Jeg er vild med min nye robotstøvsuger!

Min robotstøvsuger kommer grundigt ind under møblerne.

Jeg har købt en robotstøvsuger efter nogen tids overvejelser. Det er nok som med så meget andet – man hører om andres gode erfaringer og bliver efterhånden inspireret. Forleden, da jeg stod og skulle i gang med rengøringen, slog det ned i mig: NU skulle det være (også en god overspringshandling). Så i stedet for at gå i gang, drønede jeg afsted til Elgiganten og købte min nye hushjælp – og  jeg er vild med den.

Nogle gange så skal der altså lige tages en dyb indånding, før jeg går i gang med rengøringen, og jeg har i et stykke tid tænkt, om en robotstøvsuger mon kunne være en god hjælp. Ville den gøre det ordentligt og være til reel nytte?

Lad mig med det samme sige, at jeg er yderst begejstret for den nye robotstøvsuger. Mens den støvsuger, kan jeg lave noget andet, og det hele bliver lidt mere overskueligt.

 

Gør rengøringen lidt lettere og mindre ensomt

Roberta er mit navn til hende (ja, hvorfor er det en hunkøn? Det kan jeg jo tænke lidt over) – eller Berta blandt venner.

Jeg taler endda til hende, må jeg indrømme. Fordi hun er ret så sød, som hun knokler afsted og arbejder på at registrere og lære rummene at kende og virkelig gør et godt job med at være så grundig som overhovedet muligt. Fjollet, jeg ved det, men jeg er altså virkelig glad for at have fået en kompagnon til rengøringen. Det føles mærkeligt nok lidt mindre ensom at have en at dele arbejdet med – robot eller ej.

Robotstøvsugeren knokler på over tæpper og dørtrin og lærer rummene at kende, så den kan køre effektivt i faste mønstre.

Støvsugningen er for mit vedkommende nu begrænset til trapperne og nogle få ufremkommelige steder. Og faktisk er der steder, hvor robotten er meget bedre til at komme under og støvsuge grundigt, end jeg selv er.

 

Robotstøvsuger med god sugeevne

Jeg har valgt en model, der prismæssigt ligger midt imellem. Der var muligheder fra omkring 2.000 kr. helt op over 10.000 kr.!
4.000 kr. koster min iRobot Roomba i7. Det var for mig afgørende, at den har en ekstra god sugeevne og kan klare både faste gulve og tæpper.

Den kan styres via en app, men desværre ikke med 5G, som vi har. Så den funktion må jeg undvære, og det går såmænd nok. Der er også noget med noget stemmestyring, som jeg skal have kigget på, når jeg en dag ikke er helt så utålmodig 😉
Indtil videre er det ren plug and play. Jeg sætter Berta i gang, og hun kører derudad indtil hele rummet er støvsuget. Løber hun tør for strøm, kører hun selv tilbage i opladeren. Hun registrerer rummene med et lille kamera og kører fx ikke ud over trapper.

Min iRobot Roomba i7 har en ekstra god sugeevne og kan klare både faste gulve og tæpper.

Har du brug for at lette arbejdet med rengøring, føles det nogle gange lidt tungt og uoverskueligt at komme igennem jobbet, så kan jeg anbefale en hjælpende hånd fra en robotstøvsuger. Jeg er i alt fald meget begejstret over, hvor effektiv og tidsbesparende den er. Eneste problem er, at jeg skulle have købt den noget før 🙂

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.