Besøg Vejrø og oplev et lille stykke paradis!

Så har vi været ude på endnu en tur i det danske sommerland – denne gang et par dage på den lille ø Vejrø, der ligger i smålandsfarvandet nærmest midt imellem Lolland, Sjælland og Langeland.

Havnen var helt fyldt op på Vejrø i weekenden, hvilket flere talte om, at de ikke havde set tidligere. Flere og flere – danskere og tyskere – er åbenbart begyndt at få øjnene op for øen, hvor bæredygtighed og luksus går hånd i hånd. Programmet Gæsten og Hesten har nok også gjort sit og var bestemt også med til at vække vores interesse. Søndag formiddag blev den lille havn dog næsten tømt igen, så der er sikret plads både på hverdage og udenfor højsæsonen. Og jeg kan KUN anbefale det – til et mål for sejlturen, et ophold, eller hold da op, en uforglemmelig fest, man kunne holde der! ♥

En enestående oplevelse

Vejrø er privatejet og husene og hele øen er omdannet til et resort, som man kan besøge i egen båd eller med passagerbåd 20 minutter fra Kragenæs på Lolland – eller i helikopter eller fly.

Ankomst til den smukke havn på Vejrø

Turen og ankomsten til Vejrø er en smuk oplevelse i sig selv.

Havneafgiften er højere end andre steder i Danmark, men de 350 kr. pr. dag for en båd som vores (under 15 meter), er absolut rimelig og inkluderer landets fineste badefaciliteter for lystsejlere, lån af cykler, lån af tennisbane, strøm og wi-fi, vaskemaskine og tørretumbler. Og så naturligvis adgang til hele øens herligheder af natur, strande, marker og uberørt natur – og resortets grise og får samt smukke orangerier, der bidrager til den økologiske selvforsyning til restauranten Skipperly.

Der er tænkt på børnene på Vejrø med legeplads, kaniner og høns.

Børnene havde en fest både ved vandet og på legepladsen, hvor der også er kaniner og høns.

Hele livet udgøres her og nu af dem, der er på besøg og af de få ansatte.
Passagerbåden har plads til 12 passagerer og sejler kun fast frem lørdag og hjem søndag, lystbådehavnen har plads til 85 både – og antallet af gæster med fly er vel begrænset, selvom vi så to små privatfly i løbet af weekenden. Personalet på hotellet og restauranten bor der i perioder, men øen har ikke haft faste beboere siden 1960’erne. Derfor er stemningen speciel og intim, og det er på alle måder en enestående oplevelse at få lov at være gæst på Vejrø.

På Vejrø er der brænde og grillkul til rådighed for gæsterne, og fine bålpladser langs haven til fri afbenyttelse

Brænde og grillkul står klar til brug for gæsterne, hvis man vil hygge sig med bål eller grille.

På Vejrø værnes der om dyrene og naturen – og gæsterne

Vejrø er et 2,7 km langt og 700 m bredt lille vildt paradis med strande, marker, vilde planter og blomster, fasaner, harer og rådyr – og resortets får og grise. Selvforsynende med fødevarer og strøm fra vindmøller, med en smuk ny lille havn, og omdannet fra næsten ingenting, bortset fra naturen, over de sidste 15 år af Kim Fournais fra Saxobank, der har postet over 200 millioner i projektet.

Naturen er enestående på Vejrø

Naturen er varieret på den lille ø, hvor der er en rigdom af dyr og planter.

 

Den lille kirkegård på Vejrø er fredet

Selv den gamle lillebitte kirkegård er der taget kærlig hånd om.

Øen er for ham et et forsøg på at skabe arbejdspladser og en forretning, der på sigt skal løbe rundt. På en lille ø i et område af Danmark, der ikke har det alt for let. Fra at være en forladt ø, der flød med affald, og bare modtog tilskud fra EU, er den nu stillet til rådighed for gæster, der kan nyde, at ALT bare er lækkert. Et lille paradis med respekt for dyr og natur, hvilket i sig selv er næsten den største en luksus. Men derudover også lækre faciliteter i form at en gourmetrestaurant og en gennemgående æstetik og ordentlighed overalt.

Sejl selv eller book et Get-away

Uanset, om du kommer i egen båd eller passagerbåden fra Kragenæs, er der mulighed for at booke værelser eller besøge restauranten på Vejrø. Fx et Sommer Get-away, der inkluderer transport, mad og overnatning.

Receptionen på Vejrø resort vidner om den gode smag og den gennemførte lækkerhed

Reception, gårdbutik, lunge, restaurant – stilen er gennemført og lækker.

Vi sejlede selv til Vejrø, og boede på båden, og det tror jeg bestemt ikke bliver sidste gang. Det er desværre ikke lige en smuttur for os (ellers ville vi komme hele tiden), men vi overnattede undervejs i Rødvig og Vordingborg og fik en længere tur ud af det. Jeg havde givet Sten et gavekort til restaurant Skipperly i fødselsdagsgave, så vi fik nydt både en fantastisk gourmetmiddag, en lækker frokost og til sidst et skønt morgenbord.

Morgenmad med udsigt på restaurant Skipperly på Vejrø

Lækker morgenmad med udsigt!

Alt var så gennemført lækkert, og vi nød – hvor morbidt det end kan lyde – at spise kød fra dyrene, som vi kunne se levede et fantastisk liv på øen. Deres mark til mund koncept er virkelig overbevisende godt for både smagsløg og samvittighed.

Grisene har det godt på Vejrø, hvor de er en del af deres økologiske fra bord til mund koncept

Grisene har det godt på Vejrø!

Egentlig kunne jeg godt have lyst til at holde oplevelsen for mig selv – men folk skal nok finde vej til Vejrø 😉 Og så er gode oplevelser jo til for at dele. Så den er hermed givet videre, fordi stedet fortjener succes og forhåbentlig blive et eksempel til efterfølgelse.

2 kommentarer
 1. Grethe Arani
  Grethe Arani siger:

  Kære Jeanette,

  1000 tak for alle dine fantastiske indlæg på din blok. Jeg nyder at læse den og har altid lyst til at kommentere.
  Du er en yndig og meget inspirerende kvinde. Dine nye øjenbryn … fantastisk … mine fik jeg fra fødslen og har aldrig været fristet til at lave dem smalle – det var nok fordi jeg blot var en lille bondepige fra Århus da de smarte piger gjorde dette!!!!
  Knus and love from Florida to you and Sten

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kæreste Grethe,
   Tusind tak, fordi du skriver – du er ALTID velkommen til at lægge en kommentar herinde, nårsomhelst du føler for det. Jeg elsker at få feedback! Og endda, så sødt, som fra dig! Det bliver jeg rigtig glad for.
   Du har været den virkelig smarte ved at holde nallerne fra dine bryn! Det er noget, vi andre har måtte sande med alderen, at det mere naturlige og klassiske altid er en vinder ❤️
   Når det nu er sagt, så tænker jeg utroligt meget på dig og Aspee og hvordan det går i Florida! Det er jo skrækkeligt som Coronaen hærger hos jer.
   Mange kærlige hilsner og knus til jer begge
   Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.