Syltede pærer med vanille

Syltede pærer er super lækre til desserter med is eller flødeskum, eller fx chokolademousse eller en panna cotta. Eller hvad med en god klassisk Pære belle Helene? (min yndlingsdessert som barn!). Yep, der er masser af sukker i, men en enkelt sukkersyltet pære ved særlige lejligheder, går nu nok.

Lige nu er der masser af pærer i haverne, selv er jeg så heldig at mine forældre ofte forsyner mig med både frugt og grøntsager. Måske er du så heldig at have et pæretræ eller kende nogen, der har masser af frugt, som de gerne vil dele ud af. Og ellers kan de naturligvis også købe.
De gode pærer har jeg i år fået den idé at sylte på helt gammeldags manér efter en helt klassisk opskrift, hvor jeg bare har tilføjet vanille.
Spis dem med inden for kort tid – eller brug lidt Atamon, så de holder længere.

Opskrift på syltede pærer

1 kg pærer
500 g sukker
2 dl vand
½ dl hvid lagereddike
½ vanillestang
evt. 1 tsk flydende Atamon

  • Skræl pærerne. (Jeg grovskræller selv først på min æbleskræller)
  • Halver dem og fjern stilk og kernehus. Du kan med fordel bruge en teske!
  • Kog sukker, eddike og vand op. Kom pærerne i sammen med de udskrabede korn og tomme vanillestænger. Lad pærerne koge stille og roligt – ikke buldrekoge –  og tag dem op efterhånden, som de bliver møre og du let stikker en gaffel igennem.
  • Put pærerne i et tætsluttende glas. Skal de ikke spises i nær fremtid, så skyl glasset med atamon.
  • Når alle pærer er kogt færdigt, så lad lagen koge videre i 5-10 minutter, så den bliver en anelse tykkere og mere sirupsagtig.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt evt. en tsk flydende Atamon (husk, at Atamon aldrig må komme over 100 grader).
  • Hæld siruppen over pærerne. Resten kan hældes på en flaske og smager skøn i sig selv til alle de formål, hvor du kan tænkes at bruge en meget sød sirup.

God fornøjelse!

2 kommentarer
    • Jeanette
      Jeanette siger:

      Det er dejligt, at den kan bruges. De smager SÅ lækkert!
      Godt spørgsmål, for jeg har absolut ingen erfaring med at sylte pærer. Men, der er jo meget sukker i, så mon ikke de kan stå 1-2 uger i køleskab? Det er mit gæt.
      Jeg aner faktisk heller ikke, hvor længe, de kan stå med atamon, så det må komme an på en prøve.
      Ha en skøn dag!
      KH Jeanette

      Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.