Uge 46 – Fokus og Favoritter!


Et af denne uges temaer er for mig gået hen og blevet bogen Selvomsorg Genvej til godhed af Eve Bengta Lorenzen. Jeg har læst i den on and off i et par uger, og den er langsomt kommet snigende ind under huden på mig efterhånden som jeg nu stille og roligt er nået igennem den og har ladet den synke ind. Jeg mærker, at jeg nu begynder at tænke mere mindfuldt, er mere opmærksom og værdsætter små detaljer og finder mere ro i mig selv.

Bogen har ganske givet i første instans tiltalt mig, fordi jeg lige nu er et sted, hvor jeg har fokus på at finde lidt ind til mig i mig selv igen efter at have haft travlt, og fordi jeg gerne igen vil finde ro og fordybelse og overskud til at mærke mig selv rigtigt.
Ugens første fokus bliver derfor til en boganmeldelse ♥

Eve Bengta Lorenzen er ekspert inden for bl.a. mindfulness og personlig fordybelse. Selvomsorg handler i bogen om at finde ind og mærke sig selv, og måske handle eller tænke på nye måder – for derigennem at blive bedre til at tage sig af sig selv. Men også at kunne finde godhed og venlighed overfor både sig selv og andre.

Det er ikke en typisk punktopstillet selvhjælpsbog, som bare serverer en opskrift på vejrtrækninger og væren tilstede i nuet. Det er ikke et quickfix, men det er snarere en dannelsesbog i baggrunden for, hvad man kan bruge sansningen til. Hvordan det kan hjælpe til at finde en retning i livet udover bare en ro her og nu. Derfor er den heller ikke let læst, og den virker til tider omstændelig at komme igennem. Men for mig er det endt med at give mening at hænge på og lade forfatterens samlede filosofi tage langsomt form og lade tingene komme langsomt til mig.


“Når vi føler os pressede, er vi som regel orienterede efter, hvad der kan gå galt. Vi holder næsten vejret i håb om at komme i mål uden skrammer. Så er det første, vi tænker på, når vi vågner om morgenen, gøremål eller opgaver, der skal løses. Måske fornemmer vi fuglene udenfor vinduerne eller træerne, der har skiftet farve. Men vi hæfter os ikke ved det på samme måde, som vi bemærker ting af negativ karakter.” 

Citat fra bogen.

“Når vi bliver mere opmærksomme på sansninger af behag, bliver det lettere at glæde sig over de små ting som en blomst, regnen, et lille lams kåde hop eller vores åndedrag. Glæden udvikler følelsen af taknemmelighed. Vi opdager, at verden er fyldt af små undere, og at der, selvom der er mange vanskeligheder, også er meget, der beriger livet.”
Citat fra bogen.

Bogen kan købes på Saxo.com her (reklamelink)

 

Nu er det (snart) jul igen….

Julelysene er begyndt at brede sig rundt omkring i mit nabolag, og det er da hyggeligt, når vi gør lidt ud af det og skaber lys her i den mørke tid.

Vi har holdt årets første julefrokost i går, og jeg fik lejlighed til at teste den smukke juledug fra JUNA, som er på højkant i månedens læserkonkurrence. Jeg har også testet, hvordan den er at håndtere vaske- og strygemæssigt, og det er den rene fornøjelse. Den er smudsafvisende, hvilket gør, at de pletter, som den alligevel fik, let er gået af, og så er det næsten helt glat efter en tur på tørresnoren. (Du finder juleduge hos Juna.dk her.)

De fine juleservietter har jeg fundet fra Maileg.

Roserne i de rå lerpotter er nogle, jeg tager frem år efter år. I potterne er der et stykke oasis med lidt plast omkring. Heri stikkes en stor flot rose, som omsluttes af mos.
Jeg sprayer mosset og toppen af rosen med hårlak og drysser med sølvglimmer – og slutter med hårlak igen.

Samme fremgangsmåde med mos og glimmer her på små juleroser plantet over i franske marmeladeglas.

Og her et lille tip fra blomsterforretningen, hvor jeg fandt de her hyacinter, som er renset for rødder og dækket i glimmer.

Du skal også lige se denne her fantastisk smukke “mistelten”, som jeg var så heldig at få i værtindegave i går. Den er fra Bloomingville, som jeg i det hele taget synes har lavet noget af det fineste julepynt i år. Jeg er vild med den!

Ugens beautyfavorit!

Ugens favorit er et produkt, som jeg bruger hver eneste dag, og som er den bedste inden for den kategori, som jeg til dato har prøvet.

Det er en øjenbrynsblyant fra mærket Anastasia, som netop er eksperter – og det er de vitterlig – inden for alt til øjenbrynene. Jeg kommer snart tilbage med et lidt større indlæg omkring, hvordan du definerer dine øjenbryn med makeup, men kort fortalt er der er ingen tvivl om, at en markering af dine bryn kan give et markant mere friskt og løftet look. Der behøver ikke meget mere end lidt definition af kanterne og måske lidt udfyldning de steder, hvor der er lidt “huller” i brynet.


Vælg en farve tæt på dine naturlige hår og en tone, der passer til, om den skal være kold eller varm. Selv bruger jeg farven Soft Brown.
Du finder et stort udvalg hos Sephora.dk.

♥♥♥♥♥

I morgen vil vi drage til et par dage på Marienlyst Strandhotel i Helsingør på et Spa Gourmet ophold, som jeg glæder mig til at fortælle dig alt om.

På gensyn indtil da og ha’ en skøn ny uge!

  0 replies

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.