Club La Santa igen-igen

Club La Santa november

På morgenturen har jeg pakket mig lidt ind her i vinden, men i løbet af dagen bliver det varmere.

Der ligger efterhånden en del indlæg herinde, hvor Sten og jeg er på Club La Santa. Nu er vi her igen, og det må være omkring 25. gang, vi er her sammen.
Her i november ligger vejret typisk i gennemsnit på lidt over tyve grader, men det kan altid gå lidt op og ned hernede. I sidste uge havde de 28 grader og stille vejr. Nu blæser det en halv pelikan, men heldigvis er det mildt og solrigt.

Vi laver vores eget lille retreat

Vi tager en uge et par gange om året, hvor vi falder ned i vores rutiner med en kombination af motion og ren afslapning langt væk fra de hjemlige rutiner og pligter. Man kan sige, at vi laver vores eget lille retreat, hvor vi bruger faciliteterne hernede, men også bruger ugen til at spise rigtigt sundt.
Det giver et kæmpe boost til kroppen, og det giver også tid til fordybelse i tanker, samtaler, bøger, qi gong – og for Stens vedkommende i hans tai chi.

Der er også mulighed for at dyrke lidt yoga hernede, ikke på det mest avancerede plan, men nogle enkelte hold i løbet af ugen. Ellers er der en lang række af aktiviteter, man kan lave på både en masse forskellige hold og på egen hånd. Om man vil svømme, cykle, spille tennis, surfe, gå i fitnesscenter – you name it.

Jeg starter dagen med det fælles morgenløb kl. 8.15. Bare 3 km., men så er man kommet godt i gang. Derefter plukker jeg i de hold, jeg har lyst til i løbet af dagen, og vi går en del ture.

Her er plads til alle

træning på Club La Santa

Der er masser af holdaktiviteter, hvor alle kan være med!

Hvis du tror, at Club La Santa kun er for sportsfreaks og topatleter, så må du tro om igen. Her er plads til alle, uanset form, niveau – og alder. Her er både professionelle sportsudøvere og folk, der ikke dyrker det store derhjemme. Og jeg synes, her udenfor skoleferien, at det modne publikum – det grå guld – er godt repræsentereret.

Her er alt fra babyer til ældre, og lige nu er her fx en danseuge for mennesker med Parkinsons. Så her er plads til det hele! Man skal bestemt ikke på nogen måder tro, at man kan føle sig “forkert” eller i dårlig form.
Tværtimod kan man bruge ugen til at afprøve forskellige former for motion og måske finde ud af, at der er noget, man har lyst til at fortsætte med derhjemme.

Danskerkoloni

Som du nok kan regne ud, så er en ferie på Club La Santa ikke ligefrem en kulturrejse, selvom man selvfølgelig kan tage en tur rundt på Lanzarote og opleve lavaøen og vulkanen og de små byer. Det har vi gjort for mange år siden, og nu holder vi os stort set til resortet.

Det er ovenikøbet, selvom her også er en del andre nationaliteter, stadig lidt af en danskerkoloni. Vi har tilfældigvis et par venner, der også er hernede i denne uge, og vi er også stødt på andre, vi kender, hvilket bare er hyggeligt.
Der er også danskere blandt trænere og personale hernede, så det bærer stadig præg af, at det i sin tid var Tjæreborgpræsten, der grundlagde stedet, og man må sige, at det har bragt liv og arbejde med til et lille samfund langt ude på en spansk ø.

Gentagelsens glæde

For nogle vil både sport, og det at tage det samme sted hen igen og igen, lyde rædselsfuldt. For os ligger der nok et element af gentagelsens glæde, hvor man hurtigt falder ned i de kendte rammer og rutiner. Når vi ankommer fredag eftermiddag, så er vi straks i gang med lidt træning og har etableret os.

Motion er jo i den grad også en smagssag. Nogle gider det slet ikke, for andre er det en livsstil og en identitet. For mig er det at være i god form en gave, jeg giver mig selv. Ikke noget ekstremt, der slider på kroppen, men det at have en rimelig god fysik, styrke og energi, er fantastisk, og for mig noget, der er vigtig at bevare livet igennem. Her er sådan en uge med til at give et ekstra boost og motivere til at holde dampen oppe, når man kommer hjem.

For det er jo i hverdagen, det gælder om at få rørt sig lidt – om det så bare er en gåtur – så man kan holde sig sund og rask. Og i godt humør 🙂

Motion giver godt humør

PS. Mangler du en god bog?

Lige nu er jeg også godt i gang med at læse Frank vender hjem af Kristian Bang Foss. Jeg må virkelig styre mig og dosere den, og nyde den, for jeg har lyst til at sluge den i een køre. Leder du efter en rigtig god bog, så MÅ du læse den!!
Fås hos Saxo her(reklamelink)

 

1 svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.