Chris MacDonald motiverer vildt i sin nye bog

Chris MacDonald Livets Ligning
Ikke til forhandling – livets ligning
hedder den nye bog af Chris MacDonald, hvor han samler op på 20 års arbejde med sundhed og formidling som humanfysiolog. Mange af os kender ham fra inspirerende foredrag, og i bogen får du både serveret den nyeste forskning, alle de vigtige pointer – med den inspiration, viden og humor.

Mangler du motivation til at ændre din livsstil eller synes du, det er svært at få bevæget dig nok, sovet nok eller spist rigtigt, så er der masser af hjælp at hente i bogen. Den bøjer det simpelthen i neon, hvorfor det er så vigtigt for at leve både bedre, sundere og længere – og for at holde os stærke og ungdommelige langt op i alderen.

Gør man sig selv den tjeneste at læse bogen, så får det helt ind under huden, er der ER ting, som simpelthen ikke er til forhandling. Motion, hvor man får pulsen op nogle gange om ugen, har betydning over 30 forskellige sygdomme og tilstande, fysisk såvel som psykisk. Motion og vægttræning hjælper os med at bevare en sund hjerne ovenikøbet, og det er det bedste anti-age middel, der overhovedet findes. Ja, også når det gælder huden.

Har man ikke fattet det før, så gør man det nu!

Chris MacDonald trækker på eksempler fra både sit eget liv, tv-programmer som U-Turn og sin fars historie, hvor han vender sin livsstil helt på hovedet og holder en alvorlig cancer i skak i en årrække. Der er ingen moralisering, men en seriøs forskningsbaseret gennemgang af de “mismatchs“, der findes i vores liv i dag i forhold til det, vi oprindeligt er skabt til som mennesker. For meget stillesidende arbejde, for mange skærme, for lidt bevægelse, for dårlig søvn og for mange fristelser og for meget præfabrikeret mad.

Bevægelse, søvn og rigtig mad – helt enkelt!

Chris MacDonald ikke til forhandling

I det digre værk, får man virkelig ind med skeer, hvorfor det er så afgørende med især søvn og motion. Også kost, men særligt de to første ting fylder meget i bogen.

Vi kommer på en tur tilbage i fortiden og til nogle oprindelige befolkninger rundt om i verden – det er måske en lidt langmodig læsning i starten, men hold ud, for der er en mening med det hele. Og det munder ud i mere og mere håndgribelige råd til et sundt og godt liv, hvor vi ikke lader vores helbred ødelægge af den verden, vi lever i.

 

Der er så ekstremt meget at hente, hvis vi bevæger os og sover og spiser godt.

 

Kostmæssigt er det egentlig meget enkelt: Spis mad. Ikke for meget. Mest planter!
Spis fx ikke noget, der indeholder mere end 5 ingredienser, og som du oldemor ikke ville kunne genkende som mad. Der er en hel række af meget håndgribelige – og også lidt sjove råd – som vil hjælpe dig godt på vej. Det kan være at undgå mad, som der reklameres for på tv, eller mad, der bliver leveret gennem vinduet på en bil. Spis også kun til du er mæt – og forlad supermarkedet så hurtigt som muligt!

Tv-programmerne U-Turn viste med al tydelighed, hvad bevægelse, ordentlig søvn og god mad betyder. Deltagerne fik alle en langt bedre livskvalitet og flere af dem kunne lægge både blodtryksmedicin og diabetesmedicin på hylden.

Søvn er et stort problem for rigtigt mange, og både søvn og bevægelse fylder faktisk mere i bogen end kost. Tingene hænger nok ofte sammen, og der er konkrete råd til det hele. Vigtigt af alt er, at bogen giver så meget forståelse for de misforhold  i vores moderne liv, som fører til så ufatteligt mange sygdomme og tilstande som depression, overvægt, diabetes m.m. Den åbner øjnene for de livsstilsmæssig valg, vi står overfor, og hvor enkelt det egentlig kan og bør gøres for at leve et godt liv i overensstemmelse med det, som vores kroppe er skabt til.

Bogen fås hos Saxo.com (reklamelink)

 

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.