Weekend i Paris

Weekend i Paris

Eller rettere forlænget weekend i Paris – og forklaringen på, at der har været lidt stille her på Voksenlivsstil de sidste dage. Torsdag til søndag nød Sten og jeg det smukke, solbeskinnede, hektiske, livlige, larmende og dejlige Paris.

IMG_7135

Lidt pariser har man vel lov at være! De parisiske kvinder går bestemt ikke af vejen for høje hæle, korte kjoler, røde negle – og store solbriller.

Torsdag ankom vi først på eftermiddagen til vores hotel i Operakvarteret. Paris er generelt ikke en billig by at opholde sig i, og hotellerne er desuden kendt for deres notorisk små rum. Vi blev derfor positivt overraskede, at vi kom til et lækkert hotelværelse med stort badeværelse (og fri adgang til en fin hammam/dampbad) på Hotel Meyerhold.

Hotellet ligger i en hyggelig og livlig gade, Rue Cadet, tæt på Montmatre, som vi straks gik afsted mod for at spendere den første eftermiddag. Trods de mange besøgende er der efter min mening en særlig charme omkring Sacre Ceour og de omkringliggende gader på Montmatre.

IMG_7088

Fra Sacre Ceour kan man nyde den fantastiske udsigt over Paris

IMG_7212

Rue des Martyrs – en dejlig gade på Montmatre. Gågade søndag, hvor der også var et rigtigt lokalt loppemarked.

De efterfølgende par dage havde vi i forvejen besluttet os for i alt fire museer. Jeg havde bestilt alle billetter hjemmefra, hvilket gjorde det let og hurtigt at komme ind (Digitick.com). Hjemme havde vi i ro og mag besluttet på forhånd, hvad vi gerne ville se – og resten af tiden drev vi bare rundt og nød byen.

Fredag var vi på Grand Palais, som viste en stor udstilling af den spanske maler Velázquez og på Musée l’Orangerie, hvor vi bl.a. oplevede de store berømte åkandemalerier af Claude Monet. Bare at går rundt i området omkring de to museer er en fornøjelse, bl.a. langs Seinen og i Latinerkvarteret.

IMG_7109

Grand Palais

IMG_7115

Monets enorme åkandemalerier på Musée l’Orangerie må være et must for de fleste

IMG_7161

Langs Seinen kan du stadig opleve boder med bøger, plakater m.v.

Aftensmaden fredag og lørdag var også booket hjemmefra – ikke specielt dyrt og fancy, men lokale bistroer med god, gedigen fransk mad. Jeg havde brugt Tripadvisor og fundet nogle steder tæt på hotellet med gode anmeldelser. Les Bistrot des Martyrs og Pas Vu Pas Pris. Begge steder super fine til prisen.

 

Bistrot-des-martyrs

Aftenstemning på Montmatre

Lørdagens museer var Musée d’Orsay og Victor Hugos hus. Førstnævnte synes jeg virkelig er et must. Indrettet i en fantastisk gammel jernbanestation og med en enorm samling af både skulpturer og malerier.

IMG_7146

Betagende Musée d’Orsay

IMG_7147

På Musée d’Orsay kan du opleve ikoniske værker som dette Manet – og Gaugain, Van Gogh, Toulouse Lautrec, Rodin og mange flere.

Victor Hugos hus var måske lidt af en fuser for mit vedkommende. Han har ganske vist beboet lejligheden, men har flyttet en del rundt i Paris, og indretningen og tingene er rekonstruerede. Til gengæld er der en fin udstilling af hans tegninger, der sammen med selve beliggenheden på den smukke Place de Vosges alligevel gør det til besøg værd.

Udover museumsbesøgende var vores lørdag dedikeret til Marais-kvarteret. Det er klart mit yndlingskvarter og det mest trendy i Paris. Brostensbelagte middelaldergader, hippe butikker, mindre pompøst og med en charmerende stemning med plads til alle, fra ortodokse jøder til homopar.

IMG_7204

Brudepige i Marais

Det blev nu ikke til den store shopping for mit vedkommende andet end lidt lækker te fra Palais des Thés i Marais, som er besøg værd for teelskere. Teerne kan i øvrigt også købes på nettet, og det jo netop dét, der gør, at man måske ikke nødvendigvis behøver bruge så meget energi på at shoppe i dag, når man er ude at rejse.

Skal sandheden frem, så måtte jeg også eje et lille Eiffeltårn, en vaskeægte souvenir til hele 3,60 Euro. (Fik du læst mit indlæg om How to be Parisian?)

IMG_20150607_204158

En lille souvenir fra Paris

Macarons fra Laduree måtte jeg også have med hjem. Da vi nåede lufthavnen kunne jeg ikke længere modstå de fine macarons efter at have set dem overalt hos de parisiske bagere (de kan altså det dér med brød og kager). Og jeg kunne slet ikke modstå dem her, som kommer i den smukkeste æske og koster en lille formue (ca. 135 kr. for 8 stk.)!
Men som du kan regne ud, har det ikke været ekstravagant shopping fra min side.

Laduree-macarones

Macarons fra Laduree. Fortæl mig ikke, at du IKKE bliver lækkersulten!

Jeg var glad for, at vi først skulle hjem sidst på eftermiddagen søndag. Vi tog fra morgenstunden ud til udkanten af centrum, lige øst for Bastillen, på et lokalt marked, Marché d’Aligre. Søndagen er i det hele taget dejlig, fordi der er mindre trafik og lidt mere ro og afslappet stemning. Markedet bugner af lækre madvarer og friske grøntsager, hvor de lokaler handler, og stemningen er meget hyggelig og fransk.

IMG_7191

Ægte fransk stemning på Marché d’Aligre

På vejen tilbage nød vi igen turen gennem Marais og sluttede af på Rue des Martyrs på Montmatre, der i anledning af søndagen var omdannet til gågade med loppemarked.
Fire komprimerede dage med masser af indtryk og oplevelser – fra både museer og fra gaden. I dag har jeg høje hæle på, for når man har set de fanske kvinder, og hvor meget de gør ud af det, kan man ikke undgå at blive inspireret til at stramme lidt op (men de flade er nu mere behagelige).

 

2 replies
  1. Pernille Sander
    Pernille Sander siger:

    Super dejlig beskrivelse af skønne Paris. Jeg sidder med følelsen af selv at have været der, duftet byen og mærket stemningen – jeg elsker Paris og du har bare bragt byen hjem til mig – TAK

    Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.