Efterårsweekend på Bornholm

Den smukke efterårsdekoration på Stammershalle Badehotel er lige til at kopiere – det kræver bare en tur i skoven eller i haven og nogle bloklys!


Jeg var så heldig at tilbringe weekenden på Bornholm, hvor vi var inviteret af gode venner, som har et gammelt charmerende hus inde i en skov i nærheden af Gudhjem.
Det blev dage med natur, stilhed, ild i brændeovnen, ro og afslappet stemning. Og nå ja, en virkelig god middag på Stammershalle Badehotel. Danmark er fantastisk og noget helt særligt uden for sæsonen!

Sten fik en skøn fødselsdagsgave fra nogle af vores gode venner: en weekend sammen med dem i deres hus på Bornholm! Og det endda straks effektueret og vi kom afsted i det smukke efterårsvejr. Jeg er vild med at være afsted uden for sæsonen. Det kan godt være, at det meste er lukket, men der er stille og der er plads til at nyde naturen, som for mig er det vigtigste. Bare at have ro på og at gå nogle lange ture i smuk natur, så behøver jeg ikke så meget mere.

Der er noget over at ankomme til et køligt hus og mærke varmen fra brændeovnen sprede sig. At være ude i en skov, hvor stilheden og roen er total. Og sammen med gode venner krybe i joggingtøjet, lave lidt simpel mad og sidde og tale og hygge sig i timevis.

Gourmet på Stammershalle Badehotel

Det blev dog også til andet end vandring og råhygge foran ilden – om lørdagen spiste vi på Stammershalle Badehotel, og det var i den grad en god oplevelse.
Der er hyggeligt med en gennemført indretning, og maden er i topklasse. Sådan et af de steder, hvor det hele bare går op i en højere enhed. Så det kan jeg klart anbefale, hvis du kommer til Bornholm og vil have en rigtig lækker gourmetoplevelse i en rar stemning.

Pissebækken, Finnedalen og Hammershus

Vi brugte det meste af dagen søndag på en fantastisk smuk tur fra et sted, der – helt officielt – hedder Pissebækken (og hvor der praktisk nok er en p-plads), langs havet og Finnedalen og op til Hammershus Slotsruin. Det er en helt fantastisk tur med klipper og overdrev, med masser af får, og smukke skovstrækninger.


Jeg har altid været fascineret af Eleonora Christinas historie og vi fik genopfrisket historien om hende og ægtemanden, Corfitz Ulfeldt og deres liv fra magtens tinder til landsforræderi. Hun står som en af de mest markante og stærke kvinder i Danmarkshistorien. 22 år sad hun fængslet på øen efter at have fulgt sin ægtefælle, som hun blev forlovet med som 9-årig, i tykt og tyndt. Jeg får helt lyst til at læse Jammers Minde igen!
Det er naturligvis en parentes i borgens lange historie fra opførslen i slutningen af 1200-tallet og til rømningen i 1743, som man kan gå lidt i dybden med på det nye oplevelsescenter, som er bygget i forbindelse med ruinen.

Det kunne ligne noget fra Ringenes Herre, men er Nordeuropas største borgruin, Hammershus.

Det kunne ligne noget fra Ringenes Herre, men er såmænd Nordeuropas største borgruin, Hammershus.

Jeg savner faktisk ikke at rejse. Det er, som det ér, og der er så meget andet at foretage sig, end nødvendigvis at sætte sig op i et fly og drage tusindvis af kilometer væk. Som jeg skrev for nogle måneder siden, da vi havde været ved Stevns Klint, så ligger der en guldgrube af oplevelser lige foran vores næser her i Danmark.

På Bornholm er der masser af skønne steder og muligheder for naturoplevelser. Vi fik en fantastisk smuk efterårsweekend med masser af ro og frisk luft, og jeg kan bestemt anbefale en tur derover – også uden for sæsonen ♥

 

3 kommentarer
  1. tina/mormormedstiletter
    tina/mormormedstiletter siger:

    Hvor har du ret – Danmark er et smukt land, som vi alt for fte glemmer at værdsætte. Her kan man få det, som man vil. Gang i den eller fred og ro, alt efter temperament. Elsker vores land!

    Iøvrigt et dejligt indlæg og nu får jeg helt lyst til at læse op på historien igen:-)

    Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.