Fokus og Favoritter – klar til at vende hjem!

Ferien synger på sidste vers. Vi har tjekket ud, og jeg sidder her på det charmerende hotel og skriver. Alt er gammelt og originalt her – de store buede vinduer og døre, klinker, møbler, nips, billeder. Og så udsigten over haven, Comosøen og bjergene! Her er virkelig en charme, som er svær at finde på nye hoteller.


Måske genkender du min kjole fra barnedåben. Den er lige så fint til hverdagsbrug med et par sneakers og måske en skindjakke, og jeg er virkelig glad for den.
Du kan se den her.

Liggestol og løb – en god kombi!

Jeg har været ude og løbe til morgen, før vi skulle tjekke ud. Jeg forsøgte mig oppe i bjerget forleden, og det skal jeg ikke nyde mere af! For fa…., hvor var det hårdt. Det var altså for store stigninger til mig, så i dag havde jeg fundet en relativt flad rute – alt er jo relativt – langs vandet og den lille by, vi bor i. Den tog jeg et par gange rundt, og jeg var bare glad for, at jeg tog mig sammen og gjorde det.

Vi har spenderet tre dage vandret i liggestolene, fordi det skønne vejr bare skulle nydes og sommeren forlænges max, nu hvor vi havde muligheden. Sammen med vores qi gong, vandreture og et par løbeture, har det været en god kombi! 🙂 Bare et par små ture gør altså underværker på formen og energien og humøret.

Det er ikke fordi, jeg skal være en helligfrans, og jeg ved også, at alle har forskellige livssituationer, energi og prioriteter, men for mig er det vigtigt – særligt nu, hvor jeg er plus50 – at holde mig i god form. Jeg er tilhænger af moderat motion, og jeg er ikke typen, der presser mig selv udover grænsen, men at holde vægt, sundhed, styrke og energi, er meget vigtigt for mig.
Jeg er ikke vild med at løbe fremmede steder, og elsker min comfort zone med kendte løberuter – men jeg har gjort det hernede, og det føles ret godt.

Hjem til fibrene! 😉

Det italienske køkken er lækkert, og middelhavskosten er højt besunget, hvad sundhed angår. Nok ikke mindst pga. olivenolien, de mange fisk og måske det faktum, at man sydpå ikke snacker i løbet af dagen. Men det er dælme ikke fuldkorn, det har båret præg af i det område, vi har været i!
Det italienske brød, som vi er blevet præsenteret for hele ugen, har bestået af kridhvide, tørre boller og toastbrød! Sammen med hvide ris, pasta og en enkelt pizza, kan jeg mærke, at mit system kalder på vores elskede rugbrød – med masser af hele kerner – og alle de fuldkornsprodukter, der indgår i den almindelige daglige madlavning. Det bliver godt at komme hjem til!

Apropos kost, så læste jeg en spændende artikel i New York times, som er en af de daglige aviser her på hotellet – om, hvordan “fødevare”-industrien (man kan jo dårligt kalde det fødevarer), anført af spillere som Coca-Cola og McDonalds – påvirker ernæringen rundt omkring i verden. Senest ved at forhindre en mærkning af usund mad i Indien, som er et af deres store vækstmarkeder.
Det bør give stof til eftertanke om de valg, som vi tager, og hvorfor vi tager dem. Det vil jeg kommer nærmere ind på inden så længe.

Tanker fra liggestolen

Jeg er ikke så god til at trække stikket ud derhjemme, som jeg nok burde være. Udover at få varmet kroppen igennem af solen, så kan liggestolslivet give tid til tanker og fordybelse – og inspirerende bøger og podcasts.

Jeg har ligget der og bl.a. tænkt over, hvordan jeg bruger tiden derhjemme, og altid fylder på med aktiviteter. Jeg vil prøve at tage hjem med et forsæt om at tænke lidt mere over mine prioriteringer. Måske at sige nej til noget mere og give mig selv tid til at fordybe mig i ting, som jeg har lyst til. At male, læse og få ro til at tænke.
Jeg har endda haft bloggen oppe og har overvejet, om det virkelig er det værd at bruge al den tid og dedikation herinde. Og ja, det er det – det er et grundvilkår for mig at udtrykke og dele mine tanker og min begejstring for stort og småt. Men det skal IKKE have lov at fylde så meget, om trafikken går op og ned, eller om der nu er ti, der har vendt mig ryggen på Instagram. Det er ikke dét, energien skal bruges til, men til at leve livet og også skabe et godt indhold på bloggen. Jeg skal ikke definerer mig selv på, hvor mange tusind visninger, der har været den sidste uge.

Jeg glæder mig til at komme hjem!

Inden længe er der afgang hjem mod Danmark og vores hverdag. Jeg glæder mig altid, når jeg skal hjem, og er ikke typen, der lever for fredage, weekender og ferier. Jeg elsker at være dér, hvor jeg er, og jeg er så heldig, at jeg elsker mit liv og faktisk hver eneste dag. Jeg er sund og rask, alle har det godt, jeg lever i et harmonisk ægteskab med en dejlig og støttende mand, jeg har gode venner og familie – jeg er taknemmelig! Jeg har meget frihed, kan gå med hunden i skoven, løbe, lave god mad, læse spændende bøger, skrive på bloggen og har en masse gode oplevelser i den forbindelse, male og i det hele taget udfolde mig.
Nogle gange handler det bare om at have et mindset omkring at se og værdsætte alt det, vi har.

Hund i sengen

Mon hun savner sin mor bare en lille smule?

I morgen skal jeg hente Viola ♥ – og den lille hund giver mig også så meget glæde hver eneste dag. Hun er hos mine forældre, der snart desværre skal savne hende, katten Oscar har været flyttet ind og har ligget i arm hos min veninde, så i morgen er der afhentning på programmet.

Det har været en fantastisk uge, vi har hygget os og slappet af, solen har skinnet på os – og nu bliver det lige så dejligt at komme hjem igen.

Rigtig god søndag!

2 replies
 1. Elsebeth
  Elsebeth siger:

  Sjovt nok – eller snarere underligt nok, så kan jeg få det indtryk, at det er meget vigtigt, hvordan man lever fra den 24. til den 31. december. For mig har det altid været vigtigst, hvordan jeg lever fra den 1. januar til den 24. december.

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Ja, jeg er helt enig! 😀😄 Det er det lange træk, der gælder, og så kan vi godt skeje lidt ud en gang i mellem!
   Kh Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.