,

Vanedyr – sådan manipuleres du til dårlige vaner!

VANEDYR af Nicklas Brendborg giver indblik i, hvordan de største industrier forsker i at manipulere vores hjerner til at træffe dårlige og usunde valg.

VANEDYR er den nye bog af Nicklas Brendborg, forsker og forfatter af den internationale bestseller Gopler ældes baglæns. Hvor han i den første bog tog fat i videnskabens svar på, hvordan vi opnår et længere liv, er perspektivet nu vendt om. I den nye bog får vi indblik i, hvordan de største industrier spekulerer i, hvordan de bevidst kan manipulere vores hjerner og instinkter til at træffe flere og flere dårlige og usunde valg for os selv

 

Anmeldelse

Vanedyr burde være pligtlæsning for alle, der kæmper med og vil forstå baggrunden for dårlige vaner. Af alle former for misbrug af vores tid og livskvalitet: sukker og dårlig mad, overvægt, forskellige former for stof- og medicinmisbrug, timer misbrugt på smartphone og Netflix eller sågar endeløs dating.

Jeg sidder ofte selv med avisen, og finder mig pludseligt siddende med min Smartphone. Hvad skete der lige der?

Efter at have læst Vanedyr, så forstår jeg nu, at min hjerne vil derhen, hvor belønningen er størst.

For at tage magten tilbage, må jeg øge min bevidsthed. Lægge telefonen langt væk, tage aktive beslutninger, og være opmærksom på, hvad jeg gør.

Vil jeg være fri? Eller lader jeg mig narre?

Vi bliver manipuleret!

Nicklas Brendborg giver nøglen til det helt nødvendige forsvar, der skal til, hvis vi skal undgå udnyttelse, mistrivsel og livsstilssygdomme. Vi er nød til at forstå og dermed stå imod den manipulation, vi udsættes for af en række industrier, der med hære af forskere spekulerer i, hvordan de kan narre os til at opsøge mere og mere af det, som ikke er godt for os.

Vi har alt i vores del af verden, men vi har aldrig haft mere mistrivsel, både fysisk og mentalt.
Så hvad er problemet?

Vi er – ligesom dyrene – instinktivt indrettet til at ville have mere, større og bedre. Det er der industrier og tech-virksomheder, der udnytter. Med mad, der gør os syge og overvægtige, afhængighedsskabende stimulanser og sociale medier og streamingtjenester, der alt sammen er designet som superstimuli, der trigger vores instinkter til at ville have mere og mere og mere.

Ja, faktisk så meget mere, at en anden industri nu skal levere medicin for at kontrollere sulten og madindtaget!


Super stimulerende madvarer uden fibre!

Noget af det mest tankevækkende i bogen er beskrivelse af, hvordan forskere arbejder med at skabe dårlige fødevarer med en sammensætning af fedt, salt og sukker, der stimulerer vores hjerner til at kræve det – og til at ville have mere.

Og det stopper ikke her!
De fjerner også fibre fra kager, slik, kiks, færdigretter, junkfood m.v., så de ikke mætter!!!

Nogle varer, som fx Oreo, er sjovt nok ernæringsmæssigt sammensat, så det nøjagtigt tilsvarer fordelingen af fedt, protein og kulhydrat modermælk!
Tal lige om at belønne hjernen!

Og læg dertil, at tobaksfirmaet Philip Morris ejer netop Oreo og en lang række andre mærker inden for dårlige, præfabrikerede fødevarer. Deres ekspertise inden for AFHÆNGIGHED bliver, som Nicklas Bredborg skriver, dermed udnyttet i andre sammenhænge.

Nicklas Brendborg giver os svaret på det helt nødvendige forsvar, der skal til, hvis vi skal undgå udnyttelse, mistrivsel og livsstilssygdomme. Vi er nød til at  forstå og stå imod den manipulation, vi udsættes for af en række industrier, der med hære af forskere spekulerer i, hvordan de kan narre os til at opsøge mere og mere af det, som ikke er godt for os.

Tag magten tilbage!

De sniger sig umærkeligt ind på mange af os; vaner, der opstår eller ændrer sig. Valg, der nærmest træffes af sig selv af hjernens autopilot.

Er det os selv – eller er det i virkeligheden de forskere, der hver dag arbejder med superstimuli, der træffer valget for os?

Bogen er spækket med viden og er underbygget med forskning fra både mennesket og dyreverdenen.
Du får også viden om motion, forbrænding og kost. Vidste du fx, at forbrændingen har det med at udjævne sig, så den sænker sig efter sport? Dermed bliver kosten alfa og omega, hvis du gerne vil tabe dig eller holde vægten.

Og det kan være sin sag, når man kæmper mod giganter, der hele tiden vil narre os med deres viden om vores instinkter!

 

 

Du finder Vanedyr af Nicklas Brendborg hos Saxo. (reklamelink)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.