Uge 25 – Fokus og Favoritter


Sygdomsføljetonen har nået sin ende! Jeg må næsten knibe mig selv i armen for at forstå, at det er rigtigt. Men det er det! I morgen er mit allersidste besøg i stråleterapien på Herlev Hospital, og jeg kan næsten ikke vente til jeg klokken lidt i otte går ud af døren for sidste gang! Så er det overstået, jeg er færdigbehandling og rask, og skal tage antihormoner i de næste fem år forebyggende. Hvert halve år skal jeg møde på hospitalet for at tale om, hvordan det går med medicinen, og jeg skal have et drop mod knogleafkalkning – og ellers skal jeg først undersøges om to år ligesom alle andre.

Det føles som om, at tiden er gået enormt hurtigt, og det hele kan ind imellem virker nærmest surrealistisk, når jeg tænker på, hvad jeg er gået igennem siden starten af marts. Når jeg tænker tilbage på det kan jeg næsten tabe pusten helt over det, men på den anden side er jeg også bare glad og lykkelig for, at det nu er overstået.
Jeg kan selv se på mit eget spejlbillede, og på billedet her, at jeg har fået livet tilbage i øjnene. Og selvom jeg stadig mangler en enkelt behandling, så tænker jeg ikke så meget over det allerede nu.

Jeg er sluppet for bivirkninger
De 14 strålebehandlinger, jeg har fået indtil nu, har ikke givet mig nævneværdige bivirkninger, og jeg takker min kost, positive indstilling og ikke mindst de repair cremer, jeg har brugt for, at jeg kun har en meget svag rødmen i huden. Jeg har vist dem før, men du får dem lige igen, for jeg er så GLAD for deres virkning. Jeg har blandet dem lidt, men ZO Skin Health har været basen for at reparere og hele huden løbende. Xellence er fantastisk på operationsar og også på huden, pHformula beskytter huden fantastisk og Avené tager ømheden på udsatte steder som brystvorten.
De kan selvfølgelig bruges til alt muligt – fra småskader og solskoldning til irriteret eller tør hud og røde barnenumser!

Medicinen, som jeg har taget i over en måned nu har jeg det også fint med, ingen problemer overhovedet. Nogle har det rigtigt svært med antihormonerne, undersøgelser viser, at op mod 25% stopper behandlingen, fordi de ikke kan klare bivirkningerne. Men også her er jeg heldig, og dybt taknemmelig. Måske har mine tiltag omkring mindset, kost og motion også en virkning her.

Energien er tilbage!

Sidste søndag skrev jeg om alle mine strategier for at klare behandling og komme godt igennem – og også til at forebygge i fremtiden. Og noget må jeg jo gøre rigtigt, for energien er allerede tilbage! I går gjorde jeg lidt rent, støvsugede hele huset, ordnede have i timevis og klippede hæk – og sluttede af med at løbe 6 km. Hvor var jeg bare glad og stolt af mig selv 🙂
Følelsen af at komme tilbage på alle måder er bare fantastisk.

Så her er jeg nu! 3 kg. lettere pga. kostomlægningen – iblandet en portion skræk – og jeg har det godt med det (er tilbage på brudevægten 😉 ♥). Et lavt BMI og motion er i mit tilfælde en dokumenteret fordel i forhold til forebyggelse af tilbagefald.

Min kjole er en GAVE fra Nümph, og jeg er vild med den bløde jersey og det tætte snit. Den fås hos Zalando. Tasken er så yndig, og også fra Nümph – den kan se hos LykkebyLykke her

Nu skal vi videre – også her på bloggen!

Nu skal det ikke handle mere om sygdom. Måske kommer der lidt efterdønninger, men jeg er ude på den anden side nu.
Nu er der også masser af energi her på bloggen, og jeg overvejer faktisk et navneskifte! Men det kommer jeg i sagens natur tilbage med, hvis det ender med det.
Jeg visker tavlen ren og føler mig en lille smule genfødt, nu hvor energien, optimismen, glæden og lyset i øjnene er vendt tilbage.

Og hvad er bedre end at fejre det på en smuk Skt. Hans aften? Tidligere troede man, at denne nat var fuld af en særlig kraft, og at lægeurter og hellige kilder var ekstra kraftfulde. Jeg vil nøjes med at indånde den friske luft og være taknemmelig og fejre det fantastiske liv, som vi skal huske at værdsætte hver eneste dag.

Rigtig god Skt. Hans ♥

6 kommentarer
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Marianne,
   Jeg kommer til at skrive nærmere om det i løbet af ugen, men jeg har haft en samtale med Umahro Cadogan, som egentlig kunne bekræfte, at jeg spiser rigtigt fornuftigt med masser af grønt, frugt, fibre, kylling og fisk samt moderate mængder af mejeriprodukter og kød fra firbenede dyr efter de principper, jeg har her: https://qland.dk/opskrifter/sunde-kostraad-der-er-til-at-forstaa/

   Men han kunne også give mig lidt ekstra fif om forskellige fødevarer, som jeg vender tilbage med, og nogle overordnede betragtninger om, hvad der virker og hvor rigid man skal være. Der skal nemlig være plads til at synde en gang imellem! Det gælder om at finde et leje, man kan holde, som han siger.

   Håber, det er fint for nu, og du kan bruge det til noget.
   Mange hilsner
   Jeanette

   Svar
 1. Tina
  Tina siger:

  Hvor er du smuk på billederne, farverne klæder dig så godt 🙂
  Dejligt du nu er færdig med stråler og behandling og nu kan se frem og leve livet fuldt ud og nyde alle de små stjernestunder 🙂
  Håber I havde en skøn Sankthansaften, vejret var jo perfekt 🙂

  Svar
 2. Gitte NO
  Gitte NO siger:

  Kl. er nu 9:38 så jeg gætter på, at du nu er ovre den sidste behandling og glad og lettet er på vej hjem 🙂 tillykke med, at det gik så fint og at du er så frisk og positiv. Hav en skøn sommer!

  Svar
 3. Marianne Andreasen
  Marianne Andreasen siger:

  Dejligt at høre, Nette! Du er bare så sej og målrettet. Rigtig god sommer til Jer. Knus fra Marianne

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Tusind tak, kære Marianne, jeg er også bare glad for, at det er gået så godt, og at jeg nu er så langt!
   Knus og god sommer
   Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.