,

Jeg har besluttet mig!

Som jeg skrev for et par måneder siden, har jeg været i overvejelser om at uddanne mig til psykoterapeut. Det har været i drøm for mig i mange år at kvalificere mig til at arbejde med mennesker – og nu springer jeg ud i det! Jeg er optaget og starter i efteråret hos Nordisk Gestalt Institut på en 4-årig – og naturligvis godkendt og anerkendt – uddannelse til psykoterapeut.

For mig handler det om at søge mening. At beskæftige mig med noget, der er udviklende og meningsfuldt for mig, og som i fremtiden kan give mig noget at lave, som forhåbentlig kan gøre en forskel for andre.

Jeg er begyndt at læse til studiet til gestaltterapeut.

Jeg er allerede så småt begyndt at læse og har købt nogle af bøgerne fra studiets litteraturliste!


Der skal ske noget mere!

Oprindeligt er jeg uddannet cand. merc. og har arbejdet inden for marketing og ledelse i mange år. Da den sidste virksomhed, jeg var ansat i, lukkede, besluttede jeg mig for at fokusere på at blogge – og jeg havde også en webshop på det tidspunkt. Jeg har fået smag for at være min egen herre, og jeg elsker bloggen og alt det, den medfører af oplevelser og kontakt med læsere og netværk. Den har virkelig åbnet en ny verden for mig, som jeg nødig vil undvære.

Men, jeg har også brug for, at der sker noget mere. Og det skal ikke være et fuldtids businessjob. Det skal være nu, hvis jeg skal forfølge min gamle drøm om at lave noget, der virkelig inderst inde giver mening for mig. Hvor jeg kan lære nyt, kvalificere og udvikle mig.

Aldersmæssigt ser jeg det kun som en fordel, at jeg er 54 år gammel. Og jeg håber da bestemt med, at det er noget, jeg potentielt kan komme til at arbejde med i mange år fremover. Gerne til jeg er højt oppe i alderen.

Så, jeg kaster mig ud i det med liv og sjæl og investerer den tid og de penge, der skal til. Heldigvis med min mands fulde støtte og opbakning ♥


Gestaltterapi

Jeg har valgt at læse gestaltterapi, som for mig er en tiltalende metode – som jeg kender på egen krop – der er enkel, støttende og effektiv.

Det er en nyere retning inden for psykoterapien, der meget kort fortalt ikke beskæftiger sig så meget med at grave i fortiden, men forholder sig til nuet. Terapeuten anviser ikke løsninger, men støtter personen i at forholde sig til sig selv og sine omgivelser og træffe meningsfulde valg. Og blive selvhjulpen i forhold til at opnå et mere tilfredsstillende liv.

“Gestaltterapiens fundament er, at du og din omverden er uløseligt og gensidigt forbundne. Din måde at være i verden på er et resultat af forholdet mellem dig, de andre, din omverden og dine vilkår. Din eksistens er altid i spil.”

“Vi kalder det ‘klassisk gestalt.‘ Det er terapi, når det er bedst: enkelt, autentisk, kærligt og virkningsfuldt.”

“Metoden er holistisk og består af kontakt og dialog, opmærksomhed og brug af sind, sanser og kropsfornemmelser. Det ser legende let ud – og kræver øvelse og indsigt at praktisere.” (Kilde: Nordisk Gestalt Institut)

I gestaltterapien bruger man sig selv meget, og erfaringer og alder er derfor kun en bonus. Jeg har jo ikke en sundhedsmæssig baggrund, men det er ikke et must og kan sagtens erstattes af andre menneskelige egenskaber.
Der optages på hver årgang en vis andel med vidt forskellige baggrunde. Jeg er stolt over at være optaget på baggrund af min “empati og interesse for psykologiske emner samt for egen og andres personlige udvikling”.

Hvad med Qland?

Qland er blevet en naturlig forlængelse af mig, og jeg kan ikke forestille mig ikke at skrive herinde.
Bloggen er mit personlige univers, og den udvikler sig sammen med mig, så der kommer bare nogle nye emner og en ny indsigt til hen ad vejen.

Det bliver helt sikkert noget af en rejse, jeg begiver mig ud på her i løbet af efteråret. Jeg aner ikke, hvordan det vil præge mig – for præge mig, det vil det – men jeg er åben og spændt og forventer det bedste. Og du kommer helt sikkert til at høre om det hen ad vejen.

Det betyder ikke, at jeg stopper med at interesser mig for beauty, bøger, bolig, sundhed, rejser….og alt det andet, jeg har i mit liv. Jeg skal “bare” finde en ny balance mellem mit bloggerliv og mit læseliv, undervisning og studiegruppe, men der skal nok blive plads til det hele.

6 kommentarer
 1. Birgit W
  Birgit W siger:

  Stort tillykke! Hvor er du sej at du forfølger dine drømme. Det er til stor inspiration. Held og lykke med dine studier 😊🧚

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Birgit,

   Tusind tak, hvor er det sødt af dig. Og skønt at høre, hvis jeg på nogen måder kan inspirere. Det er aldrig for sent at forfølge sine drømme og ideer – uanset hvad de måtte være.

   Mange kærlige hilsner
   Jeanette

   Svar
 2. Janet/Livsmoden
  Janet/Livsmoden siger:

  Tillykke med beslutningen – Jeg er overbevist om, at det bliver berigende, udviklende og noget du ikke kommer til at fortryde. De små grå har altid godt af nyt, ligesom tilværelsen skal udfordres af og til.
  Spændende når du begynder at dele tanker og gøren omkring studiet, her på bloggen. ☀️👍

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Janet,
   Mange tusind tak, jeg glæder mig også helt vildt til det og er så spændt på, hvordan mit liv kommer til at se ud om fire år 🙂
   Ja, jeg føler også, at jeg har brug for nye udfordringer, og ny udvikling, og det er aldrig for sent til det!
   KH Jeanette

   Svar
 3. Tina
  Tina siger:

  Et meget stort tillykke med at du er optaget på din drømmeuddannelse 🙂
  Jeg er sikker på, at din alder og din personlighed er et stort plus for dig og dem du kommer til at skulle hjælpe 🙂
  Glæder mig til at følge din udvikling og dit studie 🙂

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Tina,
   Tusind tak, det er jeg glad for, at du skriver! Det er fantastisk med opbakning, når man står overfor at kaste sig ud i noget nyt og stort.
   Mange kærlige hilsner
   Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.