Uge 29 – Fokus og Favoritter

 Så gik uge 29 næsten, og endnu en af de helt store sommerferieuger er ved at være forduftet som dug for den sol, som vi endnu ikke har set alt for meget til i denne sommer. Men, den er vist lige om hjørnet, solen og varmen, og der er heldigvis stadig mange gode uger forude. Ind imellem, når den danske sommer viser sig fra sin bedste side, så findes der ikke noget bedre. Og med de ekstreme varme temperaturer, som mange mennesker lider under rundt omkring i Europa, så er der ingen grund til klage. Tænk bare, 45,9 grader er der målt i Frankrig i år!

At nyde det, der er!

Nogle gange, så tror jeg, at vi har en tendens til at glemme alt det, vi har – i stedet for at nyde tingene, som de ER, så fokuserer vi på, hvordan de kunne være.

Nyd det der er
Jeg nyder at være herhjemme og lade ROEN indfinde sig og øver mig på at nyde min tilværelse præcis, som det er. Med tid og ro, så får man mulighed for at falde ordentligt ned i sit eget liv, og ind i sig selv,  hvor der garanteret er en rigdom af overskud, afslapning og gode ting, man kan gøre.
Jeg er så heldig at bo tæt på både strand og natur, og vi har en båd, som vi sejler lidt ud på nogle småture i, så jeg mangler bestemt ikke noget. Men, når det er sagt, så nyder jeg de små ting – en gåtur i Dyrehaven med Viola, at lave qi gong med Sten, at naboen (en af de få, der er hjemme lige nu) stikker hovedet ind, at Tour de France kører lidt på tv (selvom jeg ikke har ret meget pejling på, hvad der foregår). Jeg har så rigeligt med ting, som jeg kan udfylde min dag med og som jeg faktisk bare nyder at have god tid til. At løbe en tur, skrive på bloggen, læse, male, lave mad – mere behøver jeg ikke.
Jeg nyder i den grad for en gang skyld at have dage, hvor jeg absolut INGENTING skal udover at mærke efter, hvad jeg har lyst til. Og det kan jo, for nogle af os, være en kunst i sig selv, at være ordentligt i kontakt med sine egne ønsker og behov. Men det er noget, en ferie med ro og fred kan bruges til. Man kommer helt derned i tempo, hvor der er tid og overskud til at tænke og mærke ordentligt efter, og måske skabe nogle nye prioriteringer, som man forsøger at efterleve efter ferien.
Jeg har stadig også en sidste reflektion at gøre over mit sygdomsforløb, og også her nyder jeg at have ro til fokusere på min sundhed, indre ro, kost og motion.

Staycation – hvorfor ikke skabe ferierummet hjemme hos sig selv?

Jeg holder aldrig 100% ferie her på bloggen, og for mig er det at være blogger noget, jeg bare er  – og er hele tiden. Jeg tænker over, hvad jeg vil skrive om, jeg tester diverse ting, og jeg skriver, om ikke helt så meget, så kommer der dog jævnligt nyt her på Voksenlivsstil. Til gengæld kan jeg langt hen ad vejen gøre det hvor og hvornår, jeg vil.

Ferien lige nu er for mig først og fremmest, at jeg ikke har en masse aftaler og events. Der er ikke så mange mennesker, jeg skal forholde mig til, og jeg har ingen deadlines og forpligtelser udover dem, jeg har lyst til, og det behøver jeg ikke rejse ud for at opnå.

Jeg er hjemme på staycation, hvilket jeg synes er stærkt undervurderet. Hvad så med rengøring og vasketøj og madlavning og alle de ting, som vi rejser ud for at slippe for, tænker du måske? Dem kunne vi jo ærligt talt bare beslutte os for at springe over i en uge eller to! Og skabe et ferierum derhjemme og holde en ægte staycation, hvor du hver dag ikke gør andet end at beslutte dig for, hvad du har lyst til at lave – og hvor du vil tage hen at spise. Måske vil du have en aktiv ferie, så sæt dagene af til sportsaktiviteter. Drømmer du om yoga- eller stilleretreat, så lav dit eget derhjemme! Tænk bare på alt den CO2, du sparer! 😉

Det er bestemt ikke, fordi jeg er modstander af ferierejser – vi skal selv en uge til Italien til september – men der kan altså også være en kæmpe kvalitet i at være hjemme.

Musik i lejet blogger
I går var vi til Musik i Lejet i Tisvilde for første gang. Bare en enkelt dag, hvilket var meget fint til mig. Den eneste billet, der ikke var udsolgt i løbet af få minutter, inkluderede en fin frokost – ærgerligt, ærgerligt – og så kunne jeg ellers sidde og fede den med en velkomstdrink udenfor i en liggestol. Jeg drikker ikke ret meget alkohol, men et enkelt velvalgt glas eller to i ny og næ, kan jeg godt nyde. Her er det så Lillet, der arbejder hårdt på at blive den nye Aperol 😂

Musikmæssigt var jeg helt ærligt ikke vildt imponeret, udover Søren Huus, som har så meget at byde og er en sand kunstner i mine øjne, men det var festligt og hyggeligt – og maden var god, også på pladsen. Det er skønt at se, hvordan det sunde køkken har vundet ind alle steder med lækre madvogne og grønne koncepter.

Ja, jeg lyder måske lidt kedelig, det kan jeg godt selv se, og måske er det også alderen, der trykker, men jeg synes selv, det er på den gode måde, for jeg gider bare ikke så meget junk, hverken når det kommer til, hvad jeg spiser, lytter til eller bruger mine penge eller min dyrebare tid på.

Ferie giver rum til reflektion

Ferie er for mig bestemt ikke nødvendigvis lig med fest og farver og dyre rejser. Det kan godt tage overhånd det dér med, at vi absolut skal op i luften alle sammen.
Jeg ved godt, at fx travle børnefamilier kan have et stort behov for at komme væk fra det hele, og at det nødvendigvis må ske i bestemte uger på året. Men os andre, der er mere fleksible, vi kan vælge at rejse, når de andre går på arbejde. For mig er det fantastisk, for med tiden har jeg ikke fået større behov for at være der, hvor alle andre også er.

Det er ikke, fordi jeg ikke elsker fornøjelser og oplevelser, men mest af alt, så er det stilheden og tiden til at kunne være spontan og mærke efter, hvad jeg egentlig har lyst til, der betyder allermest. Uanset, om man er ude eller hjemme, så kan ferier og tid jo give rum for reflektion.
Tid til at trække vejret, tid til at tænke, tid til at gøre lige præcis, hvad jeg har lyst til. Uden for mange aftaler, uden for mange forpligtelser.
Ingen mails. Ingen møder eller arrangementer. Bare tid!

Ugens beautyfavorit – kult hårserum!

David Mallett hair serum
Jeg bruger lidt forskellige gode olier og eliksirer til at tæmme krøller, krus og splittede ender, og jeg er nærmest afhængig af dem til mit hår. En af mine absolutte favoritter lige nu er den dyreste, jeg nogensinde har prøvet, og den er også noget særligt!
Den franske hårguruen David Malletts hårserum DM 027 er opkaldt efter antallet af forsøg – 27 – han måtte igennem for at udvikle den perfekte serum baseret på olie fra macadamianødder. Den er utrolig let i konsistensen, og den trænger ind i håret uden at efterlade andet end en følelse af lethed og samling af hårstråene. Den tynger ikke, men giver tværtimod både lethed og glans. Samtidig er den så plejende, at den også kan bruges til at massere ind i en tør hovedbund.

David Mallett hårserum
Jeg elsker den i både vådt og tørt hår. I det våde, når det skal lufttørre og bare passe sig selv og gerne lande i en luftig og fyldig nogenlunde frisure som på billedet. Og til enhver tid i det tørre hår, når det skal opfriskes og have lidt glans og pleje. Det er en genial serum.
Den koster altså også 450 kr., så er det sagt, men den er i det mindste drøj i brug. Fås hos IloveBeauty.dk.

Lige meget, hvor du går hen, er du der!

Mens, jeg skrev søndagsindlægget her, så kom jeg til at tænke på en bog, jeg har haft liggende i flere år. Nu er det blevet tid at læse den – Lige meget hvor du går hen er du der!
For meget apropos så handler det om, at uanset, om vi er ude eller hjemme, på en luksusferie, eller går en tur i skoven, så kan vi ikke undslippe “os selv”.

Alt for ofte holder vores liv op med at fungere fordi vi holder op med at bearbejde livet, fordi vi ikke ønsker at tage ansvar for tingene, som de er, og arbejde med vores vanskeligheder. Vi forstår ikke, at det faktisk er muligt at komme til klarhed, forståelse og forandring i tingene, som de er her og nu, uanset hvor problematiske, de måtte være. Men det er lettere og mindre faretruende for vores selvfølelse at projicere problemerne ud på andre mennesker og på omgivelserne.

Bogen er til alle, der ønsker med egen hjælp at lære opmærksomhedsmeditation og opleve nuets udfoldelse.
Fås hos Saxo her (reklamelink)

♥♥♥♥♥

Rigtig god ny uge, hvorend du er!

 

  11 replies
  1. Diana
   Diana siger:

   Super godt og aktuelt indlæg!
   I år holder vi også “Staycation” i vores smukke Danmark 😉
   Og her er bestemt mindst lige så godt, som alle andre steder hvor vi ikke er…
   Vi nyder de 28-30 grader, som vi lige nu er blevet beriget med. Plukker solmodne danske solbær i haven og spiser hjemmelavet is. What not to like?
   Klem Diana
   http://www.bydianawi.com

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Hej Diana,
    Det er INTET, der er not to like. Hvor er det skønt at høre om alle de gode ferier i Danmark! Jeg er også vild med at være hjemme – og ja, sikke et vejr, så bliver det bare ikke bedre.
    Mange kærlige hilsner og knus
    Jeanette

    Svar
  2. Jeanett Lemvigh jørgensen
   Jeanett Lemvigh jørgensen siger:

   Hej Jeanette

   Tak for en hudløs ærlig blok.
   Generelt er jeg modstander af at følge blokke, da de ofte virker poleret… Her skiller du dig ud, ved at stå ved din “nye” hårfarve, foto uden make up, dagligdagens tummerum, og sygdom. Apropos så søgte jeg efter opskrift på brød, hvor din enkle opskrift dukkede op, efterfølgende blev min nysgerrighed vakt😀
   Samtid kunne jeg endelig “spejle” mig i dine indlæg pga alder, interesser og dagligdag.

   Spørgsmål:
   Hvilken uddannelse har du?

   Hvordan foregår konkurrencerne?

   -Pudsigt: mit navn er Jeanett
   uden e
   Min mand hedder Steen
   med to e’er

   Knus
   Jeanett

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Hej Jeanett – næsten navnesøster 🙂
    Tusind tak for din dejlige kommentar. Den gør mig glad helt ind i hjertet. Det er nemlig hele min mening med bloggen at skabe et personligt rum, hvor andre voksne kvinder kan få inspiration og måske lige præcis spejle sig.
    Det glæder mig oprigtigt, at du modtager det jeg skriver i nøjagtigt den ånd, det er skrevet!

    Jeg er uddannet cand. merc. og har arbejdet i mange år inden for marketing og ledelse. I dag bruger jeg næsten al min tid på at bloggen, men også på at male og nyde livet – og efter min sygdom også på at tage mig godt af mig selv.

    Når jeg finder vinderene i mine konkurrencer, så bruger jeg en side på nettet, der hedder http://www.findenvinder.dk/. Her lader jeg den trække et tilfældigt tal i rækken af kommentarer.

    Hvor er det pudsigt med vores dobbelte navnesammenfald! 🙂 Jeg er glad for, at du kom forbi mit univers og fik lyst til at dykke nærmere ind i det.

    Knus fra Jeanette

    Svar
  3. Anni Dalsgaard
   Anni Dalsgaard siger:

   Hej Jeanette.
   Tak for dine altid smukke billeder og tanker du deler.
   Du sætter gode tanker igang hos dine følgere og det er jo også meningen med bloggen. Jeg reflekterede selv over to ting:
   Det ene er at vi bor i det smukkeste land som vi ofte forlader i fritiden. Men man kan blive ved med at finde nye utroligt smukke steder. Især da vi selv sejlede kom Danmarkt mig i møde med en overraskende skønhed. I stedet for kedelige motorveje så jeg kystlinjer med skov og strand – små hyggelige byer i kuperede bakker og aftenlys i horisonten, der enda kunne overgå synet af en tropisk ø langt væk.
   Det andet er at man ikke altid samles og klumper sig sammen på steder med mange mennesker. Worst case er for mig Roskilde festival og lignende. På cruises har vi altid gjort modsat andre. Når vi kommer til en havn (som vi ofte har set før) og alle styrter ud i kø til busserne, bliver vi ombord og har det hele for os selv med god frokost og en lille privat tur i land om eftermiddagen.
   Måske kommer det med alderen at man nyder det kønne i stilhed – gerne med et lyttende publikum. Der elsker jeg at være sammen med andre…..

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Kæreste Anni,
    Af hjertet tak for dine fine reflektioner til mine tanker. Jeg tror, at vi har fat i noget i forhold til at nyde vores smukke land, og i, at man ikke altid behøver at følge flokken.
    Der er nok noget aldersmæssigt, men i højere grad tror jeg faktisk, at det ligger mere og mere i tidsånden at søge ro og mening med de ting, vi foretager os. I virkeligheden ligger skønheden jo ofte inde i os selv og i de tanker og følelser vi lægger i oplevelserne. Og det bedste er, at det ene ikke behøver være bedre end det andet – vi har friheden til at vælge og til at tænke ud af boksen, ligesom I gør, når I bliver på skibet, hvor alle andre halser ud.
    Knus og kærlige hilsner
    Jeanette

    Svar
  4. Tina
   Tina siger:

   Så smukt et indlæg med mange gode tanker 🙂
   Tid til ro og fordybelse er vigtigt og at nyde de små stjernestunder er vigtigt og at nyde alt det vi tit tager for givet her lige rundt om os er vigtigt, så jeg er enig med dig 🙂
   Vi nyder også ferie og sommer lige her i Danmark med gode oplevelser, fred og ro mv.
   God ferie og tak for en dejlig blog 🙂
   Ps hvor er du smuk og udstråler fred på det sidste billede af dig 🙂

   Svar
  5. tina/mormormedstiletter
   tina/mormormedstiletter siger:

   Sikke et dejligt indlæg her på en søndag aften (det er i hvert tilfælde nu jeg læser det;-)).
   Jeg er helt med på ideen om Staycation – vi dyrker det selv, da vi jo rejser til vores andet hjem i Malaga året rundt, men ALDRIG når den danske sommer gør sit indtog.
   Så er vi i Danmark og nyder vores skønne hjem her på ‘Sandgaarden’ og resten af vores yndige land, som har SÅ meget at byde på…

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Tusind tak, det glæder mig meget at høre, at indlægget falder i god jord 🙂
    Jeg tror, vi er mange, der værdsætter vores hjem og smukke Danmark, og jeg tænker, at det kunne være en trend, der kommer, at man ikke absolut skal rejse ud, når vi har så meget her.
    Jeg kan godt forstå, du nyder jeres smukke sted!
    God aften og kærlig hilsen
    Jeanette

    Svar
  6. Rikke Langkow
   Rikke Langkow siger:

   Danmark er så skøn at holde ferie i. Jeg ser masser på sociale medier der poster det ene billede efter det andet fra deres udlands rejser . Jeg har ikke været udland i 7 år nu, jeg nyder den danske sommer i alt slags vejr. I år har jeg valgt at bruge min sommerferie som frivillig på Langelans festivalen. Et par dage til Fanø bliver det måske os, men ingen faste planer. Vi pakker ofte picnic / grillen og kører ud i det blå når vi har fri fra arbejde. I sidste uge gik turen til Ballan havn på Sydfyn , helt fantastik sted. Jeg bor også ved skov og strand så her er masser af muligheder. Jeg har ikke det store behov for at være sammen med en masse mennesker på min ferie. God søndag , kram fra mig ❤️

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Kæreste Rikke,
    Hvor er det bare skønt at høre om din ferie! Det lyder rigtigt dejligt og hyggeligt, og fedt at der er plads til spontanitet. Vi er så priviligerede her i Danmark, også selvom vejret driller lidt en gang imellem, og her er så smukke
    steder. Det gælder bare om at nyde det, dér hvor vi er!
    Jeg er helt enig – masseturismen er heller ikke lige min kop te.
    Nyd det hele og tak fordi du skrev.
    kærlig hilsen
    Jeanette

    Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.