der er intet, der er 100% sikkert, men man kan reducere sin risiko ved at fx at motionere, lade være med at ryge, skære ned på alkohol og søde sager samt indtage en masse gode fødevarer.

    Men jo, jeg er enig i, at vi hver især må følge vores sunde fornuft. Men hvad er det så lige, der er “sund fornuft”? Det vil jo i den grad variere fra person til person.
    Jeg tror meget på, at vi hver især må finde vores egen vej og vælge frit, hvad vi mener, der er bedst for os og vores livskvalitet.

    Jeg har fået en alvorlig forskrækkelse, og jeg er dybt motiveret for at gøre, alt hvad jeg kan for at reducere min risiko i fremtiden og for at supplere den behandling, som jeg nu skal igennem. Jeg kommer også til at stå overfor nogle mulige bivirkninger de næste 5 år, som jeg gerne vil undgå eller reducere, hvilket kost og motion spiller en stor rolle i.
    Det betyder ikke, at jeg aldrig vil kunne spise en is eller tage ud og spise, men jeg har sat en ny overordnet agenda for min kost, som på ingen måder er en “straf” eller er svær. Det er kun lækre ting, og det er bare et spørgsmål om vane. Og så må man sige, at sådan et chok, som jeg har været ude for, kan være yderst motiverende 🙂
    Men, som sagt, så synes jeg, at det må være op til den enkelte, at prioritere, hvad der er vigtigt i livet, så ingen løftede pegefingre herfra.

    Mange kærlige hilsner
    Jeanette

    Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.